Beşiktaş Beşiktaş transfer için harekete geçti! Alexandru Maxim için istenen bonservis belli oldu

Beşiktaş transfer için harekete geçti! Alexandru Maxim için istenen bonservis belli oldu

13.04.2023 - 18:51 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın ara transfer ve tescil döneminde Gaziantep FK'dan kiraladığı Alexandru Maxim konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Siyah-beyazlıların Rumen oyuncunun bonservisini almak istediği öğrenildi. Gaziantep FK'nın Alexandru Maxim için belirlediği bonservis bedeli netlik kazandı.

Beşiktaş transfer için harekete geçti Alexandru Maxim için istenen bonservis belli oldu

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, ara transfer ve tescil döneminde kiraladığı Alexandru Maxim'in bonservisini almak için harekete geçti. 32 yaşındaki on numara için istenilen bonservis bedeli netlik kazandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın bonservisini almak istediği Alexandru Maxim'in Gaziantep FK'dan alacağı olduğu belirtildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Beşiktaş transfer için harekete geçti Alexandru Maxim için istenen bonservis belli oldu

KİRALIK OLARAK İMZA ATTI

Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası Beşiktaş'tan sürpriz bir transfer hamlesi geldi. Siyah-beyazlılar, Süper Lig'den çekilen Gaziantep FK'dan Alexandru Maxim'i kiraladı. Beşiktaş ile Gaziantep FK arasındaki anlaşmada herhangi bir satın alma opsiyonu maddesinin bulunmadığı belirtildi.

Alexandru Maxim, Beşiktaş'ta 5 maçta forma şansı buldu. 32 yaşındaki Rumen on numara bu karşılaşmalarda herhangi bir gol ya da asist üretemedi.

MAXIM: BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Alexandru Maxim, Beşiktaş'ta forma giymeye devam etmek istediğini daha önce açıklamıştı. Tecrübeli futbolcu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Gaziantep’te bulunduğum süre zarfında hep işime odaklandım. Transfer konuları menajerimin işiydi. Her zaman idmana ve sahaya odaklanan birisi oldum. Transferler ve söylentiler benim işim değil. İlgi alaka görmek güzel. Deprem nedeniyle Gaziantep FK’nın ligden çekilmesiyle buraya gelme imkanı doğdu. Bana başka kulüplerin de ilgisi vardı ama benim ilk tercihim Beşiktaş oldu. Tekrar söylüyorum, burada olmaktan çok mutluyum. Burada devam etmeyi isterim. Stadımızda taraftarımızın önünde daha fazla oynamak beni çok mutlu eder. Rakamlar benim işim değil, kulüplerin konuşması gereken bir şey. Beşiktaş benim bonservisimi almak isterse kulüpler kendi aralarında görüşmeler yapar. Ben kendi işime odaklanıyorum. Sezonu iyi bir şekilde bitirmeyi düşünüyorum. Şu an hedefim derbide fırsat bulursam yapabileceğim şeyler. Diğer konuya sezon sonu bakacağız. Burada kalmam istenirse ben de seve seve burada kalmak isterim" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş transfer için harekete geçti Alexandru Maxim için istenen bonservis belli oldu

ERDAL GÜNEŞ'TEN ÇARPICI AÇIKLAMA

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erdal Güneş kısa süre önce Alexandru Maxim hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Alexandru Maxim'in opsiyonu olmadığını belirten Erdal Güneş şu ifadeleri kullanmıştı:

"Maxim, Gaziantep'e geldiği günden itibaren kalbimizi taht kurdu. Yaşadığımız depremden dolayı da Beşiktaş'a kiralık olarak gitmek zorunda kaldı. Maxim için Beşiktaş'la anlaşmamız yok, opsiyonumuz da yok! Maxim sezonu tamamladıktan sonra kulübümüze geri dönecek. Maxim için Beşiktaş'tan da gelen teklif yok. Bonservis konusunda belirlenmiş bir fiyat yok. Burada oyuncunun istediği de önemli her oyuncu büyük kulüpte oynamak ister. Maxim de Beşiktaş gibi bir kulüpte devam etmek ister. Fenerbahçe derbisi öncesinde Beşiktaş'ın yardımcı antrenörleri ile görüştüm. Maxim'den çok memnunlar, bizi mahcup etmedi."

Haberin Devamı

Beşiktaş transfer için harekete geçti Alexandru Maxim için istenen bonservis belli oldu

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Beşiktaş'ta kurmaylar Alexandru Maxim'in bonservisini almak için Gaziantep FK ile temaslara başladı. Siyah-beyazlıların, Rumen oyuncunun bonservis bedelini sorduğu vurgulandı.

Gaziantep FK'nın Alexandru Maxim için istediği bonservis bedeli ortaya çıktı. Kırmızı-siyahlıların Alexandru Maxim için 2 milyon 500 bin euroluk bonservis bedeli talep ettiği kaydedildi. Öte yandan Alexandru Maxim'in Gaziantep FK'dan 250 bin euroluk alacağının olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar ile kırmızı-siyahlılar arasında pazarlıkların devam ettiği vurgulandı.

FUTBOLA ÜLKESİNDE BAŞLADI

Olimpia Piatra Neamt altyapısında yetişen Alexandru Maxim daha sonra Ardealul, Juvenil, Espanyol, Badalona, Pandurii, Stuttgart, Mainz ve Gaziantep FK'da oynadı. Rumen oyuncu için toplam 4 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Beşiktaş transfer için harekete geçti Alexandru Maxim için istenen bonservis belli oldu

32 yaşındaki on numaranın güncel piyasa değeri 3 milyon 200 bin euro. Alexandru Maxim'in Gaziantep FK ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.