Galatasaray Çekya'da gündem Galatasaray! 'Kung-fu ve özür'

Çekya'da gündem Galatasaray! 'Kung-fu ve özür'

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sparta Prag'ın Galatasaray'ı 4-1 mağlup etmesinin ardından Çekya basınından dikkat çeken başlıklar atıldı.

Çekyada gündem Galatasaray Kung-fu ve özür

UEFA Avrupa Ligi son 16 Play-off’unda Galatasaray’ı 4-1 mağlup etme başarısını gösteren Sparta Prag’ın zaferi, Çekya’da bayram havası estirdi. Çek basını da bu galibiyeti manşetlerine taşıdı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın Çek ve Avrupa basınına yansımaları ise şöyle:

İdnes Sport: Maçın ardından kung-fu ve özür. Bir anda meydana gelen arbede nedeniyle Sparta kutlamaları beklemek zorunda kaldı.

Aktualne: Sparta Prag, Türklere gerçek futbol cehennemini gösterdi.

SportyZive: Sparta ilerlemeyi sansasyonel bir şekilde kutluyor. Kendi güçlerine olan inançla Letna’da Galatasaray’ı eledi.

İsport: İntikam, duygusal bir şekilde sona erdi. Sparta Prag, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kaldı. Letna’da büyük zafer...

TN: Letna’da muhteşem bir gece. Sparta, Galatasaray’ı ilk maçtaki mağlubiyete rağmen devirdi.

Kicker (Almanya): Galatasaray ilk maçtaki galibiyetine rağmen Avrupa Ligi’ne veda etti. Sparta Prag’da Türkler önce maçı kaybetti, sonra kırmızı kartın da çıktığı ortamda soğukkanlılığını...

Haberin Devamı

La Gazzetta dello Sport (İtalya): Galatasaray’da dengesiz son...

Daily Mail (İngiltere): 10 kişilik Galatasaray’ın Sparta Prag’a elenmesinin ardından yaşanan büyük arbedede, Türk futbolu daha da çirkin sahnelerle karşı karşıya kaldı.

PRECIADO RADARDA

Galatasaray’a iki maçta da büyük sıkıntı yaşatan Sparta Prag’ın sağ beki Preciado, Cim-Bom’un radarına girdi. Teknik Direktör Okan Buruk’un çok beğendiği 23 yaşındaki Ekvadorlu oyuncunun, yaz dönemi için listeye alındığı öğrenildi.

Piyasa değeri 3.5 milyon euro olan yetenekli futbolcunun yakından takip edileceği ve Sacha Boey gibi ileride kulübe para kazandırabilecek bir oyuncu olarak görüldüğü ifade edildi.

ÇİFTE ZARAR

Sparta Prag karşısında alınan yenilgi sadece Galatasaray için darbe olmadı, UEFA ülke puanı açısından da kötü bir sonuç yaşattı.

Sıralamada ilk 10’da kalmak için uğraşan Türkiye’ye puan olarak katkı vermeye çalışan Cim-Bom, bu kez rakibe iki büyük koz verdi. Çünkü, ülkemizin en yakın takipçileri arasında Çekya da bulunuyor. Türkiye artık sadece Fenerbahçe’nin getireceği puanlara bakarken, Çekya’da ise Slavia Prag, Sparta Prag ve Viktoria Plzen yoluna devam ediyor. 10. sıradaki İskoçya’da ise sadece Rangers kaldı.