Beşiktaş Beşiktaş'ta bir garip sözleşme! Rıza Çalımbay kararının perde arkası

Beşiktaş'ta bir garip sözleşme! Rıza Çalımbay kararının perde arkası

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rıza Çalımbay’ın sözleşmesini 15 gün içinde tek taraflı feshetme hakkı bulunan Beşiktaş bu opsiyonu kullanmadı. Deneyimli teknik adamla 27 Aralık Çarşamba günü görüşme yapılacağını açıklayan siyah-beyazlılar bu hamleyle mevcut kontratın Haziran 2024’e kadar uzamasının önüne geçti.

Beşiktaşta bir garip sözleşme Rıza Çalımbay kararının perde arkası

Beşiktaş Yönetimi takımdaki geleceği tartışma konusu olan Teknik Direktör Rıza Çalımbay’la ilgili sıra dışı bir karar aldı.

Haberin Devamı

Eski başkan Ahmet Nur Çebi tarafından 10 Kasım’da göreve getirilen Çalımbay’ın sözleşmesine karşılıklı anlaşmayla özel bir fesih maddesi konulmuştu. Buna göre göreve gelecek yeni yönetimin Çalımbay’ın Haziran 2024’te bitecek kontratını 15 gün içinde tek taraflı olarak feshetme hakkı bulunuyordu.

3 Aralık’ta gerçekleşen olağanüstü genel kurulda Ahmet Nur Çebi’den görevi teslim alan Hasan Arat başkanlığındaki yeni yönetimin, Rıza Çalımbay’ın sözleşmesini tek taraflı feshetme süresi dün sona erdi. Arat’la görüş alışverişinde bulunan Futbol Şubesi Sorumlusu Feyyaz Uçar ve Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, Çalımbay için tek taraflı fesih yoluna gitmedi ancak sözleşmenin sezon sonuna kadar uzamasının önüne geçildi.

Haberin Devamı

Yapılan yeni sözlü anlaşmaya göre siyah-beyazlı yönetim ile Rıza Çalımbay, 27 Aralık Çarşamba günü yeniden bir araya gelecek. Deneyimli hocanın takımdaki durumu bu görüşmede netlik kazanacak.

Beşiktaşta bir garip sözleşme Rıza Çalımbay kararının perde arkası

Beşiktaş perşembe günü sahasında Alanyaspor ve 25 Aralık Pazartesi günü Hatayaspor’la (D) oynayacağı maçlardan galibiyetle ayrılırsa Rıza Çalımbay büyük olasılıkla görevinin başında kalacak.

Aksi halde Çalımbay’la yollar ayrılacak ve yabancı teknik direktör arayışına hız verilecek. Siyah-beyazlı yönetim bu doğrultuda kısa süre içinde takımın başına yabancı bir teknik adam getirecek.

"GÖRÜŞME 27 ARALIK'TA"

Beşiktaş Kulübü, Rıza Çalımbay’la görev süresine ilişkin 27 Aralık Çarşamba günü bir görüşme yapılacağını duyurdu. Açıklamada, “Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay ile önceki yönetim kurulunun yapmış olduğu sözleşme uyarınca 18 Aralık 2023 (dün) tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan görüşmeler, 27 Aralık Çarşamba günü yapılacak olup kamuoyuna bilgi verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

MİLLİYET FARKI

Rıza Çalımbay’ın Beşiktaş’taki geleceğinin Alanyaspor ve Hatayspor karşılaşmalarında alınacak sonuçlara bağlı olduğunu önceki gün, “Çalımbay’a 2 maç kredi” manşetiyle okurlarımıza duyurmuştuk. Siyah-beyazlı yönetimin dünkü açıklaması Çalımbay’a verilen kredinin 2 maçla sınırlı olduğunu doğrularken Milliyet habercilikteki farkını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Haberin Devamı

Yazarlar