Basketbol Basketbolun ‘YUVA’sı BİDEV

Basketbolun ‘YUVA’sı BİDEV

27.11.2022 - 09:16 | Son Güncellenme:

Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı 2. yılını tamamlarken, kısa sürede müthiş işlere imza attı. Hasan Arat başkanlığında kurulan BİDEV’in, ‘Yuva’ belgeseli de Genel Kurul’da duygu dolu anlar yaşattı.

Basketbolun ‘YUVA’sı BİDEV

Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) 2. Olağan Genel Kurulu Eskişehir’de, Tasigo Otel’de düzenlerken, 2 yıl içinde hayata geçirilenler, gelecekle ilgili planlar, vefa ödüllerinin sunulması, Yuva Belgeseli’nin ilk yayını gibi etkinlikler, katılımcılara müthiş bir hafta sonu yaşattı.
2 yıl önce Hasan Arat Başkanlığı’nda kurulan, Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı da Aydın Örs’ün üstlendiği BİDEV, ‘İYİLİK’ hareketi olarak ortaya çıktı ve Türk Basketbolu’nda aile ve vefa kavramlarının önemini anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile protokol imzalayan ve TEGV’in farklı şehirlerdeki merkezlerinde basketbol sahalarını yenileyen, Anadolu’da sigortasız çalışmak zorunda kalan basketbol antrenörlerinin sigorta işlemlerini yaptıran, geçmişte basketbola katkı sağlamış, antrenör, oyuncu, idareci, basın mensubu, yani kim varsa her sorununda yanında olan BİDEV, şimdi de Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım ve jr.NBA BİDEV Lig ile basketbolun bilinirliliği ve yayılması için kolları sıvadı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katılarak, Genel Kurul’a 2 yıldır ev sahipliği yapan ve BİDEV üyelerini ağırlayan Erol Tabanca ile birlikte 5 efsane basketbolcunun balmumu heykelinin yapacağını açıkladı.

Toplantıda konuşan BİDEV Başkanı Hasan Arat ise 13 kurucu ile hayata geçirilen vakfın şu anda 242 mütevelli üyesi bulunduğunu söyledi. Vakıftaki kadın oranının yüzde 18 olduğuna dikkati çeken Arat, bu oranı ilk aşamada yüzde 30’a sonrasında da 50’ye yükseltmek istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

BİDEV’e destek veren ve bağış yapan kişi ve kurumlara teşekkür eden Arat, “Bu kadar yeni bir kuruluşun Avrupa Topluluğu tarafından tanınması büyük başarıdır. Erasmus Plus ile 2 projeye destek kararı çıktı. BİDEV ayrıca NBA resmi sitesinde yer bulup, tanınır hale geldi. Erasmus Plus tarafından kabul edilen projemiz ile uluslararası arenaya açıldık. Bunlar bizim için çok önemli adımlardır” dedi.

SPOR VE SERGİ EFSANESİ

Basketbolun önemli isimleri için vefa ödülü verilirken, Türk basketbolunun geçmiş yıllardaki önemli yerlerinden Spor ve Sergi Sarayını anlatan “Yuva” belgeselinin gösterimi yapıldı. Ayrıca BİDEV’in, kamu yararına vakıf statüsüne geçişi için gerekli taşınmaz ve nakdi kısım, iki bağışçı üye tarafından karşılandı. Eski basketbolcu karikatür sanatçısı Hakan Kok’un basketbol temalı sergisi de üyelerin beğenisine sunuldu. Genel kurulun sonunda Türk basketbolunun efsaneleri Mehmet Baturalp, Aydan Siyavuş, Nur Germen, Doğan Hakyemez, Nuri Tan ve Turgut Atakol anısına ailelerine vefa ödülleri verildi.

Haberin Devamı

Yazarlar