Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Anadolu Efes, Olympiakos önünde hayati bir karşılaşmayı kaybetti. Oyuna Kerem, Batista, Vujacic, Kinsey ve Savanovic beşiyle başlayan lacivert-beyazlılar, galip gelme baskısı nedeniyle oyun boyunca istedikleri performansı ortaya koyamadılar.
Buna karşılık Olympiakos evinde 18 sayı ile galip geldiği rakibine son bir dakikaya kadar üstünlük sağladı. Yunan takımında Papanikolau ve Printzeis galibiyette büyük pay sahibi oldular. Ancak Olympiakos’a maçı kazandıran en büyük etken coachu Ivkovic’ti. Takımına iki kez Efes galibiyeti getirerek son sekiz için büyük bir avantaj elde etti.
Efes tarafına baktığımızda Kerem’in sahada olmaması yenilgiyi getiren en büyük faktördü. Büyük ümitlerle transfer edilen Vujacic ve Kinsey de etkisiz bir oyun ortaya koydular. Oyuna sonradan giren Lafayette’nin 22 sayılık performansı olmasa oyunun sonuna kadar mücadeleyi bile getiremeyebilirlerdi.
Olympiakos önünde yaptıkları en iyi iki şey, Spanoulis’i ikili sıkıştırmalarla oyundan düşürmeleri ve Dorsey ve Antic paslaşmalarını önlemeleriydi. İyi bir seyirci önünde son bir dakika içinde maçı 10 sayı geriden berabere hale getirmeleri Efes için büyük bir şanstı. Ancak lacivert-beyazlılar son altı saniyede genç oyuncu Sloukas’a yapılan faulleri bu oyuncunun sayıya çevirmesiyle de maalesef hem karşılaşmayı kaybettiler hem de son sekiz takıma kalma şanslarını yitirdiler.