Skorer Bakan Bak: Kültürümüzü, değerlerimizi korumamız gerekiyor!

Bakan Bak: Kültürümüzü, değerlerimizi korumamız gerekiyor!

18.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’da gerçekleştirilen 6. Etnospor Forumu’nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, "Spor bir endüstri ve bu endüstri içinde özellikle kültürümüzü, değerlerimizi korumamız gerekiyor" dedi.

Bakan Bak: Kültürümüzü, değerlerimizi korumamız gerekiyor

'Geleneksel sporların ihyası' parolasıyla Antalya’da gerçekleştirilen 6. Etnospor Forumu başladı. Foruma, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Sierra Leone Spor Bakanı Augusta James-Teima, Çad Gençlik ve Spor Bakanı Bravo Ouaidou, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Farid Gayibov, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbek Maksutov, Gine Gençlik ve Spor Bakanı Lansana Beavogui Diallo, Namibya Spor, Gençlik ve Ulusal Hizmet Bakanı Agnes Basilia Tjongarero, Rusya Spor Bakanı Oleg Matytsin ile Özbekistan Gençlik Politikaları ve Spor Bakanı Adham İkramov katıldı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Bak şunları kaydetti: "Spor bir endüstri ve bu endüstri içinde özellikle kültürümüzü, değerlerimizi korumamız gerekiyor. Bu hususta Dünya Etnospor Konfederasyonu vizyon ortaya koydu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, foruma gönderdiği video mesajda, yurt dışından gelen misafirlere "Ülkemize hoş geldiniz" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Geleneksel sporların zengin çeşitliliğini yansıtan forumumuzu tüm farklılıkların ötesinde bir barış ve dayanışma platformu olarak görüyorum. Etnospor Forumu’nun tüm dünyada huzur ve güven ikliminin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum."

"HEYECANIMIZ ÇOĞALIYOR"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, önemli bir misyon üstlendiklerini ifade etti. Erdoğan, "Dünyanın farklı noktalarında gerçekleşen etkinlikler bize gösteriyor ki heyecanımız çoğalıyor, ortak hikayemiz güçleniyor. Biz, dünyanın neresinde olursa olsun, geleneklerini yaşayan ve yaşatan toplumlarla ilişkilerimizi geliştirmek için mücadele ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bak: Kültürümüzü, değerlerimizi korumamız gerekiyor

Forumda 60 üye federasyonla, konfederasyonun ortak kurallarını tesis edecek iyi niyet anlaşması imzalandı.