Antalyaspor Antalyaspor'da Nuri Şahin damgası! Kırmadığı rekor kalmadı

Antalyaspor'da Nuri Şahin damgası! Kırmadığı rekor kalmadı

21.08.2022 - 08:56 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Trabzonspor ile karşılaşan Antalyaspor'da 5-2'lik galibiyet moral oldu. Geçen sezonun sonlarına adeta damga vuran Akdeniz ekibinde teknik patron Nuri Şahin yine konuşulmaya devam ediyor.

Antalyasporda Nuri Şahin damgası Kırmadığı rekor kalmadı

Antalyaspor, 14. dakikada Fernando ve 40. dakikada Haji Wright'ın penaltıdan attığı gollerle karşılaşmada 2-0 öne geçti. Trabzonspor bu golleri yeni transferi Enis Bardhi'nin 45+5 ve 73. dakikalarda attığı gollerle karşılık verdi. Antalyaspor'da sonradan oyuna giren Gökdeniz Bayrakdar 81 ve 90+6'da durumu 4-2'ye taşıdı. Akdeniz ekibinde 90+7'de ise Haji Wright skoru belirledi.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Antalyaspor, puanını 6'a yükseltti. Bu sezon ilk kez kayıp yaşayan Trabzonspor da 6 puanda kaldı.

GÖKDENİZ'DEN İKİ GOL
79. dakikada oyunda giren Gökdeniz mücadeleye damga vuran isimlerden oldu. 81. dakikada gelişen Antalyaspor atağında Wright'ın vuruşu savunmadan sekti ve Gökdeniz'in önünde kaldı. Genç futbolcu, boş pozisyonda hata yapmadı ve takımını 3-2 öne geçirdi. Gökdeniz, 90+6. dakikada bir gol daha attı ve durumu 4-2'ye taşıdı.

NURİ ŞAHİN AVCI'YA YİNE YENİLMEDİ
Genç teknik direktör Nuri Şahin, hocası Abdullah Avcı'ya yine yenilmedi. Trabzonspor ile şampiyonluk yaşayan tecrübeli teknik direktör Abdullah Avcı'nın Milli Takım 'da hocalığını yaptığı Nuri Şahin'e karşı şansı tutmuyor. Genç teknik adam, hocası Abdullah Avcı'yla teknik direktör olarak daha önce ligde 2 kez karşılaşmış ve bu maçların birini kazanırken, diğerinde ise berabere kalmıştı. Nuri Şahin 5-2'lik skorla hocası Abdullah Avcı'yı bir kez daha yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı'nın Süper Lig'de 3 kez karşılaşıp yenemediği tek Türk meslektaşı Nuri Şahin oldu.

Antalyasporda Nuri Şahin damgası Kırmadığı rekor kalmadı

SADECE GALATASARAY'A YENİLDİ
Sezonu Galatasaray maçıyla açan Antalyaspor 90. dakikada Gomis'in golüyle yıkıldı. Ümraniyespor ile deplasmanda karşılaşan Akdeniz ekibi sahadan 1-0 galip ayrılırken Trabzonspor'u da 5-2 ile geçti ve üst üste 2 galibiyet serisi yakaladı.

Öte yandan başarılı bir sezon geçiren Şahin'in ismi Galatasaray teknik direktörlüğü için konuşulmuştu. Torrent sonrası listede bulunduğu iddia edilen Şahin Akdeniz ekibinde kalırken Galatasaray'ın başında Okan Buruk getirilmişti.

Antalyasporda Nuri Şahin damgası Kırmadığı rekor kalmadı

5 REKORU GEÇEN SEZON KIRMIŞTI
Nuri Şahin yönetimindeki Fraport TAV Antalyaspor, geçen sezon ligi 7’nci sırada tamamlarken Süper Lig’de kulüp tarihinde puan, gol, yenilmezlik, bir devrede en yüksek puanı toplama, sahasında yenilmezlik serisi rekoru kırmayı başarmıştı.

Geçen sezon rakip kaleye 54 gol atarak tamamlayan Fraport TAV Antalyaspor, 53 olan rekorunu geçerken, yenilmezlik serisini de 13 maçtan 16 maça yükselterek, yeni bir rekora imza atmıştı.

Bir devrede en fazla puan kazandığı sezonu da geçen sezon Nuri Şahin ile yaşayan Akdeniz ekibi, 33 puan olan rekorunu, ikinci devrede topladığı 37 puanla yeniledi.

Haberin Devamı

Kulüp tarihinde daha önce 9 maç olan sahasındaki yenilmezlik rekorunu da 14 maça yükseltti.

DEPLASMANDA YENİLMEZLİK SERİSİNİN TEK SAHİBİ OLDU
Antalyaspor’un genç futbol sorumlusu Nuri Şahin, daha önce takımı çalıştıran ve deplasmanda 8 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Tamer Tuna’ya ait olan rekoru da kırarak bu alanda da kulüp tarihine adını yazdırmayı başardı.

Şahin, geçen sezon Yeni Malatyaspor, Medipol Başakşehir, Altay, Alanyaspor, Kasımpaşa, Beşiktaş, Adana Demirspor ve Trabzonspor maçlarını kaybetmeyerek deplasmanda 8 maçlık yenilmezlik serisi yakalarken, bu sezon ilk deplasman maçında da Ümraniyespor’u yenerek bu seriyi 9 maça çıkarmayı başardı.

Antalyasporda Nuri Şahin damgası Kırmadığı rekor kalmadı

6 REKORUN TEK SAHİBİ
Fraport TAV Antalyaspor’un futbol sorumlusu Nuri Şahin, geçen sezon teknik direktör Ersun Yanal’ın ardından göreve gelmesiyle kulüp tarihinde puan, gol, yenilmezlik, bir devrede en yüksek puanı toplama, sahasında yenilmezlik serisi ve deplasmanda yenilmezlik serisi rekorunu kırmayı başardı.

Haberin Devamı

Yazarlar