Turkish Airlines Euroleague Beşiktaş Emlakjet'te Dusan Alimpijevic'ten EuroLeague itirafı! EuroCup hedefini açıkladı

Beşiktaş Emlakjet'te Dusan Alimpijevic'ten EuroLeague itirafı! EuroCup hedefini açıkladı

04.01.2024 - 19:05 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Emlakjet'in tecrübeli başantrenörü Dusan Alimpijevic, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu. Dusan Alimpijevic, siyah-beyazlıların EuroCup hedefini anlatırken EuroLeague'e dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Beşiktaş Emlakjette Dusan Alimpijevicten EuroLeague itirafı EuroCup hedefini açıkladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve BKT EuroCup'ın iddialı ekiplerinden Beşiktaş Emlakjet'te başantrenör Dusan Alimpijevic suskunluğunu bozdu. Ülkesinin basınından Sports Klub'a röportaj veren Dusan Alimpijevic, EuroLeague'de yeniden görev almak istediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Emlakjet'in bu sezon gösterdiği performans nedeniyle memnuniyetini belirten Dusan Alimpijevic, "Beşiktaş için basketbolda son yıllar çok iyi geçmedi. Hatta geçen sezon ligde kalmayı son maçta garantilediler. Tüm bu yaşananlar, Beşiktaş için beklentileri olması gerekenden daha düşük seviyelere getirdi. Aslında bunun olmaması gerekirdi çünkü Beşiktaş, geçmişte Avrupa kupası kazanmış, finaller oynamış ve Avrupa basketbolunda birçok önemli oyuncunun formasını giymiş olduğu bir kulüp. Bu yaz kulüp ekonomik açıdan bazı şeyleri değiştirdi, ayrıca buradaki organizasyon da değişti. Sonuç olarak bu sezon ligde iyi bir konumdayız, EuroCup’ta ise play-off için aktif bir pozisyondayız. Yani ortada memnun olmamamız için herhangi bir sebep yok" dedi.

Haberin Devamı

Taraftarlarla takım arasındaki bağın beklediğinden daha erken kurulduğunu vurgulayan Dusan Alimpijevic, "Taraftarla takım arasındaki bağ beklenenden daha kısa sürede oluştuğu için çok mutluyum. Aralık ayında Akatlar’daki tüm maçlarımızı 'kapalı gişe' oynadık, son yıllarda durum hiç bu şekilde değildi. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteren bir işaret" ifadelerini kullandı.

EuroLeague'e katılmanın kolay olmadığına dikkat çeken Dusan Alimpijevic, "Elbette EuroLeague’e katılmak kolay değil. Dubai, Londra ve Paris gibi şehirlerin de lige katılım ihtimali zaten uzun süredir konuşuluyor. Beşiktaş’ın gelecek sezon için EuroLeague’in planlarına dahil olduğunu zannetmiyorum. Yine de kulübümüz, buradaki hikayeyi bir üst boyuta taşıyabilmek için çok hırslı" diye konuştu.

Siyah-beyazlıların EuroCup ve Basketbol Süper Ligi'nde play-off hedeflediğini dile getiren Sırp başantrenör, "Bahçeşehir Koleji’nin eski başkanı Hüseyin Yücel, futbol şubemizin başına geçti. Buna rağmen başta basketbol olmak üzere diğer branşlarla da ilgilenmeye devam edecek. Dürüst olmak gerekirse iki kulvarda da play-offu hedefleyen bir takımımız var. EuroCup’a iyi başladık, hatta beklentilerin üzerinde bir başlangıç yaptık. Yine de deplasmandaki Paris galibiyetinden sonra üst üste yenilgiler aldık. Henüz tam anlamıyla formumuzun zirvesine çıkmış değiliz, bu tür yenilgileri sezonun ilerleyen kısımlarında yaşamaktansa önceden yaşamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Yakup Sekizkök ile arasındaki gerilimle ilgili soruya Dusan Alimpijevic şu cevabı verdi:

"Ortada çarpıtılmış bir durum var. Hatta bu iş o kadar ileri gitti ki sanki yerli oyunculara hakaret etmişim gibi bir hava yaratıldı. Türkiye’de geçirdiğim üç yıllık süreçte yerli oyunculara en çok şans veren koçlardan biri oldum, bu yüzden yerli oyuncuların daha çok çalışmaları gerektiğini ve yabancı sayısının arttırılabileceğini söylemeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Bu konunun Beşiktaş’la herhangi bir alakası yok, yalnızca uzun süredir Türkiye’de bulunduğum için kişisel bir görüşümü paylaşmak istedim. Sonra başka birisi çıkıp bu dediklerime cevap verme hakkını kendinde gördü. Ben o açıklamaları kimseyi etkilemek veya birilerinin işine karışmak için değil, tamamen iyi niyetle yaptım. Başkasının işine karışmak gibi bir şeyi asla yapmam."

Haberin Devamı

EuroLeague'e geri dönme hedefi olduğunu belirten Dusan Alimpijevic, "EuroLeague’e geri dönmek gibi bir hedefim olmadığını söylersem yalan söylemiş olurum. Daha önce henüz sadece 32 yaşındayken Kızılyıldız’ı çalıştırdım, yeniden EuroLeague’e dönüp geçmişe göre daha güzel işler yapmak isterim" dedi.

Beşiktaş'ta hedeflerin büyümesini istediğini dile getiren Dusan Alimpijevic, "Yine de şu an Beşiktaş’taki gidişattan son derece memnunum. Bunu sadece sonuçlara bakarak söylemiyorum, organizasyon açısından da söylüyorum. Zaten asıl önemli olan bu. Beşiktaş’ta zaman geçtikçe hedeflerin büyümesini istiyorum, bunu yapacak potansiyelimiz, enerjimiz ve hırsımız var" diye konuştu.