Beşiktaş Beşiktaş'ta Cenk Tosun o maçı unutamadı! 'Gözleri doluyor'

Beşiktaş'ta Cenk Tosun o maçı unutamadı! 'Gözleri doluyor'

07.07.2022 - 18:38 | Son Güncellenme:

Everton'dan ayrıldıktan sonra Beşiktaş'a geri dönen Cenk Tosun, transferinin ardından ilk kez konuştu. Tecrübeli santrafor, siyah-beyazlı takımdaki geçmiş döneminde unutamadığı müsabakayı açıkladı. Cenk Tosun, yoldan geçen insanların kendisini çevirdiğini ve gözlerinin dolduğunu belirtti. İşte detaylar...

Beşiktaşta Cenk Tosun o maçı unutamadı Gözleri doluyor

Beşiktaş'ın kadrosuna dahil ettiği Cenk Tosun, geri dönüşünün ardından açıklamalarda bulundu. 31 yaşındaki golcü çarpıcı ifadeler kullandığı röportajda geçmiş dönemde siyah-beyazlı formayla en unutamadığı maçı anlattı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

"YUVAMA DÖNDÜM, EVİME DÖNDÜM"

Beşiktaş'tan Everton'a transfer olduğu dönemde "Ayrılıklar da sevdaya dahil" sözlerinin hatırlatılması üzerine Cenk Tosun, "İyiyim, güzelim, yorgunum ama her şey çok güzel geçiyor. Çok güzel bir duygu, yani ben buradan hiç ayrılmadım gibi zaten... Kısa bir tatile çıkmış gibi oldu bana. Yuvama döndüm, evime döndüm. Beni Cenk Tosun yapan yere döndüm o yüzden çok mutluyum" açıklamasını yaptı.

Beşiktaşta Cenk Tosun o maçı unutamadı Gözleri doluyor

"ŞAMPİYONLUKLARA, BAŞARILARA AÇIM"

İngiltere'ye rekor bir bedelle transfer olduktan sonra yeniden Beşiktaş'a dönmesiyle ilgili süreci anlatan Cenk Tosun, beIN Sports'a verdiği röportajda "Tabi çok büyük umutlarla gittim çünkü her zaman hayal ettiğim bir lig, Premier Lig'di. Tabi üzülerek gittim bir yandan da çünkü çok sevdiğim bir kulüp. Beni Cenk Tosun yapan kulüpten ayrılmak kolay olmadı benim için ama yeni bir maceraya büründük ve İngiltere yolculuğu başladı. Her şeyde çok güzel gidiyordu. Oynuyordum, goller atıyordum. Ondan sonra hoca değişiklikleri, sakatlıklar falan beni etkiledi tabi. Zaman zaman istediğim performansları verdim, zaman zaman istediğim performansları veremedim. Genel olarak bakıldığında benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Hem ailemle, hem saha içinde hem saha dışında çok güzel bir tecrübe oldu. Daha güçlü, daha tecrübeli bir Cenk geldi. Gaziantepspor'dan buraya geldiğim hırsla geri geldim. Yine şampiyonluklara, başarılara açım. Daha tecrübeli bir Cenk Tosun geldiği için inşallah bu sene Beşiktaş'a çok katkı vermeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Cenk Tosun o maçı unutamadı Gözleri doluyor

"GÖZLERİ DOLUYOR"

"Beşiktaş kariyerinde unutamadığın an nedir?" sorusuna Cenk Tosun, "Unutamadığım an Benfica maçı. Çoğu insanın zaten unutamadığı anlardan biridir. Canlı izleyenler maçı zaten beni sokakta durdurup, gözleri doluyor bana anlatırken o durumu... Ben zaten devre arasında girmiştim maça; 3-0 yenik durumdayız, taraftar çağırmış takımı. Ben bunu hiçbir ülkede görmedim, 3-0 yenik durumda olan takımı çağırıp alkışlayan taraftar grubunu... Orada bize 12'nci adam bir gaz oldu. Benim golümle birlikte, belki normal bir gol atsaydım, o geri dönüş olmayabilirdi ama öyle bir gol attıkki... Hani takımı da gaza soktu, motive etti. 3-1, 3-2, 3-3, belki 5 dakika daha olsaydı maç 4-3 bitebilirdi. Hatta 3-3'ten sonra tam hatırlamıyorum Aboubakar'ın galiba kaçırdığı bir pozisyon var. Ama müthiş bir geri dönüş oldu. O maç benim aklımdan hiçbir zaman çıkmayacak. Hayatımdaki unutamadığım maçlardan biri diyebilirim" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Cenk Tosun o maçı unutamadı Gözleri doluyor

"ÇOK ÜST DÜZEY FORVETLERLE OYNADIM"

Siyah-beyazlıların kadrosuna kısa süre içerisinde 3 yeni santrafor transfer etmesiyle ilgili gelen soruyu Cenk Tosun, "Rekabet her zmaan çok güzel bir şey. Ben her zaman diyorum; 'Rekabetin olmadığı yerde hiçbir zaman başarı olmaz, rahatlık çöker'. Ben ilk geldiğim sene Demba Ba'yla birlikte rekabete girdim. İkinci sene Mario Gomez'le birlikte rekabete girdim. Üçüncü sene Aboubakar, Negredo derken her zaman böyle çok üst düzey forvetlerle oynadım. Onlar da bana çok şey kattı. O yüzden her sene 10, 15, 20 gol attım çünkü her zaman rekabet içindeydik. Dediğim gibi ben çok sevindim Weghorst'la Muleka'nın bize imza atmasına. Zaman zaman gelecek ben atacağım, benim kötü dönemimde Weghorst atacak. Onun kötü döneminde Muleka atacak. Orta sahalar atacak, Gedson atacak... İnşallah bu takımı şampiyon edeceğiz... Ve Dünya Kupası'yla beraber fikstür dar olacağı için hafta içi maçlar olacak. İnsanlar yorulacak, her zaman rotasyona girilecek. O yüzden bence çok güzel bir iş olacak, 3 tane forvetle lige başlamak çok mantıklı bir şey" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Cenk Tosun o maçı unutamadı Gözleri doluyor

"WEGHORST'U İZLİYORDUM"

Wout Weghorst'un Beşiktaş'a transfer olmasını değerlendiren Cenk Tosun, "Almanya'da yaptığı işler çok çok iyiydi. Ben onu Almanya'da izliyordum, Wolfsburg'ta oynarken. Herkesin dediği gibi Mario Gomez benzeri bir forvet olduğu için benim hoşuma giden bir forvet. Burnley'de belki biraz sıkıntılı zamanlar geçirdi ama Burnley'de oynamak çok kolay bir iş değil. Burnley çok uzun top, ikinci top değişik bir taktikle oynadığı için ona çok uymadı. Belki Premier Lig onun için apayrı bir lig. Oraya adaptasyon lazım, belki tutmamış olabilir ama göstermiş olmuyor Weghorst'un başarılı biri olmadığını. Bence Beşiktaş'ta çok iyi işler yapacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar