Futbol Bakan Kasapoğlu: Akademiler olmazsa olmaz

Bakan Kasapoğlu: Akademiler olmazsa olmaz

08.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

U12 İzmir Cup’ın açılışına katılan Bakan Kasapoğlu, Altınordu’yu örnek göstererek altyapıya ve akademiye vurgu yaptı, “Altınordu sporcu yetiştirmeye yönelik stratejik adımlar atan kulüplerin en başında. Yeteneklerin keşfedilmesi sürecini hayati buluyorum” dedi

Bakan Kasapoğlu: Akademiler olmazsa olmaz

Altınordu’nun 2013’ten beri geleneksel olarak düzenlediği U12 İzmir Cup, görkemli bir açılışa sahne oldu. Toplam 20 ülkeden, 41’i yabancı 72 kulübün 12 yaş altı futbol takımlarını bir araya getiren organizasyonun açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, federasyon yetkilileri, kulüp temsilcileri, sporcular ve aileler katıldı. Bakan Kasapoğlu’nun açılış konuşmasından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

Çocuklar Şampiyonlar Ligi mücadelesi ortaya koyuyor. Avrupa’nın en büyük kulüplerinin altyapı sporcuları ülkemize geliyor. Gerçekten iftihar ettiğimiz, bakanlık olarak paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir organizasyondayız. ‘Avrupa’nın en genciyiz’

Burada mücadele, alın teri, gayret ve inanç var. Altınordu deyince aklımıza köklü bir kulüp, mazisi güçlü bir camia ve altyapı geliyor. Yeteneklerin keşfedilmesi sürecinin sürdürülmesini hayati buluyorum.

Akademileri olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Sadece sporda değil hayatın her alanından yeteneğin tespiti ve geliştirilmesi önemli.

Türkiye Avrupa’nın en genç ülkesi. Müthiş bir potansiyele ve olağanüstü imkanlara sahibiz. Bakanlığın en değer verdiği proje yetenek taraması ve spora yönlendirme. 81 ilimizde tek tek yetenekleri tespit ediyoruz.

Haberin Devamı

Federasyonla kulüpler ve yerel yönetimler el ele vererek kıymetli gençleri keşfetmek, desteklemek ve dünya vitrinine çıkarmak için hazırlayacağız.

'Yetenekleri geliştirmeliyiz’

U12 İzmir Cup’un ülke futbolu için önemli olduğunu belirten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de “Dünyadaki takımlara ev sahipliği yapan bir turnuvadayız. Şampiyona festival havasında başladı” dedi. TFF Başkanı Büyükekşi şöyle devam etti: “Akademi kurtuluş reçetemizdir. Ülkemizde yetenekli oyuncular var. Marifet onları geliştirmekte. Kulüpler akademilerini kuracaklar. Altyapıların finansmanı konusunda yasa değişti. Kulüpler hem altyapılarını finanse edecek hem de altyapı tesislerini inşa edecek.”

Yazarlar