Fenerbahçe Attila Szalai'nin babasından transfer açıklaması! 'Borussia Dortmund veya Bayern Münih...'

Attila Szalai'nin babasından transfer açıklaması! 'Borussia Dortmund veya Bayern Münih...'

04.05.2023 - 18:17 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Macar stoperi Attila Szalai'nin babası açıklamalarda bulundu. Tecrübeli savunmacının babası, oğlunun transferi hakkında ilk kez konuştu.

Attila Szalainin babasından transfer açıklaması Borussia Dortmund veya Bayern Münih...

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de gösterdiği performansla dikkat çeken Attila Szalai'nin babasından transfer konusunda açıklama geldi. Macar stoperin babası, oğlunun geleceğine dair gelen soruları cevapladı.

Haberin Devamı

Macar basınına konuşan Attila Szalai'nin babasının açıklamaları büyük ses getirdi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Attila Szalainin babasından transfer açıklaması Borussia Dortmund veya Bayern Münih...

2.2 MİLYON EUROYA GELDİ

Fenerbahçe, Attila Szalai'yi 2020-2021 sezonu devre arasında Güney Kıbrıs ekibi Apollon Limassol'den 2 milyon 200 bin euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler bir sonraki satıştan Güney Kıbrıs ekibine yüzde 13.5 pay verileceğini açıkladı. Attila Szalai, Süper Lig devinde gösterdiği performansla gösterdiği başarılı performansla kadronun vazgeçilmez isimleri arasında yer aldı.

Jorge Jesus ile sezon başında anlaşma sağlayan Fenerbahçe'de 25 yaşındaki stoper takımın banko oyuncusu oldu. Attila Szalai bu sezon 46 müsabakada forma şansı buldu. Macar stoper bu mücadelelerde rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Attila Szalai aynı süreçte takım arkadaşlarına da 2 gol pası verdi.

Haberin Devamı

Attila Szalainin babasından transfer açıklaması Borussia Dortmund veya Bayern Münih...

BABASI GELECEĞİ HAKKINDA KONUŞTU

Macaristan basınından Sportsradio'ya konuşan Attila Szalai'nin babası, oğlunun performansı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Attila Szalai'nin gol attığı zaman ağladığını belirten baba Szalai, "Oğlum bir gol attığında, bir de bu galibiyet golü olursa, ya donup kalıyorum ya ağlıyorum ya da sevinçten zıplıyorum. O anki ruh halime göre değişiyor. Keşke her anne baba benim gibi bir mutluluk yaşasa" dedi.

Attila Szalai'nin ciddi transfer teklifleri aldığını dile getiren babası, "Her yaz çok ciddi transfer teklifleri oluyor ama size tüm gerçeği söyleyemem. Attila, şu anda Fenerbahçe'ye konsantre olmak istiyor. Çünkü şampiyonluk şansları devam ediyor. Fenerbahçe ile olan sözleşmesinin bitimine 2 yıl var" açıklamasını yaptı.

Attila Szalainin babasından transfer açıklaması Borussia Dortmund veya Bayern Münih...

Tecrübeli savunmacı için Fenerbahçe'nin belirleyeceği bonservis bedelinin önemli olduğunu belirten baba Szalai, "Attila için ne kadar bonservis isteyeceği konusu Fenerbahçe'ye kalmış. Örnek olarak; Fenerbahçe 20 milyon euro bonservis isterse bunu başka bir kulüp vermeyebilir. Çünkü o sonuçta bir defans oyuncusu, forvet değil" ifadelerini kullandı.

25 yaşındaki oyuncu ve kendisinin para odaklı olmadığını belirten Attila Szalai'nin babası, "Ne oğlum ne ben hiçbir zaman parayla ilgilenmedik. Bir transfer söz konusuysa, içinizde bir mutluluk mu yoksa ilgisizlik mi hissettiğinizi düşünmeniz gerekir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son olarak oğlunun geleceğine ilişkin gelen soruyu cevaplayan baba Szalai, "Attila birçok takımda oynayabilir. Düşünülebilecek birçok kulüp var ama Fenerbahçe'den sonra direkt Bayern Münih ya da Borussia Dortmund'un ilk aşamada gidebileceği bir kulüp olduğunu düşünmüyorum. Bunun yerine sürekli oynayabileceği ve kendini geliştirmeye devam edebileceği bir Bundesliga veya Premier Lig orta sıra takımı en doğru seçenek olabilir" dedi.

Attila Szalainin babasından transfer açıklaması Borussia Dortmund veya Bayern Münih...

FUTBOLA ÜLKESİNDE BAŞLADI

Vasas altyapısında futbola başlayan Attila Szalai, genç yaşta Rapid Wien altyapısının yolunu tuttu. Rapid Wien'den Mezökövesd'e transfer olan Attila Szalai, 2019-2020 sezonu başında Apollon Limassol'ün yolunu tuttu. 25 yaşındaki savunmacı, Macaristan Milli Takımı'nda 33 maçta oynadı ve 1 gol attı.

Attila Szalai'nin Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Tecrübeli oyuncunun güncel piyasa değeri 14 milyon euro.

Haberin Devamı

Kamera arkası: Ruud van Nistelrooy, PSV ile ilk büyük kupasını kutluyor

Yazarlar