Kasımpaşa Aytaç Kara'dan Galatasaray cevabı! 'Ekstra bir hissim yok'

Aytaç Kara'dan Galatasaray cevabı! 'Ekstra bir hissim yok'

16.03.2024 - 18:08 | Son Güncellenme:

Kasımpaşa'nın tecrübeli isimlerinden Aytaç Kara, Süper Lig'in 30'uncu haftasında Galatasaray ile oynayacakları müsabaka öncesi konuştu. Aytaç Kara, lacivert-beyazlı takımda bu sezon gösterdiği performansı değerlendirdi.

Aytaç Karadan Galatasaray cevabı Ekstra bir hissim yok

Sami Uğurlu yönetimindeki Kasımpaşa'nın yıldızı Aytaç Kara, Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Galatasaray ile karşı karşıya gelecekleri mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'da bu sezon gösterdiği performansa dair konuşan Aytaç Kara, "Tabii ki böyle goller atmak takımıma katkı sağlamak benim için hem gurur verici hem keyifli çünkü çok güzel bir sezon geçiyor kendi açımdan ve takım açısından. Kalan haftalarda da her maç üstüne koyarak devam etmek istiyorum. Keyifli günlerimiz oluyor antrenmanlarımız çok keyifli. Kişisel olarakta kendimi her antrenman her maç geliştirmeye çalışıyorum. Her şey çok güzel gidiyor" dedi.

Galatasaray'ın eski futbolcusu olmasının nasıl bir his uyandırdığına dair soruya Aytaç Kara, "Dediğin gibi Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra birkaç maça çıkmıştım zaten. Tabii ki de artık oynadığınız takım sizin her şeyiniz oluyor. Kasımpaşa'da da ben çok güzel günler geçirip Galatasaray'a gitmiştim tekrardan kaldığım yerden devam ediyorum. Ekstra bir hissim yok. Her maça nasıl zorlu bir şekilde hazırlanıyorsak yine aynı şekilde hazırlanıcaz. O duygular artık profesyonel olduğunuz için saha içinde kalmıyor. Sadece zorlu bir maça çıkacağımızı biliyorum" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'a karşı kötü bir performans sergilemesi halinde çıkması muhtemel haberlerin hatırlatılması sonrası Aytaç Kara, "Asla öyle bir şey olamaz. Hiçbir oyuncu hiçbir futbolcu böyle bir şey düşünemez çünkü her zaman oynadığı takımı bir üst seviyeye çıkarmak ister bir oyuncu, kendi performansını bir üst seviyeye çıkarmak ister. Bu oynadığı büyük takımlara karşı daha çok ön planda olur. Futbolcu da bunun bilincindedir. Artık sosyal medya gerçekten o kadar kötü yönetiliyor ki bu tarz durumlarda insanlar ailesini, arkadaşlarını düşünmeksizin iftiralar, yalanlar atabiliyorlar. Çok kötü bir durum bu. İnşallah bu da düzelir mi bilmem ama düzelir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yapılan yorumların kendisini etkilemediğini belirten Aytaç Kara, "Kişiden kişiye değiştiğini düşünüyorum. Sonuçta senelerde 13-14 senedir Süper Lig'de futbol oynuyorum beni bilen hocalarım, teknik direktörlerim, başkanlarım, yöneticiler, takım arkadaşlarım olduğu için ben kendimden tamamen eminim. Hiçbir sıkıntım yok. Ama tabi ki etkilenen arkadaşlarım oluyor. Onlar için kötü bir durum. Sosyal medyayı iyi kullanmak lazım artık aslında ama öyle bir ihtimal olmayacağını da biliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'nın Avrupa kupalarını hedeflediğini dile getiren Aytaç Kara, Haber Global'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz arkadaşlarımızla da konuşurken maç maç gitmeye çalışıyoruz. Her maç bir galibiyet alıp tekrar diğer maçı düşünmek istiyoruz. İçimizde tabi ki ufak ufak Avrupa ışığı oluyor. Çünkü gerçekten bu sezon hem futbol olarak hem mücadele olarak iyi işler yapan bir Kasımpaşa var. Sivasspor daha önce Avrupa'ya gidip o tarz yerlerde oynadı. Kasımpaşa neden oynamasın? Bizimde tabi ki ufak hedeflerimiz var ama önce maç maç gitmeye çalışıyoruz ondan sonra oraya kavuşacağımızı düşünüyorum ben kendi açımdan."

