UEFA Avrupa Ligi Arda Turan'dan Galatasaray itirafı! 'UEFA Kupası dedikleri kadar ağırmış'

Arda Turan'dan Galatasaray itirafı! 'UEFA Kupası dedikleri kadar ağırmış'

06.03.2024 - 18:22 | Son Güncellenme:

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan suskunluğunu bozdu. UEFA TV'ye konuşan Arda Turan, Galatasaray'a dair çarpıcı bir itirafta bulundu.

Arda Turandan Galatasaray itirafı UEFA Kupası dedikleri kadar ağırmış

Galatasaray'ın eski yıldızlarından Arda Turan, Atletico Madrid günlerine dair konuştu. UEFA TV'ye açıklamalarda bulunan Arda Turan, UEFA Kupası'nı kazandıkları dönemi anlattı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğunu anlatan Arda Turan, "Güzel bir hikayeydi. İlk günden Avrupa Ligi'ni kazanabileceğimize inanıyordum. Ve öyle de oldu. Mücadele eden iyi bir takımdık. Golü attığımız zaman maçları kaybetmek artık bizim için çok zordu. O yüzden hep kazanmak için büyük avantaj sağlıyorduk" dedi.

Celtic maçlarında zorlandıklarını vurgulayan Arda Turan, "Grupta Celtic maçları çok zordu. Deplasmandaki benim gol attığım Celtic maçı kolay bir maç değildi" ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldukları final maçını anlatan Arda Turan, "Finalde Bielsa'nın Bilbao'suna karşı oynamıştık. O şu anda da hala çok etkili olan Bilbao takımının temelleri atılıyordu. Muniain, Javi Martinez gibi isimler vardı. Onları da Bükreş'te Falcao'nun etkili oyunuyla yendik. Hepimiz iyi oynamıştık. 3-0 kazanmıştık ve güzel bir serüvendi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kendisini Galatasaray'dan çok Atletico Madrid efsanesi olarak tanımlayan Arda Turan, "UEFA Kupası dedikleri kadar ağırmış. Kaldırılması zor bir kupaydı. Hala daha o günleri hatırladığımda çok duygulanırım. Çünkü o çok uzun ve zorlu bir yolculuk. Galatasaray'da doğdum büyüdüm orada yetiştim ama kendimi bir Atletico Madrid efsanesi olarak görüyorum Galatasaray'dan önce" dedi.

Diego Simeone'nin kendisini İstanbul'da ziyaret etmesinden bahseden Arda Turan, "Simeone, İstanbul'a da sağ olsun ziyarete de geldi. Benim için çok nezaketli bir davranıştı çünkü oyuncularıma sahaya kadar inip tek tek ellerini sıkıp onlara bir konuşma yaptı" ifadelerini kullandı.

Diego Simeone ile ilgili konuşmasına devam eden Arda Turan, "'Ne zaman hatırlasam Simeone'nin bize verdiği özel taktikleri özel mücadele hep aklıma gelir. Şuna inanırım ve oyuncularıma da hep şunu söylerim; hangi sistemi oynarsanız oynayın, hangi taktikle oynarsanız oynayın oyunun temeli bire bire, temasa ve coşkuya dayanır. Eğer temasa ve bire bire hazır değilseniz hiçbir sistem geçerli değildir. Bu da sokağın temeline iner. Küçükken oynadığımız çalım, birebir mücadele, topu kaybetmeme... Eğer bunu yapabilirsiniz dünyadaki öteki sistemleri, nasıl oynayacağımızı, savunma yapacağımızı, karşılayacağımızı tartışabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Eyüpspor'la Avrupa kupalarında bir maça çıkmak istediğini belirten Arda Turan, "Çok hayalperest biriyimdir. Hedefimiz hemen lige çıkmak. Sonrasında da en kısa süre içerisinde bu güzel semte Avrupa'da bir maç oynatmak istiyoruz" diye konuştu.