Şampiyonlar Ligi Devler Ligi'nde Victor Osimhen şov! Spalletti'nin Kim Min Jae kararı şaşırttı

Devler Ligi'nde Victor Osimhen şov! Spalletti'nin Kim Min Jae kararı şaşırttı

16.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçı oynanan Real Madrid - Liverpool ve Napoli - Eintracht Frankfurt maçlarıyla son buldu. Napoli'nin gol makinesi Victor Osimhen oynanan maçta şov yaparken, Luciano Spalletti'nin Kim Min Jae kararı şaşırttı.

Devler Liginde Victor Osimhen şov Spallettinin Kim Min Jae kararı şaşırttı

Devler Ligi'nde Real Madrid - Liverpool, Napoli - Eintracht Frankfurt rövanş maçları ile son 16 Turu son buldu. İtalya temsilcisi Napoli'nin tecrübeli futbolcusu Victor Osimhen'in attığı goller dikkat çekerken, Luciano Spalletti'nin takımın vazgeçilmez oyuncusu olan Kim Min Jae için verdiği karar şaşırttı.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ OLAYLAR ÇIKTI

Napoli ve Eintracht Frankfurt arasında oynanan Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçı öncesinde İtalya sokakları karıştı. Müsabakada taraftar yasağı olmasına rağmen Alman taraftarı Napoli'ye gitmesiyle iki takımın taraftarları arasında kavga çıktı. Polisin müdahalesiyle büyüyen olayların ardından ortalık savaş alanına döndü.

Devler Liginde Victor Osimhen şov Spallettinin Kim Min Jae kararı şaşırttı

GOL PERDESİNİ OSİMHEN AÇTI

Kritik müsabakanın 45+2. dakikasında Napoli, Osimhen'in golüyle öne geçti. Lobotka savunmanın hatasında sağ iç kulvarda boşa düşen topu hemen Politano'ya bıraktı. Sağ kanattan ortasını yapan Politano, Osimhen'e adrese teslim bir top gönderdi. Havada adeta asılı kalan Osimhen penaltı noktasının önünde yaptığı çok şık kafa vuruşuyla topu uzak köşeye gönderip kaleci Trapp'ın üzerinden topu filelere yolladı.

Haberin Devamı

OSİMHEN BİR KEZ DAHA SAHNEYE ÇIKTI

Karşılaşmanın 53. dakikasında Victor Osimhen, kendisinin ve takımının 2 . golünü attı. Kvaratskhelia'nın sol iç kulvardan gönderdiği pası Politano, tekte Di Lorenzo'ya bıraktı. Di Lorenzo ceza sahası içerisinde çizgiden kale ağzına yaptığı sert ortada Osimhen, kaleci Trapp'ı geçen topu boş kaleye rahatça gönderdi.

Napoli'nin golcü futbolcusu Victor Osimhen, bu sezon mavi-beyazlı forma ile toplam 28 resmi müsabakaya çıktı. Nijeryalı forvet, söz konusu maçlarda 23 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken bunun yanında takım arkadaşlarına da 5 kez gol pası verdi.

Devler Liginde Victor Osimhen şov Spallettinin Kim Min Jae kararı şaşırttı

PENALTI KARARI VE GOL GELDİ

62. dakikada Zielinski, ceza sahası içerisinde seken topu üç Frankfurt oyuncusu arasından kurtarmak isterken Sow'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem hemen önündeki pozisyon için tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda topun başına Zielinski, sağ ayağıyla çektiği sert şutta topu tam ortaya göndererek fileleri havalandırdı.

KIM MIN JAE OYUNDAN ÇIKTI

Maçta kusursuza yakın bir performans sergileyen Kim Min Jae, 66. dakikada Luciano Spalletti'nin kararı ile yerini Juan Jesus'a bıraktı. Herhangi bir sakatlığı bulunmamasına rağmen çıkartılması Napoli taraftarını şaşırttı. Daha sonrasında Spalletti, bu kararı Kim Min Jae'yi korumak için aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Devler Liginde Victor Osimhen şov Spallettinin Kim Min Jae kararı şaşırttı

İlk maçı 2-0 kazanan Napoli, rövanş maçından 3-0 galip ayrıldı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Bunun yanı sıra 2006 yılından beri ilk kez, üç İtalyan takımı Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükseldi. Bu takımlar, Napoli, Milan ve Inter.

BENZEMA, RAMOS'U GEÇTİ

Real Madrid formasıyla 129. Şampiyonlar Ligi maçına Liverpool karşısında çıkan Karim Benzema, Sergio Ramos'u yakalayarak kulüp tarihinde en çok Şampiyonlar Ligi maçına çıkan 3. oyuncu oldu.

GOLÜNÜ ATTI

Müsabakanın 78. dakikasında Karim Benzema golünü attı. Vibicius Jr. savunmadan seken topa vurmak isterken ayağı kayınca düştü ama yerde bile olsa topa dokunmayı başardı ve Karim Benzema altı pasın önünden topu boş kaleye gönderdi.

5-2'nin rövanşında Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Liverpool'u 1-0 ile geçti. Eflatun-beyazlılar bu sonuçla adını Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yazdırdı.

Devler Liginde Victor Osimhen şov Spallettinin Kim Min Jae kararı şaşırttı