Konferans Ligi Başakşehir - Gent maçında 3 dakikada hat-trick! Henüz 20 yaşında tarihe geçti

Başakşehir - Gent maçında 3 dakikada hat-trick! Henüz 20 yaşında tarihe geçti

15.03.2023 - 21:53 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Başakşehir, Gent ile karşı karşıya geldi. Kritik maçta nadir görülen bir olay yaşandı. 20 yaşındaki futbolcu 3 dakikada 3 gol atarak hat-trick yaptı ve tarihe geçti.

Başakşehir - Gent maçında 3 dakikada hat-trick Henüz 20 yaşında tarihe geçti

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Belçika temsilcisi Gent ile kozlarını paylaştı. Kritik maç Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynandı. Müsabakaya 3 dakikada 3 gol atan 20 yaşındaki futbolcu damga vurdu. Genç isim bunun yanı sıra gösterdiği performans ile tarihe geçti.

Haberin Devamı

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Gent karşına şu ilk 11'le çıktı: Volkan Babacan, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Touba, Lima, Biglia, Berkay Özcan, Mahmut Tekdemir, Deniz Türüç, Serdar Gürler, Okaka.

İLK MAÇ BERABERE BİTTİ

Gent, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında Başakşehir'i konuk etti. Karşılaşma Ghelamco Arena'da oynandı. Müsabakada Estonya Futbol Federasyonu'ndan Kristo Tohver görev aldı. Gent - Başakşehir maçı 1-1'lik skorla sona erdi. Başakşehir'in golünü 16'da Okaka kaydederken, ev sahibi ekibin golünü 35'te Orban kaydetti.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan deprem felaketleri ve sel olaylarından dolayı Başakşehir - Gent maçı öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Başakşehir - Gent maçında 3 dakikada hat-trick Henüz 20 yaşında tarihe geçti

GOL PERDESİ AÇILDI

Müsabakanın 31. dakikasında Gent, Orban ile 1-0 öne geçti. Hızlı hücumda Kums sağ kanattan topu içeriye gönderdi ve Hyun-Seok sol çaprazdaki Orban'ı buldu. Orban'ın vuruşu yakın köşeden ağlarla buluştu.

BİR GOL DAHA GELDİ

İlk golden 1 dakikada sonra yine Orban sahneye çıktı. 32. dakikada Orban, hafif sol çaprazda ceza sahasının uzağından kaleye vurdu, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'ın sağından tam köşeye giderek filelerle buluştu.

Başakşehir - Gent maçında 3 dakikada hat-trick Henüz 20 yaşında tarihe geçti

ORBAN HAT-TRİCK YAPTI

Karşılaşmanın 34. dakikasında Orban, gol atarak 3 dakikada Hat-trick yapmayı başardı. Orban, penaltı noktasının hemen solundan kaleye vurdu, kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi. Dönen topu önünde bulan Orban, bu sefer kalecinin sağından topu ağlara gönderdi.

GOLLER ART ARDA

37. dakikada Gent, Cuypers ile bir gol daha buldu. Kums'un ol kanattan ortasına Cuypers uzak direkte kafayı vurdu, top kalecinin sağından ağlarla buluştu.

ATTIĞI GOLLE TARİHE GEÇTİ

Başakşehir ağlarına 3 dakika 24 saniyede 3 gol atan Gift Emmanuel Orban, Avrupa kupaları tarihinde en kısa sürede hat-trick yapan 2. futbolcu unvanının sahibi oldu.

Bu unvanda birinci sırada yer alan Sadio Mane, Aston Villa'ya karşı oynadığı maçta 2 dakika 56 saniyede hat-trick yaparak zirvenin sahibi konumunda.

Başakşehir - Gent maçında 3 dakikada hat-trick Henüz 20 yaşında tarihe geçti

SON LİG MAÇINDA DA 4 GOL ATTI

Haberin Devamı

Gent forması giyen Nijeryalı futbolcu Gift Emmanuel Orban, çıktığı son lig maçı olan Zulte Waregem'a karşı 4 gol kaydetti. Bunun yanı sıra Orban, Gent forması ile bu sezon 9 maçta 12 kez rakip fileleri sarstı.

BAŞAKŞEHİR GOLÜ BULDU

88. dakikada sol kanattan yapılan ortada altıpasın içinde olan Januzaj, gelişine vurduğu topu ağlarla buluşturdu ve ve skor 4-1 oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanşında sahasında Gent'e 4-1 mağlup olan Başakşehir, Avrupa kupalarına veda etti