Diğer Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda şampiyon belli oluyor

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda şampiyon belli oluyor

18.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris-Turgutreis etabını Belçikalı Philipsen kazandı, Gallego genel klasmandaki birinciliğini sürdürdü. Bodrum ve Kuşadası arasındaki son etapla bugün şampiyon belli olacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda şampiyon belli oluyor

Bu yıl 56.’sı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 7. etabı Marmaris-Turgutreis arasında 24 takımdan 151 sporcu ile koşuldu. Spor Toto sponsorluğundaki 180 kilometrelik etapta 4.20.45lik derece elde eden Belçika’nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen birinci oldu.
Philipsen Fethiye-Marmaris etabından sonra bir kez daha birinciliğe imza attı. TUR’un 7. etabında ikinci; İsrail’in Start-Up Nation takımından Alman Andre Greipel, üçüncü ise Belçika’nın Deceuninck-Quick Step ekibinden Britanyalı Mark Cavendish oldu. Fransa’nın Delko takımından İspanyol bisikletçi Jose Manuel Diaz Gallego, genel klasmandaki birinciliğini sürdürdü.
En iyi sprinterin aldığı yeşil mayo yedinci günün sonunda el değiştirdi. Jasper Philipsen, Mark Cavendish’ten yeşil formayı aldı. Yedinci etap sonunda en iyi tırmanışçının aldığı kırmızı mayoyu Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor’dan Ukraynalı Vitaly Buts giymeye yine hak kazandı. Türkiye güzelliklerini temsil eden beyaz mayo da Hollanda takımı Abloc’un Hollandalı sporcusu Ivar Slik’te kaldı.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün Salcano sponsorluğunda katedilecek 160.3 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabı ile sona erecek. Böylece toplam uzunluğu 1344 kilometre olan TUR’da Genel Ferdi klasmanda birinci gelen sporcu belli olacak.

Haberin Devamı

Yazarlar