Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ligde zirveye oynayan iki takımın mücadelesi nefes kesti. Beşiktaş oyuna Arroyo, Marrison, Hawkins, Serhat, Barış, Galatasaray ise Furkan, Gordon, Göksenin, Savovic ve Shipp beşiyle başladı. Siyah-beyazlı takımın coachu Ergin Ataman, Galatasaray’ın uzun oyuncularını pota dibinden uzak tutmak amacıyla bir taktik anlayışı içinde takımını sahaya sürerken Galatasaray antrenörü Oktay Mahmuti her zaman olduğu gibi Göksenin ile rakibin oyun kurucusuna baskı kurup Beşiktaş’ın oyun kurmasını engellemek üzere bir plan yapmıştı. Beşiktaş’ın taktiği ilk 15 dakika içinde semeresini verdi ve siyah-beyazlı takım oyunda öne fırladı. Bu arada Göksenin’in yaptığı baskı ise bir sonuç vermedi.
Sarı-kırmızılı oyuncularından Furkan ve Andric ne zaman pota altından etkili olmaya başladı, Galatasaray oyunda dengeyi sağladı ve ardından da öne geçmeyi başardı. 11 sayı öne fırlayan rakibi karşısında Beşiktaş hücumda kendi oyun sisteminin dışına çıkıp Arroyo ile sayılar buldu. Mensah-Bonsu pota dibinde etkili olamadı. Hem yorulmuştu hem de o bölümde ona o kadar pas gelmemişti. Ama savunmada Beşiktaş rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koyunca 15 sayılık fark kapandı ve son saniyelerde üç sayıya kadar indi. Ancak Galatasaraylı basketbolcular faul yapmayınca Serhat’ın köşeden üçlüğüyle oyuna denge geldi ve maç uzadı.
Uzatma bölümünde Arroyo oyuna ağırlığını koymaya devam etti ve sayılar da arka arkaya geldi. Ersin Dağlı da post bölgesinde isabetli şutlar atınca Beşiktaş finalist oldu. Beşiktaş’a maçı kazandıran faktörler 11 sayı geri düştükleri anda inançlarından bir şey kaybetmemeleri, Serhat Çetin’in mükemmel oyunu ve Arroyo’nun da inanılmaz performansıydı.
Galatasaray’a oyunu kaybettiren faktörler ise oyunu pota dibine indirip 11 sayı farkla öne geçtikleri anda çok acele dış atışlara yönelmeleri, bunda da isabetsiz olmaları, oyunun son saniyelerinde faul yapmayıp Serhat Çetin’in üçlüğüne imkan vermeleriydi.