Beşiktaş Beşiktaşlı futbolcuya övgü dolu sözler! "Bir tane ‘çilingir’ çıkar, o kilidi açar"

Beşiktaşlı futbolcuya övgü dolu sözler! "Bir tane ‘çilingir’ çıkar, o kilidi açar"

04.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş sahasında Sivasspor'u 2-0'lık skorla geçti. Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, Siyah Beyazlı ekibin tecrübeli futbolcusuna övgü dolu sözler sarf etti.

Beşiktaşlı futbolcuya övgü dolu sözler Bir tane ‘çilingir’ çıkar, o kilidi açar

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in. 4. haftasında EMS Yapı Sivasspor'u ağırladı. Konferans Ligi'nde gruplara kalan Siyah-Beyazlılar sahasında rakibini yenerek milli ara öncesi kayıp yaşamak istemiyordu. Servet Çetin yönetimindeki Sivasspor ise deplasmanda galibiyet arıyordu. Şenol Güneş'in planları tuttu. Kara Kartal yeni transferleriyle güldü. 25'te Beşiktaş'ın sürpriz golcüsü, tecrübeli stoperi Omar Colley sahneye çıktı, 40'ta ise Milot Rashica fileleri sarstı ve Siyah-Beyazlılar sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu skorla Beşiktaş puanını 7 yaptı, Sivasspor ise 5 puanda kalarak milli araya girdi.

Mücadele ile ilgili olarak Milliyet Gazetesi yazarlarından Bilal Meşe, köşesinde Beşiktaş'ın Sivasspor maçını kaleme aldı. 'Oynadı, oynatmadı, kazandı' başlıklı yazısında Bilal Meşe, Siyah Beyazlılar'ın tecrübeli futbolcusundan övgü dolu sözlerle bahsetti.

İşte Bilal Meşe'nin yazısı;

Şöyle ilk yarının istatistiklerine bakalım, sonra düşüncelerimizi ortaya koyalım ne dersiniz? Topla oynama yüzde 70 Beşiktaş lehine...

Bu rakam, konuk takım Sivasspor’un ofansif oyundan çok savunmasına yaslandığını gösteriyor. Bakın bu oyunda zor olan savunma yapmaktır, ne kadar kapanırsanız kapanın, bir tane ‘çilingir’ çıkar, o kilidi açar! Yani, faturayı gelir, keser tıpkı Colley gibi! Hele de duran toplar bu oyunun en kritik atışlarıdır. Colley kapı gibi stoper, savunmadan çıkıyor, duran toplarda fırsat kolluyor. Nitekim, gol ayaklarının sustuğu ilk yarıda kafayla perdeyi açtı.

Haberin Devamı

Muleka’yı beğenen var, beğenmeyen de, ben mi, pozitif düşüncelerim her hafta artıyor. Rashica’nın attığı golde onun da emeği büyük, kazandığı topu Aboubakar’a aktardı, Kartal’ın gol makinesi, soldan derinlemesine topu arkadan kopup gelen Rashica’ya yuvarladı, ona da vurmak kaldı, ilk yarının skorunu belirledi. Gelelim Güneş’in 11 tercihine...

Valla görüyoruz ki, takımın pek sağıyla, soluyla oynamıyor, ufak - tefek değişiklikler yapıyor, yerden göğe kadar haklı. Neticede hafta içinde onlarla çalışıyor, kimin performansı iyiyse onu 11’de sahaya sürüyor. Öyle torpil falan Güneş’e işlemez, kantarı doğru tartar! Gedson’un yeteneğine kimse bir şey diyemez, hele bir ciğer var, sanırsınız iki tane! Ne var ki, o çabukluğunu, hırsını rakipten çok topa yapsa, artı fazla driplinge kaçmasa on numara olacak, her güzelin bir kusuru oluyor maalesef!

Forvet arkası oynayan Chamberlain, savaşçı bir tip, ikili mücadelelerde asla pes etmiyor, zamana gereksinim var, öyle görünüyor. Kartal’ın iki farklı skoru, konuk takımı ofansa döndürdü, doğrusu da budur. Sivasspor’un kabuğundan çıkması, kuşkusuz Kartal’a sıkıntı yarattı. Nitekim 75’te Barrow savunmanın arasından sıyrıldı, Mert ile karşı karşıya, ne var ki tecrübeli eldiven yağdan kıl çeker gibi, topu ayağından aldı, rakibe gol fırsatı tanımadı, olası puan kaybına set çekti. Sormak lazım, ilk yarıda neredeydiniz eyy Sivasspor?

Haberin Devamı

Güneş, rakibin baskısını durdurmak için Demir Ege, Bakhtiyor, Cenk Tosun ve Rebic’i, son anda ise Ghezzal’ı sahaya sürdü. Bu hamleler, uzatma dakikalarında işe yaradı, üretti, atamadı. Evet, Konferans Ligi’nde gruplara kanat çırpan Kartal, Süper Lig’de de ileri vitesle yoluna devam ediyor.

Belki oyunun belli bölümlerinde iyi futbol oynamadı Kartal, ancak skor tabelası 3 puanı işaret ediyor, önemli olan da zaten budur. Yeniler hem uyum süreci yaşıyorlar hem de fiziksel olarak açıkçası tam hazır değiller, biraz sabır ve kredi şart.