Beşiktaş Beşiktaş'ta Lyanco'nun transferi iptal oldu! İşte sebebi

Beşiktaş'ta Lyanco'nun transferi iptal oldu! İşte sebebi

21.07.2023 - 17:44 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın transfer görüşmelerini yürütmek üzere İstanbul'a getirdiği Brezilyalı stoper Lyanco'nun transferinde sorun çıktı. Siyah-beyazlı ekip transferden son anda vazgeçti. İşte detaylar...

Beşiktaşta Lyanconun transferi iptal oldu İşte sebebi

Yeni sezona iddialı bir kadroyla girmek isteyen Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürürken İstanbul'a getirdiği Brezilyalı stoper Lyanco'da beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İSTANBUL'A GELDİ

Beşiktaş'ın Championship ekibi Southampton'dan zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak kadrosuna katmaytı planladığı Lyanco geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelmişti.

Beşiktaşta Lyanconun transferi iptal oldu İşte sebebi

İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Lyanco, "Burada olduğum için mutluyum. Yeni başlangıç için heyecanlıyım. Ben de Beşiktaş taraftarları gibi çılgınım. Bu kulüp için elimden gelen hey şeyi yapacağım" demişti.

MALİYETİ BELLİ OLMUŞTU

Beşiktaş'ın 26 yaşındaki stoper için 2 milyon euro kiralama bedeli, 4 milyon euro da satın alma opsiyonu ödeyeceği belirtildi. Lyanco'nun güncel piyasa değeri 3 milyon 500 bin euro.

Beşiktaşta Lyanconun transferi iptal oldu İşte sebebi

Botafogo altyapısında yetişen Lyanco daha sonra Torino, Bologna ve Southampton formaları giydi. Brezilyalı oyuncu için toplam 15 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Haberin Devamı

Bu gelişmelere rağmen transferin henüz açıklanmamasının sebebi merak ediliyordu.

DHA'nın haberine göre Beşiktaş'ın çarşamba günü akşam saatlerinde İstanbul'a getirdiği Brezilyalı stoper Lyanco'nun sağlık kontrolleri sırasında diz kıkırdağında problem görüldü. Bu gelişme üstüne siyah-beyazlılar transferi beklemeye alırken, Brezilyalı savunmacı ikinci kez sağlık kontrolüne sokuldu.

ŞARTLI SÖZLEŞME TEKLİFİ

Lyanco'ya şartlı sözleşme teklif edilirken, oyuncu ilk etapta siyah-beyazlı ekibin bu teklifini kabul etmedi. Brezilyalı futbolcunun sağlık kontrolleri devam ederken, oyuncuyla görüşmelerin de sürdüğü öğrenildi. Sağlık kontrollerinin ardından sakatlığın ağır olması halinde, siyah-beyazlı yönetim transferden vazgeçecek. Ancak oyuncunun sakatlığının ciddi olmaması durumunda şartlı sözleşme sunulacak.

TRANSFERDEN VAZGEÇİLDİ

İkinci kez sağlık kontrolüne sokulan Brezilyalı savunmacının sakatlığının doktorlar tarafından riskli bulunmasının ardından, Beşiktaş 26 yaşındaki stoperin transferinden vazgeçti. brezilyalı savunmacı, Southampton'a geri dönecek.