Diğer Bakan Kasapoğlu: Türk sporunun geleceği adına umut verici

Bakan Kasapoğlu: Türk sporunun geleceği adına umut verici

23.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile TSF Başkanı Tulay’ın açılış töreninde hazır bulundukları bir hafta sürecek 2023 Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonası, Antalya’da başladı.

Bakan Kasapoğlu: Türk sporunun geleceği adına umut verici

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından İş Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 2023 Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonası, Antalya’da başladı. Serik’te bir otelde gerçekleştirilen organizasyonunun açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve yarışmacıların aileleri katıldı.

Haberin Devamı

Törenin açılış konuşmasını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Satrançta 100’üncü yılın yıldızlarının mücadele edeceği Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na 2 bin 304 sporcu, 8 binden fazla katılımcı ile Avrupa’nın en büyük organizasyonunu şölen havasında gerçekleştiriyoruz. Satrançta olimpiyat şampiyonu olan ülkemiz 1 milyon 200 bini bulan lisanslı sporcumuz ve organizasyonlarımız ile artık biz satranç ülkesiyiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise şunları söyledi: “Ülkemizin her bölgesinden binlerce katılımcı burada. Satrancın bugünü, geleceği adına ve Türk sporunun geleceği adına umut verici. Ailelerimizin çocuklarını teşvik ederek, burada olmalarını sağlamaları takdire şayan. Türk sporu, Türk satrancı sizinle çok daha güçlü. Sizde bu azim oldukça inanıyorum ki birlikte nice güzel hikayeler yazacağız.”

Haberin Devamı

Yazarlar