Voleybol Sultanlar Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe! Eczacıbaşı'na set vermedi

Sultanlar Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe! Eczacıbaşı'na set vermedi

21.04.2024 - 20:39 | Son Güncellenme:

Vodafone Sultanlar Ligi play-off final serisi 5'inci maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i konuk etti. Büyük heyecana sahne olan final maçında sarı-lacivertliler rakibine set vermedi ve şampiyonluğa ulaştı.

Sultanlar Liginde şampiyon Fenerbahçe Eczacıbaşına set vermedi

Fenerbahçe Opet, Vodafone Sultanlar Ligi play-off final serisi 5'inci maçında Eczacıbaşı Dynavit ile karşı karşıya geldi. Bütün maçlar büyük bir çekişmeye sahne olan serinin finalinde rakibine set vermeyen sarı-lacivertliler şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 2. ŞAMPİYONLUK

Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe üst üste 2. kez bu başarıyı gösterdi, toplamda ise sarı-lacivertliler 7. kez kupayı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, daha önce 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2014-2015, 2016-2017 ve 2022-2023 sezonlarında şampiyon olma başarısı göstermişti.

KUPA FENERBAHÇE'NİN

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, düzenlenen ödül töreniyle kupasına kavuştu.

Müsabakanın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde Fenerbahçe Opet’te kaptan Eda Erdem, kupayı Arina Fedorovtseva'nın kaldırmasını istedi. 

Büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertli oyuncular, şampiyonluğu taraftarlarıyla kutladı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Simla Türker Bayazıt, oyuncularla şampiyonluğu yaşadı.

Haberin Devamı

Sultanlar Liginde şampiyon Fenerbahçe Eczacıbaşına set vermedi

SARI MELEKLER

Sarı Melekler lakaplı Fenerbahçe, kupa törenine bu ismi temsilen sırtlarına takılmış kanatlarla çıktılar. 

İLK SETE FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

TVF Burhan Felek Vestel Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya sarı-lacivertli ekip, Ana Cristina, Eda Erdem, Bojana Drca, Arina Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Melissa Vargas ve libero Gizem Örge, ilk 6’sıyla başladı. Deplasman ekibini ilk 6’sı ise Hande Baladın, Jovana Stevanovic, Tijana Boskovic, Irina Voronkova, Sinead Jack-Kısal, Elif Şahin ve libero Simge Aköz’dan oluştu. Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, Fedorovtseva’nın etkili servisleri sonucu hücum ve bloklarla bulduğu sayılarla skoru 9-3’e getirdi. Jack-Kısal’ın etkili servisleri sonucu yapılan bloklarla 4-0’lık seri yakalayan Eczacıbaşı, farkı 2’ye kadar indirdi: 9-7. Tekrar toparlanan sarı-lacivertli ekip, farkı 6’ya kadar çıkardı: 13-7. Kalan bölümde farkı daha da açan Fenerbahçe, ilk seti 25-18 kazandı.

Sultanlar Liginde şampiyon Fenerbahçe Eczacıbaşına set vermedi

ECZACIBAŞI DİRENDİ AMA YETMEDİ

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci setin ilk bölümü 7-7 ile geçildi. Bu dakikanın ardından rakibinin hücum hatalarıyla üst üste sayılar üreten Fenerbahçe, 3-0’lık seri yakalayarak rakibine mola aldırdı: 10-7. Moladan da iyi dönen sarı-lacivertli ekip, üst üste 4 sayı daha bularak farkı daha da açtı: 14-7. Skorun 19-13’e gelmesinin ardından Boskovic ve Gray’in hücum sayılarıyla seri yakalayan Eczacıbaşı, farkı 2’ye kadar indirdi: 19-17. Büyük heyecana sahne olan setin son bölümüne Fenerbahçe, 23-22 önde girdi. Önce Vargas’ın hücum sayısı ardından da Voronkova’nın hücum hatasıyla üst üste 2 sayı bulan sarı-lacivertli ekip, bu seti de 25-22 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Haberin Devamı

NEFES KESEN SON

Karşılıklı sayılarla başlayan periyodun ilk bölümü 6-6 geçildi. Bu bölümün ardından hücumda Gray ve Boskovic ile etkili olan Eczacıbaşı, seri yakalayarak rakibine molayı aldırdı: 6-9. Moladan iyi dönen Fenerbahçe, skoru 10-10’da eşitledi. Karşılıklı sayılarla devam eden setin son bölümüne 17-17 eşitlikle girildi. Son bölümü oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı Fenerbahçe Opet, 27-25 kazanarak durumu 3-0 yaptı ve şampiyon oldu.

Sultanlar Liginde şampiyon Fenerbahçe Eczacıbaşına set vermedi

1. SET SONUCU: Fenerbahçe Opet 25-18 Eczacıbaşı Dynavit

2. SET SONUCU: Fenerbahçe Opet 25-22 Eczacıbaşı Dynavit

3. SET SONUCU: Fenerbahçe Opet 27-25 Eczacıbaşı Dynavit

Haberin Devamı

FİNAL SERİSİNDE MAÇLAR NEFES KESTİ

Vodafone Sultanlar Ligi'nde play-off final serisinin ilk maçına Eczacıbaşı Dynavit ev sahipliği yapmıştı. Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit deplasmanından 3-1 galip ayrılmıştı.

Fenerbahçe Opet, Vodafone Sultanlar Ligi'nde play-off final serisinin 2'nci maçında Eczacıbaşı Dynavit'i konuk etmişti. Turuncu-beyazlılar, Fenerbahçe Opet'i deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup etmişti.

Vodafone Sultanlar Ligi'nde play-off final serisinin 3'üncü maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i ağırlamıştı. Dev heyecana sahne olan maçı sarı-lacivertliler, 3-0'lık skorla kazanmıştı.

Eczacıbaşı Dynavit, Vodafone Sultanlar Ligi'nde play-off final serisinin 4'üncü maçında Fenerbahçe Opet'i konuk etmişti. Heyecan dolu karşılaşmayı kazanan taraf 3-0'lık skorla Eczacıbaşı Dynavit olmuştu.

NORMAL SEZONUN LİDERİ FENERBAHÇE OPET

Vodafone Sultanlar Ligi'nde normal sezonun lideri Fenerbahçe Opet olmuştu. Sarı-lacivertliler, play-off yarı final serisinde Türk Hava Yolları'nı 2-0'lık skorla geçmiş ve finale yükselme başarısı göstermişti.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Dynavit ise Vodafone Sultanlar Ligi'nde sezonu 3'üncü sırada tamamlamıştı. Turuncu-beyazlılar, play-off yarı final serisinde VakıfBank'ı 2-0'la geçerek Fenerbahçe Opet'in final serisindeki rakibi olmuştu.

CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ BİLETLERİ BELLİ OLDU

Vodafone Sultanlar Ligi'nde normal sezonu lider bitiren Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilemişti. Sarı-lacivertlilerin final serisindeki rakibi Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde eden 2'nci kulüp olmuştu.

Türk Hava Yolları ile 3'üncülük serisinde karşı karşıya gelen VakıfBank, rakibi karşısında seriyi kazanmıştı. Eczacıbaşı Dynavit ve Fenerbahçe Opet'in ardından VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı elde eden 3'üncü Türk kulübü olma hakkını elde etmişti.

Yazarlar