İspanya La Liga Arda Güler'i keşfeden hoca Di Marzio'ya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı!

Arda Güler'i keşfeden hoca Di Marzio'ya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı!

11.07.2023 - 09:57 | Son Güncellenme:

Arda Güler'i erken yaşta Fenerbahçe'ye getiren Serhat Pekmezci, Di Marzio'ya konuştu. Arda Güler'in yeteneğinden övgüyle bahseden Pekmezci, Ali Koç'un kendisini ciddiye almadığını fakat yine de Arda'yı Fenerbahçe'ye kazandırmak için her şeyi yaptığını ifade etti.

Arda Güleri keşfeden hoca Di Marzioya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olarak sadece Türkiye'de değil Avrupa'da büyük yankı uyandıran Arda Güler, İspanya'da ilk antrenmanına çıktı. Ancelotti'nin transferini özellikle istediği Arda Güler'i Fenerbahçe'ye erken yaşta kazandıran Serhat Pekmezci çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pekmezci, Ali Koç'un Arda Güler konusunda kendisini ciddiye almadığını fakat pes etmeden çalışmalarını sürdürerek Arda'yı Fenerbahçe'ye kazandırdığını ifade etti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

İLK ANTRENMANINDA ÇIKTI

İspanyol devi Real Madrid'e transfer olan milli futbolcu Arda Güler, yeni takımıyla sezonun ilk idmanına çıktı. Teknik direktör Carlo Ancelotti yönetiminde Real Madrid City'de yeni sezonun ilk antrenmanını yapan İspanyol ekibinde Arda, antrenmanda yer aldı.

Arda Güleri keşfeden hoca Di Marzioya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı

DECO'DAN ARDA GÜLER SORUSUNA TEK CÜMLELİK YANIT

Barcelona Sportif Direktörü Deco, transfer konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Portekizli spor adamına, transfer için görüştüğü ancak daha sonra Real Madrid'i tercih eden Arda Güler de soruldu.

Deco, "Arda Güler için ne oldu ve işler değişti?" şeklinde gelen soru karşısında, "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Arda Güleri keşfeden hoca Di Marzioya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı

REAL MADRID'IN SOSYAL MEDYA REKORLARINI ALT ÜST ETTİ

La Liga ekibi Real Madrid, Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Arda Güler için sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullandı. Transferin duyurulmasının ardından kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar rekor etkileşim ve takipçi kazanımı ile neticelendi. Web monitoring şirketi Teleskop APP'in yaptığı sosyal medya ölçümlemesinde Arda için yapılan 75 paylaşımın yaklaşık 500 milyon görüntülenmeye ulaştığını rapor etti.

Haberin Devamı

6 Temmuz - 8 Temmuz 2023 tarihleri arasında Real Madrid C.F.'nin Arda Güler'in transferinin ardına sosyal medya hesabı Twitter'dan 31 gönderi paylaşıldı. İspanyol devi önce Türkçe "Yükleniyor" paylaşımı ile taraftarını heyecanlandırdı. Kulübün sonraki paylaşımlarında transferi ve detaylarını açıkladı. Arda Güler'in formalı fotoğrafları ile yapılan paylaşımlar 'WelcomeArda' hashtagiyle büyük ilgi uyandırdı. Transferin ilk gününden itibaren Arda için yapılan paylaşımlar neticesinde 4.863.084 beğeni, 352.086 retweet ve 53.252 yorum alındı. Atılan tweetlerdeki videolar 10.678.377 kez görüntülendi. Atılan tweetlerin görüntülenmesi ise 323,4 milyonu aştı. 

Arda Güler'in transferi dolayısı ile #WelcomeArda hashtagiyle paylaşılan tweet 767.172 beğeni, 84.585 RT ve 12.026 yorum ile 864 bini aşkın etkileşim ile en çok etkileşim alan gönderi oldu. Yapılan paylaşım 68,1 milyon görüntülenme ile rekor kırdı. Arda Güler'in sosyal medya hesabının etiketlenerek yapılan #WelcomeArda paylaşımı 413.336 beğeni, 42.059 RT, 5.091 yorum ile 460 binin üzerinde etkileşim aldı. Yapılan paylaşım 39,9 milyon görüntülenme rakamına ulaştı. Arda'nın transferinin için atılan ilk  'Yükleniyor...'  paylaşımı ise 319.172 beğeni, 28.148 RT, 7.929 yorum ile 355 bini aşkın etkileşim aldı. Yapılan paylaşım 23,5 milyon görüntülenme rakamına ulaştı.

Haberin Devamı

Arda Güleri keşfeden hoca Di Marzioya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı

Real Madrid Arda için sosyal medya hesabı Instagram'dan 22 gönderi paylaşıldı. Bu gönderilerin 7'si reel olarak paylaşıldı. Bu paylaşımlar 104 milyonu aşkın bir izlenme oranına erişti. Yapılan paylaşımlar 37.274.742 beğeni, 237.161 yorum alarak bir rekora ulaştı. Arda Güler'in transferi dolayısı ile yapılan paylaşımlar 37.511.903 milyonu aşan etkileşim alarak bu dönemin en çok etkileşim alan gönderisi oldu. 

