Beşiktaş Dele Alli, İngiltere'ye dönüyor! Şenol Güneş izin verdi

Dele Alli, İngiltere'ye dönüyor! Şenol Güneş izin verdi

07.04.2023 - 20:21 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, sezon başı transfer döneminde Everton'dan kiralık olarak Dele Alli'yi kadrosuna kattı. Büyük umutlarla transfer edilen yıldız futbolcu, siyah-beyazlı forma ile çıktığı maçlarda bekleneni vermedi. Teknik patron Şenol Güneş'in kadroda düşünmediği 26 yaşındaki futbolcuya İngiltere'ye gitmesi için izin verildi.

Dele Alli, İngiltereye dönüyor Şenol Güneş izin verdi

Geçmiş yıllarda piyasa değerini 100 milyon euroya kadar yükselten ve tüm dikkatleri üzerine çeken Dele Alli, sezon başı Beşiktaş'a kiralık olarak transfer edildi. Siyah-beyazlıların bu transferi taraftarı heyecanlandırdı. Fakat Dele Alli, Beşiktaş forması ile aldığı sürede istenilen performansı sergileyemedi ve taraftarı büyük hayal kırıklığına uğrattı. Şenol Güneş'in de kadroda yer vermediği futbolcu için İngiltere'ye gitmesine izin verildi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar, Everton'dan Dele Alli'yi sezon başında transfer etti. Beşiktaş'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Bamidele Jermaine Alli'nin geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 25.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2022-2023 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Everton FC Kulübü'ne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Sezon sonuna kadar kullanılmak koşulu ile oyuncunun satın alma opsiyonu Şirketimizde bulunmaktadır. Oyuncuya 2022-2023 sezonu için net 2.200.000 Avro garanti ücrete ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir" denilmişti.

EN KÖTÜ FUTBOLCULAR ARASINA GİRDİ

The Best ödülüne göndermede bulunmak amacıyla düzenlenen "The Worst" (En kötü) ödül töreni için Dele Alli, Marca'daki haberde yer aldı.

Haberin Devamı

Tottenham'da kariyerinin zirvesine çıkan ancak daha sonra her geçen gün performansı geriye giden ve son olarak Beşiktaş'a kiralanan Dele Alli, The Worst'a aday gösterilen isimlerden birisi oldu.

Dele Alli, İngiltereye dönüyor Şenol Güneş izin verdi

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Beşiktaş forması giyen Dele Alli, bu sezon siyah-beyazlı forma ile toplam 15 resmi müsabakaya çıktı. İngiliz futbolcu söz konusu maçlarda 3 kez rakip fileleri sarsmayı başardı.

"TELEFONLA ULAŞAMADIK"

Basın mensuplarına verdiği röportajda Şenol Güneş, " İzin verdiğimiz Dele Alli de gelemedi. Haber almaya çalışıyoruz. Telefonla ulaşamadık. İnşallah kaza geçirmemiştir" demişti.

Daha sonra Dele Alli, sosyal medyadan paylaştığı gönderide şu ifadeler kullanıldı:

"Çok sayıda mesaj aldım, bu yüzden konuyu açıklığa kavuşturmak istedim. Kulüp, bugün bir doktor randevusuna katılmam için bana izin verdi. Yarın normal bir şekilde idmana geri dönüyorum."

Dele Alli, İngiltereye dönüyor Şenol Güneş izin verdi

TEDAVİSİNE BAŞLANDI

Yaşadığı sakatlık sonrası Beşiktaş'tan açıklama gelmişti. Beşiktaş'tan gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Futbol A Takımımızın dün (23 Mart) gerçekleştirdiği antrenmanda sağ uyluk bölgesinde ağrı hisseden futbolcumuz Dele Alli’nin Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde uyluk üst adalesinde (Rectus Femoris) kısmi yırtık ve kanama saptanmış olup oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır."

Haberin Devamı

İNGİLTERE'YE GİTMESİ İZİN VERİLDİ

Sakatlığı ortaya çıkan Dele Alli'nin adalesinde yırtık olduğu açıklandı. İngiltere'ye gitmek isteyen Dele Alli'ye teknik direktör Şenol Güneş ve Beşiktaş yönetimi izin verdi.

Dele Alli, İngiltereye dönüyor Şenol Güneş izin verdi