Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker, Euroleague’in en önemli maçında evinde Panathinaikos’tan 21 sayı fark yedi. Efes maçından beri, büyük bir düşüş içinde olan sarı-lacivertliler, Euroleague’de çeyrek final şansını oldukça zora soktu. Uzun zamandır ilk 5’e çıkmayan Emir Preldziç bu karşılaşmada Ukic, Kaya, Bogdanoviç ve Gist ile beraber sahadaydı. Ancak Fenerbahce Ülker savunma ve hücumda ilk iki çeyrekte adeta sahada yoktu.
Sahanın en yaşlı üç oyuncusundan birisi olan Batista pota dibinde Fenerbahçe uzunları Kaya, Mirsad, Gist ve Oğuz’a büyük üstünlük sağladı. Onun pota altındaki etkili oyununa, dışarıdan Kaimakoglou ve Diamantidis eklenince inanılmaz bir fark ortaya çıktı. Bütün karşılaşma boyunca Obradovic takımına ne kadar hakimse, Spahija o kadar etkisizdi. Oyuncularıyla atışması da Fenerbahce Ülker’i olumsuz etkiledi diyebilirim.
Fenerbahçe Ülker’in her mevkide etkili ve önemli oyuncuları olmasına karşın, 40 dakika boyunca bu kadar etkisiz oynamaları düşündürücü. Önlerinde deplasmanda Panathinaikos, Emperio Armani ve içeride Kazan karşılaşmaları var. 3 maçtan en az ikisini kazanmazlarsa büyük olasılıkla Euroleague’e veda edecekler.
Avrupa’nın en iyi salonlarından birinde böyle önemli bir karşılaşmada 21 sayı farkla yenilmeleri Fenerbahçe taraftarını çok üzdüğünü de söylersem, haksız olmayız. Ancak yenilgi sırasında olumsuz tezahüratların da yapılması da, bu ortama hiç yakışmadı.