Dünyadan Futbol Burak Yılmaz damga vurdu! Hollanda'da gündem oldu

Burak Yılmaz damga vurdu! Hollanda'da gündem oldu

20.08.2022 - 21:22 | Son Güncellenme:

Hollanda Eredivise'ın 3'üncü haftasında Fortuna Sittard, Cambuur'la karşı karşıya geldi. Zorlu müsabakaya eski milli futbolcumuz Burak Yılmaz damga vurdu. 37 yaşındaki golcü futbolcu, Hollanda'da gösterdiği performansla gündem oldu.

Burak Yılmaz damga vurdu Hollandada gündem oldu

Fortuna Sittard, Hollanda Eredivise'ın 3'üncü haftasında Cambuur'u konuk etti. Geyecan dolu karşılaşmada Burak Yılmaz'ın performansı çok konuşuldu. 37 yaşındaki eski milli oyuncu, Hollanda'da gösterdiği performansla adından söz ettirdi.

Haberin Devamı

5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Lille'le sözleşmesi sona eren Burak Yılmaz, sezon başında kariyerinde yeni bir sayfa açtı. 37 yaşındaki santrfor, Hollanda Eredivise ekiplerinden Fortuna Sittard'la 5 yıllık anlaşma sağladı. Tecrübeli golcünün 2 yılı oyuncu olarak tamamladıktan sonra, 3 yıl boyunca teknik heyette görev yapacağı belirtildi.

Burak Yılmaz damga vurdu Hollandada gündem oldu

HOLLANDA'YI TERCİH ETME SEBEBİ

Milli kariyerini noktaladıktan sonra Hollanda'dan bir takıma transfer olması hakkında açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, sitemde bulundu. Tecrübeli futbolcu, Radyospor'a yaptığı konuşmada, "Fortuna benim tecrübelerime, futbolculuğuma, kişiliğime, karakterime güvenip futbol sonrası için de bir harita çizdi. O yüzden bu projeyi kabul etmemdeki gerekçe buydu" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

AJAX MAÇINDA FRİKİKTEN ATTI

Burak Yılmaz, Fortuna Sittard'ın Hollanda Eredivise'ın ilk haftasında oynadığı Ajax maçında sonradan oyuna dahil olmuştu. Tecrübeli santrfor, 87'nci dakikada kazanılan serbest vuruşta fileleri havalandırmış ve Hollanda'da gündem olmuştu. Opta'nın verilerine göre Burak Yılmaz, Fortuna Sittard tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu unvanın sahibi olmuştu.

Burak Yılmaz damga vurdu Hollandada gündem oldu

HOLLANDA BASINI ÖVMÜŞTÜ

Burak Yılmaz'ın Ajax maçındaki performansı Hollanda'da gündem olmuştu. 37 yaşındaki eski milli futbolcu hakkında Algemen Daglbad'da yer alan haberde; "Burak Yılmaz, son şampiyon Ajax’ı titretti ve küme düşme adayı Fortuna Sittard’a hayal kurdurdu" ifadeleri kulanılmıştı.

Fransız basınından Sport France, Burak Yılmaz'ın performansı hakkında, "Geçtiğimiz sezon Lille forması giyen ve sezon sonunda serbest kaldıktan sonra Fortuna Sittard’a transfer olan Burak Yılmaz, Ajax’a karşı muhteşem bir frikik golü kaydetti ama bu gol Fortuna Sittard’ın mağlup olmasını engelleyemedi" ifadelerine yer vermişti.

Burak Yılmaz damga vurdu Hollandada gündem oldu

İLK KEZ 11'DE

Burak Yılmaz, Fortuna Sittard formasıyla Cambuur karşısında maça ilk 11'de başladı. Tecrübeli futbolcu yeni takımının formasıyla ilk kez 11'de yer alma başarısı gösterdi.

GOLÜYLE FİLELERİ HAVALANDIRDI

A Milli Futbol Takımı'nın eski golcüsü, Cambuur maçını da boş geçmedi. 37 yaşındaki santrfor, Fortuna Sittard'ın hızlı gelişen atağında fileleri havalandırdı. Burak Yılmaz'ın golü sonrası Fortuna Sittard taraftarları, tecrübeli golcüye büyük destek verdi.

Haberin Devamı

ÇOK KONUŞULDU

37 yaşındaki santrfor Cambuur maçındaki performansının ardından sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasında yer aldı. Hollanda basını, Burak Yılmaz'la ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. Fortuna Sittard taraftarları, Burak Yılmaz için 'Kral' yorumlarında bulundu.