İspanya La Liga Bir peçete 300 bin sterlin! Lionel Messi'nin Barcelona'daki ilk sözleşmesi açık artırmada

Bir peçete 300 bin sterlin! Lionel Messi'nin Barcelona'daki ilk sözleşmesi açık artırmada

01.02.2024 - 19:30 | Son Güncellenme:

Inter Miami'nin yıldızı Lionel Messi ile ilgili flaş bir karara imza atıldı. Arjantinli efsanenin, 13 yaşındayken Barcelona'ya transferi için peçeteye yazılan sözleşmenin artırmayla satışa sunulacağı öğrenildi.

Bir peçete 300 bin sterlin Lionel Messinin Barcelonadaki ilk sözleşmesi açık artırmada

Futbol dünyasında unutulmaz başarılara imza atan ve kariyerine Inter Miami'de kariyerini sürdüren Lionel Messi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Arjantinli yıldızın, 13 yaşındayken Barcelona'ya transferi için atılan ilk imzaların yer aldığı peçetenin açık artırmayla satışa çıkarılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Barcelona Sportif Direktörü, Josep Minguella ve Horacio Gaggioli'nin imzalarının yer aldığı peçetenin açılış fiyatı ise dudak uçuklattı. İngiliz müzayede evi Bonhams'ta satışa sunulacak peçetenin açılış fiyatının 300 bin sterlin olacağı belirtildi.

Mart ayında açık artırmaya sunulacak sözleşmede, "Barselona'da 14 Aralık 2000 tarihinde Minguella ve Horacio'nun huzurunda Rexach, kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşı görüşe bakılmaksızın, üzerinde anlaşılan miktarlara uyularak Lionel Messi ile sözleşme imzalanacağını bu belgeyle kabul eder" ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.

Barcelona'da dönemin sportif direktörü Carles Rexach'ın Lionel Messi'nin babası ile bir tenis kulübünde öğle yemetği yedikten sonra bu peçeteye imza attıkları vurgulandı.

Haberin Devamı

Söz konusu peçetede yer alan anlaşmanın, dönemin Barcelona Başkanı Joan Gaspart tarafından aynı gün onaylandığı aktarıldı. Peçetede yer alan anlaşmanın bir ay sonra resmiyete döküldüğü belirtildi.

Lionel Messi, Barcelona'da toplam 778 resmi maçta forma şansı buldu. Arjantinli efsane bu süreçte 672 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Lionel Messi, Katalan ekibinde takım arkadaşlarına ise 303 asist yaptı.

Barcelona formasıyla A takımda ilk maçına 16 yaşında çıkan Lionel Messi, Katalan devinde 4 Şampiyonlar Ligi ve 10 La Liga'nın yanı sıra 21 kupa zaferi daha yaşadı.

Newell's Old Boys altyapısında futbola başlayan Arjantinli, Barcelona'dan sonra Paris Saint Germain ve Inter Miami'de de oynadı.