Avrupa'da futbol oynamak istediğini belirten Aytaç Kara, "Kendi kişisel olarak futbol oynadığım her zaman hayallerim hiçbir zaman bitmez. Tabi ki Avrupa'da oynama hayalim var. Bunun içinde gereken her şeyi yaptığımı düşünüyorum saha içinde" dedi.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'na seçilmemesinin hatırlatılmasının ardından Aytaç Kara, "Ben her zaman çalışkan bir oyuncuyum. Ekstra üstüne koyan ve her antrenman en iyisini yapmaya çalışan, her maç üstüne koyarak devam etmeye çalışan bir oyuncuyum. Tabi ki hayallerim var. A Milli Takım'a dönmek istediğimi söyledim ki bence bu seneki performansımla bunu hakettiğimi düşünüyorum. Kadro açıklanınca olmadığımı gördüm ve tabi ki bir üzüntü oldu çünkü orası için gereken performansı verdiğimi düşünüyorum ben. Olabilir bunlar var futbolda. Hiçbir zaman hayallerimiz, hedeflerimiz bitmez. Biz kaldığımız yerden çok daha iyi bir şekilde çalışmaya devam edip bir gün tekrar o formayı giymek nasip olur diye düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Hiçbir takıma karşı bu sezon zorlanmadıklarını vurgulayan Aytaç Kara, "Bence en çok zorlandığımız maç olmadı diye düşünüyorum. Oynadığımız maçlara bakılırsa 29 haftalık gerçekten iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Zorlu maçlar tabi oldu ama zorlandığımız bir rakip olmadı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Geçmişe döndüğünde unutamadığın bir an var mı" sorusuna Aytaç Kara şu cevabı verdi:

"Herkesin bildiği bir şey Bursaspor'un yeri bende çok ayrı. Orada yaşadığım 1 senelik dönemde benim için unutulmazdı. Kalbimin her zaman en değerli köşesinde. Bursaspor'u unutamam. O zaman ki hayal kırıklığımı hiçbir zaman unutamam."

Süper Lig'deki mevcut yarışa değinen Aytaç Kara, "Takım olarak değerlendirirsek her takımın bir hedefi olabilir. Altta düşmemeye oynayan takımın düşmemek için bir hedefi var. Ortada olanların yerini garantilemesi için bir hedefi var. Bizim Avrupa'ya gitme hedefimiz var. Aramızdaki puan farkı 3-6 puan. Birinci olmak isteyen takımın amacı belli şampiyon olmak. Bence her takım için bir hedef var. Ligimiz gerçekten her hafta maçlar olarak heyecanlı geçiyor diyebilirim. O yorumlar aslında farklı şekilde yorumlanabiliyor ama ben şimdi oraya girmek istemiyorum" dedi.

Galatasaray ya da büyük takımlara karşı oynarken ekstra motivasyona ihtiyaç olmadığını belirten Aytaç Kara, "Futbolcuların büyük maçlara çıkarken ekstra motivasyona ihtiyacı yok diye düşünüyorum maç zaten motive ediyor. Fenerbahçe maçı öncesinde de şampiyonluğa oynayan atmosferi iyi olan, çok iyi oyuncuları olan bir takıma karşı gideceğiz ama biz yine sahanın içinde en iyisini ve elimizden geleni yapacağız demiştim Galatasaray maçı içinde aynısını söylüyorum. Çok iyi oyuncuları olan, çok iyi takımı olan ve iyi futbol oynayan bir takımla maça çıkacağız. Biz yine Kasımpaşa olarak iyi futbol oynamaya çalışan, iyi mücadele eden bir takım olarak sahada olacağız. Arkadaşlarıma ve ekibimize güveniyoruz. Futbol olarak güzel bir maç izleyecek herkes. Pazar günü gerekeni yapacağımızı düşünüyorum inşallah 3 puanı alan taraf biz oluruz" ifadelerini kullandı.

Yazarlar