Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray Medical Park sezon başından beri, ribaunt alıp hızlı hücumlarla sayılar bularak, hücumda topu iyi çevirip boş adama sayılar attırarak oynadığı oyunların hiçbirini Beşiktaş Milangaz karşısında sergileyemiyor. Çünkü siyah - beyazlılar Galatasaray’ın tempo yapmasını ve hücumda dışarıdan etkili şutlarını önlemiş durumda.
Pota dibindeyse Bonsu-Dağlı ikilisi Andriç-Furkan ikilisine büyük üstünlük sağlamış gibi gözüküyor. Bir takım pota dibinden etkili olamıyorsa ve dışardan etkili şutlar da atamıyorsa rakibi yenmesi mümkün olmuyor. Oyunun geneline baktığımızda bana göre galibiyetin en büyük etkeni Hawkins. Çünkü bu oyuncu gerektiği yerde Arroyo’ya yapılan baskıda top getiriyor. Şutları etkili ve pota dibinden atışları isabetli. Bir de bu yetmiyormuş gibi ribauntlarda takımın ihtiyacını karşılıyor. Arroyo ile Ersin Dağlı’yı ise galibiyette pay sahibi olan diğer oyuncular olarak gördük.
Galatasaray’a gelince; Dedovic ve Savavic takımın sayı gücü oldular. Ancak oyun kurucu bölgesinde derin bir rotasyona sahip Mahmuti, Ender, Lakovic ve Tutku’dan gerekli verimi alamıyor. Hele tecrübeli Lakovic, bir türlü istediği dakikaları hocasından kazanamadığı için etkili de olamıyor. Ergin Ataman bu oyun düzenini çözmüş olduğu için Mahmuti’nin, bir an önce son maçta bu düzenden çıkıp Beşiktaş Milangaz’ı şaşırtması gerekiyor, yoksa Kartal finale daha yakın gibi gözüküyor. Beşiktaş’ta sahadaki yıldız Hawkins olurken, Ataman da 2 maçtır takımını en iyi şekilde oynatarak galibiyetin mimarı oldu diyebiliriz.