Diğer Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı rekor sürede geçti!

Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı rekor sürede geçti!

20.03.2024 - 18:33 | Son Güncellenme:

Açık su yüzücüsü 23 yaşındaki Aysu Türkoğlu yeni hedefi olan Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı geçişini rekor bir sürede tamamladı

Aysu Türkoğlu, Yeni Zelandadaki Cook Boğazını rekor sürede geçti

Dünyanın en zorlu açık deniz geçişleri arasında gösterilen Manş Denizi'ni ve Kuzey Kanalı'nı genç yaşta yüzerek geçip önemli başarılara imza atan Bodrumlu açık su yüzücüsü 23 yaşındaki Aysu Türkoğlu, yeni hedefi olan Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı geçişini de tamamladı. Aysu, bu başarıyla Ocean 7 hedefinde en önemli 3 geçişi geride bıraktı. Türkiye saatiyle 09.00'da Yeni Zelanda'daki Picton'dan denize giren Aysu, 27 kilometrelik parkuru geçerek Wellington'a ulaştı. Karaya ayak basan ultramaraton yüzücüsü, 7 saat 21 dakika gibi rekor bir sürede etabı tamamladı.

Haberin Devamı

Gece karanlığı olması sebebiyle Aysu bir botla ayak bastığı yerden alınarak tekneye bindirildi. O anlar başarılı sporcunun sosyal medya hesabından canlı olarak aktarıldı. Türkoğlu teknede sevinç çığlıklarıyla karşılandı. Coşku dolu dakikalarda genç yüzücü Aysu Türkoğlu, Türk Bayrağı açarak sevincini paylaştı. 2022'de Manş Denizi'ni geçerek bunu başaran en genç Türk sporcu, Kuzey Kanalı'nı geçerek ise bunu başaran ilk Türk kadın ve en genç Türk unvanlarını elde eden Aysu, Ocean 7 kapsamındaki 7 açık su geçişini 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.