Dünyadan Futbol Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'dan ayrılmaya karar verdi! FIFA men cezası verebilir

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'dan ayrılmaya karar verdi! FIFA men cezası verebilir

23.05.2023 - 19:40 | Son Güncellenme:

Cristiano Ronaldo, 5 ay önce transfer olduğu Suudi Arabistan'ın Al Nassr kulübünden ayrılmaya karar verdi. Ronaldo sözleşmesini feshedip ayrılması durumunda men cezası ile karşı karşıya kalacak.

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistandan ayrılmaya karar verdi FIFA men cezası verebilir

Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olarak kabul edilen Cristiano Ronaldo sürpriz bir kararlar Ocak ayında Suudi Arabistan'ın Al Nassr kulübüne transfer olmuştu. Suudi Arabistan'da geçirdiği 5 aylık sürenin ardından ülkenin futboldaki gelişmişlik düzeyi ve alt yapı problemlerini büyük sorun haline getiren Portekizli yıldız Suudi Arabistan'dan ayrılmaya karar verdi. Ronaldo sözleşmesini feshetmesi durumunda futbol men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

RONALDO'NUN AL NASSR PERFORMANSI

Al Nassr'a transfer olduktan sonra yeni kulübüyle 14 lig, 2 kral kupası ve 1 Süper Kupa maçına çıkan Ronaldo söz konusu karşılaşmalarda 13 gol atarken 2 asist yapma başarısı gösterdi.

Transfermarkt verilerine göre Cristiano Ronaldo'nun güncel piyasa değeri 20 milyon euro olarak gösteriliyor.

BAYERN'E RONALDO ÖNERİSİ! ÜNLÜ MİLYONER DEVREYE GİRDİ

Suudi Arabistan'da gözden uzak bir şekilde futbol yaşamını sürdüren 38 yaşındaki dünyaca ünlü yıldızın yeniden Avrupa sahnesine dönebileceği iddia edilirken Alman basınından gündeme bomba gibi düşecek bir iddia daha ortaya atıldı.

Abendzeitung Münih'te yer alan habere göre Bayern patronu Oliver Kahn, Markus Schön adında birinden bir e-posta aldı. Habere göre ünlü milyoner Markus Schön, Almanya'da bir internet sitesinin sahibi ve Ronaldo'nun Bayern'e transferi için Oliver Kahn'a gönderdiği e-postada transferi finanse etmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Schön'ün Bayern ile bir iş birliği anlaşması imzalamak istediği ve buna bağlı olarak Ronaldo'yu kulübe kazandırmak istediği aktarıldı.

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistandan ayrılmaya karar verdi FIFA men cezası verebilir

RONALDO YILLIK ÜCRETİNDE İNDİRİME GİDECEK

Ronaldo'nun da Bayern fikrine sıcak baktığı belirtildi. Portekizli yıldızın Körfez'de gözden uzak bir şekilde sürdürdüğü futbol yaşantısını Bayern markası ile yeniden Avrupa sahnesinde sergilemek istediği ifade edildi.

Schön tarafından Oliver Kahn'a gönderilen e-postada Ronaldo'nun kulübün maliyesine zarar vermemek adına maaşında büyük bir düşüşe hazır olacağını garanti edildi. Haberde Ronaldo'nun mali nedenlerden dolayı Al Nassr'a transfer olduğuna yer verilirken iki yılda 200 milyon euro gibi görülmemiş bir kazanç elde edeceğine vurgu yapıldı.

Alman basınında yer alan haberde Ronaldo'nun Al Nassr'da mutsuz olduğu ve Avrupa sahnesinden ayrıldığı için büyük pişmanlık duyduğuna yer verildi.

Bayern'in bir iş birliği anlaşmasıyla Ronaldo'yu kadrosuna katabileceği aktarıldı.

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistandan ayrılmaya karar verdi FIFA men cezası verebilir

AL NASSR'DAN AYRILMAYA KARAR VERDİ!

İspanyol Mundo Deportivo gazetesi, Ronaldo'nun Suudi Arabistan'ın futbol iklimine daha fazla dayanamadığını ve bu nedenler Al Nassr'dan ayrılmaya sıcak baktığını iddia etti. Haberde Ronaldo'nun Suudi Arabistan'daki futbolun gelişmişlik düzeyinden memnun olmadığı ve yeniden Avrupa sahnesine dönmek adına menajerine talimat verdiğinin altı çizildi.

Haberin Devamı

Ronaldo, Al Nassr ile yıllık 200 milyon eurodan iki buçuk yıllık sözleşme imzalamıştı. Mundo Deportivo'da yer alan haberde "Cristiano Ronaldo daha fazla dayanamıyor ve Al Nassr'dan ayrılmak istiyor. Suudi kulübü ile yılda 200 milyon euro kazanacağı iki buçuk yıllık sözleşmeyi imzalamasının üzerinden sadece 5 ay geçti. Ancak bu süre zarfında Ronaldo, Suudi kulübünün gerçekliğini ve özellikle altyapıların modern toplumdan çok uzak olduğu ülkedeki mevcut durumu fark etti. Dolayısıyla yakın çevreleri yeniden Avrupa'ya dönmenin yollarını arıyor." ifadelerine yer verildi.

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistandan ayrılmaya karar verdi FIFA men cezası verebilir

AL NASSR'A TAZMİNAT ÖDEYECEK VEYA YAPTIRIM UYGULANACAK

Mundo Deportivo, Ronaldo'nun herhangi bir geçerli sebep söylemeden Al Nassr ile sözleşmesini feshetmesi durumunda Portekizli yıldıza FIFA tarafından yaptırım uygulanacağını iddia etti.

Haberin Devamı

Ramon Fuentes imzalı haberde Ronaldo'nun Al Nassr'a tazminat ödemesi durumunda yaptırım ile ilgili bir konunun gündeme gelmeyeceği vurgulandı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Cristiano Ronaldo herhangi bir sebep göstermeden takımdan ayrılmaya karar verirse, FIFA, Oyuncu Transfer Tüzüğü Yönetmeliğinde belirtildiği üzere sözleşmesinin kalan iki yılı için kulübü tazmin etmek zorunda kalacak. Spesifik olarak, haksız fesih ile ilgili 17. maddesinde "Her durumda, sözleşmeyi fesheden taraf tazminat ödemeyi taahhüt eder" ifadesi yer almaktadır."

FIFA 4 AY FUTBOLDAN MEN CEZASI VEREBİLİR

Mundo Deportivo'da yer alan haberde Ronaldo'nun belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemesi durumunda FIFA'nın 4 aylık futboldan men cezası ile karşı karşıya kalabilir. Haberde "Tazminat ödeme yükümlülüğüne ek olarak sözleşmesi devam ederken haksız fesih yapan bir oyuncuya karşı sportif yaptırımlar getirilebilir. Yaşı göz önüne alındığında şu anda 37 yaşında olan Portekizli'nin durumunda olduğu gibi... Ronaldo'nun Al Nassr ile yaptığı sözleşmesinin bitmesine iki yıl var. Yaptırım, herhangi bir resmi maçta oynamaya uygunluğuna dört aylık bir kısıtlama getirecek. Ronaldo, United ile sözleşmesini karşılıklı feshettiği için herhngi bir ceza almamıştı." denildi.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistandan ayrılmaya karar verdi FIFA men cezası verebilir

Yazarlar