Fenerbahçe Bayraktar: UEFA'ya başvuruda bulunacağız

Bayraktar: UEFA'ya başvuruda bulunacağız

23.06.2014 - 17:54 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "yeniden yargılama" kararı vermesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bayraktar: UEFAya başvuruda bulunacağız

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasında yeniden yargılanacak olmasını değerlendiren Bayraktar, bu karar sonrasında telefon dinlemelerinin delil olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Bayraktar ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne katılım için UEFA'ya da başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İşte Bayraktar'ın açıklaması;

"İstanbul'da yargılama yapılırken mahkemenin olağan dışı bir mahkeme olduğunu, ses kayıtlarının bizim tarafımızdan da incelenmesi gerektiğini defalarca söyledik. Ama bunlar dikkate alnımamıştı. Yargıtay da bunları dikkate almadan kararı onadı. Böylece hak yerini buldu. Çok geç de olsa yapılan yargılama ve üzerinde durulan delillerin hukuk tarafından doğrulanmadığı tespit edildi"

"Bundan sonra mahkeme bir gün verecek. Duruşma günü tespit edecek. Duruşma gününde yeniden yetki meselesi ortaya konabilir. Spor mahkemesi ya da Ağır Ceza Mahkemesi olabilir. En önemlisi şu. Telefon kayıtlarını hukuka uygun kabul etmediğiniz zaman, ki mahkeme bu kararıyla kabul etmediğini söyledi. Böylecek delil ortadan kalkacak. Delil yok."

Haberin Devamı

"BAŞVURUDA BULUNACAĞIZ"

"3 Temmuz'da başlayan süreçte esas deliller telefon konuşmalarıydı. Başka bir şey değildi. Ama en önemli delili mahkeme telefon konuşması kabul etti. Telefon konuşmalarını İstanbul Ağır Ceza Mahkmesi şu an delil olarak kabul etmediğinde, onları dosyadan çıkartırsanız geriye bir şey kalmıyor. Fenerbahçe davasında geçerli delilin olmadığını, tek bir delilin bulunmadığını mahkeme ileride tespit edecek. Bu da bir gerçek."

"Avrupa'da UEFA'nın kararını bundan sonra yendien gözden geçirmesi için ve Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin avukatları olarak başvuruda bulunacağız."



Yazarlar