Arda Güleri'in transferi için yapılan @10ardaguler #WelcomeArda paylaşımı 3.84 milyona yakın etkileşim aldı.

6 Temmuz - 8 Temmuz 2023 tarihleri arasında Real Madrid C.F.'nin sosyal medya hesabı Facebook'tan 15 gönderi paylaşıldı. Bu paylaşımlar 3.210.401 beğeni, 89.152 yorum ve 74.669 paylaşım aldı. Paylaşımlardaki videolar 2.484.889 kez izlendi. 

Haberin Devamı

Real Madrid kulübünün bu mecrada yaptığı Arda paylaşımı 688 bini aşkın etkileşim ile en çok etkileşim alan gönderi oldu. Kulüp başkanı ile birlikte yapılan paylaşım ise 318 bini aşan rakama ulaştı. 

Madrid C.F.'nin sosyal medya hesabı Youtube'da ise 7 video paylaşıldı. Paylaşılan videolar 196.347 beğeni, 7.423 yorum ve 2.696.807 izlenme oranlarına ulaştı.

Arda Güleri keşfeden hoca Di Marzioya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı

İSPANYOL BASINI ARDA'YI KEŞFEDEN HOCAYI MANŞETLERE TAŞIDI

Arda Güler'i Gençlerbirliği alt yapısında izleyerek Fenerbahçe'ye kazandıran Serhat Pekmezci, Gianluca Di Marzio'ya konuştu. İspanya'nın önde gelen spor portalları MARCA ve Mundo Deportivo, Serhat Pekmezci'nin röportajını manşetlere taşıdı. MARCA'da yer alan haberde "Arda Güler'i keşfeden Serhat Pekmezci, Real Madrid'in yeni transferi 18 yaşındaki Türk yeteneğini nasıl tesadüfen yakaladığını anlatıyor." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Serhat Pekmezci'nin Di Marzio'ya verdiği röportaj ve İspanyol basınındaki yansımaları şu şekilde:

Arda Güler'in Gençlerbirliği'nden Real Madrid'e sadece 4 yılda bir yıldız gibi yükselmesi, keşfinin ardındaki hikaye olmadan anlaşılamaz. Fenerbahçe'nin scoutlarından Serhat Pekmezci ise büyük kahraman.

Pekmezci, gazeteci Gianluca Di Marzio'nun portalına verdiği röportajda İstanbul kulübüne gelişinin 2019'da nasıl başladığını anlattı. Her şey Osmanlıspor ile Gençlerbirliği arasındaki 14 Yaş Altı maçı sırasında başladı. Merak edilen şey, scout'un Güler'i değil üç yıldır takip ettiği ve şu anda Antalyaspor'un alt kategorilerinde yer alan Emre Uzun'u görmeye gitmesi.

Arda Güleri keşfeden hoca Di Marzioya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı

"ALİ KOÇ BENİ CİDDİYE ALMADI"

Pekmezci Arda'dan şu sözlerle bahsetti: Arda Güler futbol oynamadı, topla dans etti. Bir dansçının zarafetine sahipti ve hala da sahip. Arda Güler'de ilk dikkatimi çeken şey topu almadan önce hep başkalarına çok bakması oldu.

Gller'in duygulandığı o maçın ardından, söz verdiği gencin ailesiyle görüştü. Başkan Ali Koç'a video göndermek zorunda kalan Pezmezci, "Onlarla konuşmadan teklif veremezdik. Güzel bir görüşmeydi, bana güvendiler ve raporu Fenerbahçe'ye gönderdik." dedi.

Scout, Arda Güler'in yeteneğinden ve rekabet gücünden o kadar etkilendi ki, bu genci Fenerbahçe'ye kazandırması gerektiğini hemen anladı: Ama başkan Ali Koç beni ciddiye almadı. Pes etmedim ve hazırlandım.Een iyi oyunlarını içeren bir DVD hazırladım. İşimi kaybetme pahasına, onu şoförüne verdim ve ona göstermesi için yalvardım.

Ali Koç'un Arda Güler'i izledikten sonra kendisini aradığını belirten Pekmezci, "Gördükten sonra beni aradı ve ne kadara mal olduğunu sordu. Transferi 10 bin Euro'ya kapattık, kendisine ve ailesine İstanbul'da bir ev verdik, babasına ve kız kardeşine iş bulduk ve onu özel bir yere yerleştirdik." ifadelerini kullandı.

Arda Güleri keşfeden hoca Di Marzioya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANAN İLK TÜRK OLACAK"

Arda Güler'in kaşifi Serhat Pekmezci, öğrencisinin Messi'ye benzetilmesinden hoşlanmıyor:

"Guti ve Özil karışımı biri. Büyük hırsı ve maç kazanma yeteneği var. Madrid onun için doğru yer. Bir gün Madrid'in kaptanı ve Türkiye'nin büyük gururu olacak. Hiçbir Türk'ün kazanamadığı Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağını düşünüyorum."