Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beşiktaş Milangaz’ın müthiş başladığı karşılaşmadan yenik ayrılması bu seriyi biraz uzatacak gibi. Final serisinin başından beri Beşiktaş oyununun sonuna kadar kontrolü elinde tutuyor, zaman zaman başa baş duruma gelen maçlarda da sonunda akıllı oynayarak galibiyeti alıyordu.
Ancak dünkü maçta 3. çeyrekten itibaren siyah - beyazlılarda büyük tedirginlik vardı. Sezon başından beri sahada bir virtüoz gibi oynayan Hawkins, oyun kurucu Arroyo, Ataman’ın istediklerini sahaya yansıtamadılar. Oyunun son bölümlerinde Anadolu Efes’in alan savunmasına karşı çok acemice hücum ettiler ve kötü hücumlar sonucunda da son saniye faullerini Hawkins kaçırınca maçı kaybettiler.

Haberin Devamı


Anadolu Efes cephesinde ise coach Zouros, geniş çok kıymetli bir kadro içinden maçı kazandırabilecek oyuncuları seçmede zorlanıyor. Dün de bu çok açık bir şekilde gözüktü. Oyuna sonradan giren Kerem ve Vujacic galibiyeti getiren isimlerdi. Ancak Vujacic ilk defa final serisinde sahada yer aldı. Kerem Gönlüm ise final serisinin müthiş oyuncusuydu ancak bu hayati maça ilk 5 bile başlayamadı. Oyuna sonradan girdi ve takımını sırtladı. Anadolu Efes, ribaunt sonrası hızlı oyun veya set hücumlarında içeri dalıp pasları dağıtabildiği anlarda üstünlük sağladı ama oyunun genelinde durarak saniyeleri yiyerek, boş 3’lük veya top kaybederek oyunun sonuna kadar bir türlü evsahibi ekibe karşı üstünlük sağlayamadı. Ancak oyunun sonunda Beşiktaş’ın kötü hücum ve top kayıpları ve de faulleri atamamalarından kaynaklanan bir galibiyet elde ettiler.


Bir dipnot olarak da şunu söylemek istiyorum. Hawkins’e son saniye yapılan faulü hakemler çalmalıydı. Beşiktaş’ın kötü oynaması hakemlerin bu faulü çalmamasını gerektirmez.