Fenerbahçe Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı! 'İntikam almak isteyeceklerdir'

Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı! 'İntikam almak isteyeceklerdir'

26.08.2022 - 21:08 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi gerçekleşti. Temsilcilerimizden Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'le aynı grupta yer alması dikkat çekti. Sarı-lacivertlilerle eşleşen Dinamo Kiev'de kuraya dair ilk yorum geldi. Dinamo Kiev Başkanı Igor Surkis, Fenerbahçe'nin intikam almak isteyeceğini belirtti.

Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı İntikam almak isteyeceklerdir

Avrupa futbolunun en önemli ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde gruplar belli oldu. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da yer aldığı kura çekiminde büyük bir tesadüf yaşandı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e elenen sarı-lacivertliler, Ukrayna temsilcisiyle bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşti. Dinamo Kiev Başkanı Igor Surkis eşleşmeyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

DİNAMO KİEV ELEDİ

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada tamamlamıştı. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Dinamo Kiev'le karşı karşıya gelmiş ve tur atlayan taraf Ukrayna temsilcisi olmuştu. Dinamo Kiev'e elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde Slovacko ve Austria Wien'i geçip, gruplara kalma başarısı gösterdi.

Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı İntikam almak isteyeceklerdir

KİEV, BENFİCA'YA ELENDİ

Fenerbahçe'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dışına iten Dinamo Kiev, Devler Ligi arenasında Sturm Graz'ı da saf dışı bırakmıştı. Ukrayna temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Benfica'ya yenildikten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna gruplardan devam etme hakkı elde etti.

JESUS'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Austria Wien'i eledikleri maçın ardından açıklamalarda bulunmuştu. Portekizli çalıştırıcı, Dinamo Kiev'le UEFA Avrupa Ligi'nde eşleşme ihtimallerinin hatırlatılmasının ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dinamo Kiev ile tekrar eşleşme ihtimali var. Onlarla karşılaştığımızda çok az bir süremiz vardı. İkinci maçı 10 kişi oynadık. O maç boğazımda düğüm gibi kaldı. Onlarla tekrar oynamak isterim."

Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı İntikam almak isteyeceklerdir

AYNI GRUBA DÜŞTÜLER

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi heyecanı İstanbul'da yaşandı. Sarı-lacivertliler ile Dinamo Kiev aynı grupta yer aldı. Fenerbahçe ve Dinamo Kiev'in yer aldığı B grubunda diğer takımlar Rennes ile AEK Larnaca oldu.

MERT HAKAN'DAN 'MERHABA'

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mert Hakan Yandaş, UEFA Avrupa Ligi grup kuraları çekilmesinin ardından sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Austria Wien maçında klas bir gole imza atan deneyimli futbolcu, Twitter'dan grupta yer alan takımları paylaşırken, Dinamo Kiev'in yanına 'merhaba' emojisi attı. Bu paylaşım adeta beğeni yağmuruna tutuldu.

Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı İntikam almak isteyeceklerdir

"ÇOK GÜÇLÜ RAKİPLER VAR"

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Fenerbahçe, Rennes ve AEK Larnaca ile eşleşen Dinamo Kiev'de Başkan Igor Surkis konuştu. Eşleşmeyi değerlendiren Igor Surkis, "Çok güçlü rakipler var. Şampiyonlar Ligi grubunda olduğumuzu hissediyorum. Rennes, bizim gibi son dönemde bu turnuvada oynadı. Her yıl kaliteli transfer yapan ciddi bir takım. AEK Larnaca'nın, Dnipro'yu iki maçta da nasıl yendiğini gördük" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"BİZDEN İNTİKAM ALMAK İSTEYECEKLERDİR"

Fenerbahçe'nin performansını değerlendiren Dinamo Kiev Başkanı, "Fenerbahçe'den bahsetmiyorum bile. Her ay güçlenen bir takımlar ve bizden intikam almak isteyeceklerdir, maçlar çok ilginç geçecektir. Sizi temin ederim, Şampiyonlar Ligi maçlarındaki gibi teslim olmayacaklardır" diye konuştu.

Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı İntikam almak isteyeceklerdir

"UKRAYNA'YA GİTMEYİ REDDEDİYORLAR"

Ukrayna'daki durum hakkında da açıklamalarda bulunan Igor Surkis, "Belki de kuradan çok memnun değilimdir ancak oyuncularımız böyle rakiplere karşı oynayıp, deneyim ve güç kazanacaktır. Ukraynalı bir takımın artık yüksek kaliteli bir transfer yapma şansı yok. Yabancı futbolcular, Ukrayna'ya gitmeyi reddediyorlar" dedi.

Dinamo Kiev Başkanı, "Takımdan ayrılacaklar olacak mı?" sorusuna, "Transfer piyasası açık. Bir futbolcu için teklif varsa, pazarlıklara başlarız" cevabını verdi.

Haberin Devamı

SELAHATTİN BAKİ: TEKRAR EŞLEŞMEK İSTİYORDUK

Haliç Kongre Merkezi'ndeki kura çekimin ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki açıklamalarda bulundu. Dinamo Kiev'le eşleşmeleri hakkında konuşan Selahattin Baki, "Fenerbahçe duygusal bir camiadır. Böyle elenince Dinamo Kiev ile tekrar eşleşmek istiyorduk. İstediğimiz bir kuraydı istediğimiz gibi oldu. Fenerbahçe'nin gücünü göstermek istiyoruz. Çok istiyorduk oldu. Artık bu seviyede kolay rakip yok. Hem bizim için hem Türk futbolu için hayırlı olsun. Ülke durumu ve ülke puanı ortada. Herkese gönülden başarı diliyorum. Yurt içinde kora kor mücadele ederken yurt dışında kenetlenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DEMİREL'DEN KİEV YORUMU

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi şansını değerlendiren Demirel, "UEFA Avrupa Ligi zor bir lig. Takımlar belli bir seviyede. Jorge Jesus, Dinamo Kiev'i istemişti. Kiev geldi. Umarım istediğini sonuç olarak da alırız. Umarım hem Fenerbahçe hem Trabzonspor yollarına devam ederler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dinamo Kiev cephesinden Fenerbahçe itirafı İntikam almak isteyeceklerdir

AVRUPA LİGİ ÖDÜLLERİ

Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yer aldığı UEFA Avrupa Ligi'nde primler belli oldu. UEFA'nın kararına göre turnuvadaki her maçta galibiyete 630 bin euro verilecek. Beraberlik halinde takımların kasasına 210 bin euro girecek. UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan takımlar 1 milyon 100 bin euro, ikinci sıradan üst tura yükselen takımlar 550 bin euro kazanacak. Öte yandan son 16 turuna kalma başarısı gösteren ekiplere 1 milyon 200 bin euro verilecek.