Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Son zamanlarda Fransa’ya karşı bilhassa Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda şansımız tutmuyordu. Ancak fizikleri çok üstün, teknikleri zayıf olan Fransa önünde maçın başında adam adama savunma uyguladık. Özellikle Ömer ve Kerem’le Koffi’ye baskı yaptık. Ancak arayı bir türlü açamadık.
Maçın ilk çeyreğinin bitiminde ise inanılmaz alan savunmamız devreye girdi. Yarı saha baskılı ortaya koyduğumuz bu savunma Fransızları bunalttı ve ilk çeyreği 5 sayı farkla önde kapadık. İkinci çeyrekte Fransızlar iyi savunma yaptılar. Arayı da kapatmayı başardılar. Ancak Sinan devreye girdi ve Oğuz’la birlikte farkı dengede tutmayı başardık.
Üçüncü çeyrekte de inanılmaz savunmamız devam etti. Hido’nun da devreye girmesi ile farkı iyice açtık. Fransa ise baskılı alan savunmamızı hiçbir zaman geçemedi. Son çeyrekte Tanjevic, kenardaki oyunculara şans vermeye başladı ve maçtan 95-77 galip ayrıldık.
A Milli Takımımız Ankara’daki müthiş oyununu İstanbul’a da taşımayı başardı. Tabii ki Fransa fizik olarak üstün, teknik olarak zayıf bir ekipti. Bizim gücümüze maç boyunca dayanamadı. Yeni rakibimiz Slovenya. Bana göre bu maç bizim için turnuvanın en zor karşılaşmalarından biri olacak. Çünkü rakibimizde hücum ve teknik gücü iyi olan oyuncular var. Ancak Hido’nun ritmini bulması, Kerem’in yanında Ender’in devrede olması, Sinan’ın kenardan gelen müthiş katkısı ve Semih-Ömer-Kerem Gönlüm ile Oğuz Savaş’ın etkili oyunları bizi yarı finale taşır.
Sinan Erdem Spor Salonu’nu dolduran 15 bin kişinin Slovenya karşısında da güç olacağına inanıyorum ve hep söylediğim gibi 12 Dev Adam bu şampiyonada en iyi derecesini alacaktır.