Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Grup birinciliği yolunda Rusya önünde oyuna kötü başladık. Hücumda şutlarımız girmedi, ancak bir gün önce denediğimiz yarı saha baskı ve alan savunmamızla oyuna tutunduk. Ersan dışarıdan, Ömer Aşık da pota dibinden sayılar bulunca ilk periyot 16-15 lehimize gelişti. İkinci çeyrekte sahada değişik bir 5 vardı, Ender, Ersan, Sinan, Semih ve Kerem Gönlüm'lü takımımız, bu sefer tam saha baskıyı ve yine alan savunmasını mükemmel uyguladı. Ruslar'ın oyun düzenini tamamen bozduk, şaşırttık, onlara sadece 7 sayı attırdık. Sinan ve Ender inanılmaz katkı verdiler. Hücumda Ender'in isabetli üçlüklerine, Semih'in de pota dibi sayıları eklenince devreyi 33-22 önde kapattık.
3. çeyrekte Ömer Aşık şov vardı. Hücumda inanılmaz oynadı. Hidayet de ilk sayısını bu çeyreğin sonunda attı ve Ruslar'a 'Ben de varım' mesajını verdi. Son çeyrekte de Hidayet sahne aldı. Arka arkaya attığı turnikeler ve üçlükler Ruslar'ın bize yaklaşmasına hiç izin vermedi. Ender ve Semih de katkı verince hücumda sıkıntı yaşamadık. Savunmada ise mükemmel oyunumuz devam etti, Ruslar sayılarını ancak tesadüfi, potadan seken ya da ellerden dönen toplardan kazandılar. Ponkrashov'a aldığımız tedbirler onu oyundan düşürdü. Bir maç önce 11 asist yapan bu oyuncu, 3 sayı, 2 asistte kaldı. Ruslar'da ayakta kalan tek isim Kaun'du.
Dün 'Ender'in katkı vermesi gerekir' demiştik. Ender inanılmaz sayılar atarak galibiyette pay sahiplerinden birisi oldu. Ersan ile Ömer Aşık hücumda takımımızı ayakta tutan oyuncular olurken, Hidayet kaptanlığını gösterdi ve oyunun en kritik bölümünde sahne aldı. Bu maçta oyuna giren tüm oyuncular galibiyete katkı yaptılar. Kerem Tunçeri ve Sinan'ı belirtmeden geçemeyeceğim.
Sonuçta dün de dediğim gibi gruptaki rakiplerin hepsini yenip birinci olmamızın yolu da apaçık gözüküyor. Bu maçta salonu doldurup inanılmaz destek veren seyircimizi ve bize bu galibiyeti tattıran teknik ekip ile oyuncuları tebrik ediyorum.