Dünya Kupası Dünya Kupası'nı kaçıracak yıldız isimler! Katar öncesi kötü haber

Dünya Kupası'nı kaçıracak yıldız isimler! Katar öncesi kötü haber

04.11.2022 - 19:15 | Son Güncellenme:

Katar'da oynanacak 2022 Dünya Kupası'na sayılı günler kala yıldız isimlerden kötü haber geldi. Büyük bir heyecanla beklenen bu turnuvada yer alamayacak isimler duyanları şaşkına çevirdi. Futbolculuk kariyerlerinde isimlerini çokça duyuran dünya yıldızları, 2022 Dünya Kupası'nda sakatlıkları nedeniyle yer alamayacak.

Dünya Kupasını kaçıracak yıldız isimler Katar öncesi kötü haber

EMRE GÜNAYI - SKORER DIŞ HABER / Futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla beklenen 2022 Dünya Kupası'nda ev sahibi ülke Katar oldu. Turnuvaya kısa bir süre kala sakatlıkları nedeniyle bu müsabakaları kaçıracak futbolcuları sizler için derledik. İşte Katar 2022 Dünya Kupası'nı kaçıracak yıldız isimler.

Haberin Devamı

TİMO WERNER

Bungesliga ekiplerinden RB Leipzig'de forma giyen Timo Werner, geçirdiği sakatlık yüzünden bu sene oynanacak Dünya Kupası kadrosunda yer alamayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’e karşı oynanan karşılaşmanın 19. dakikada ayak bileğinden sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Kulüpten yapılan açıklamada tecrübeli forvetin sol ayak bileğindeki bağlarda yırtılma tespit edildiği, Werner’in yıl sonuna kadar forma giyemeyeceği bilgisi paylaşıldı. Tecrübeli santrafor bu sezon çıktığı 16 resmi maçta 9 kez rakip fileleri havalandırdı ve bunun yanında takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi. Alman futbolcunun piyasa değeri 25 milyon euro olarak gösteriliyor.

Dünya Kupasını kaçıracak yıldız isimler Katar öncesi kötü haber

EMILE SMITH ROWE

Haberin Devamı

Geçirdiği sakatlık sonrası Kasık ameliyatı geçiren İngiltere Milli Takımı'nın genç oyuncusu Emile Smith Rowe, bu sene oynanacak Dünya Kupası'nda yer almayacak. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da forma giyen Rowe, bu sezon sadece 4 müsabakaya çıktı. Söz konusu maçlarda gol veya asist katkısı yapamadı. Tecrübeli futbolcunun piyasa değeri 38 milyon euro olarak gösteriliyor.

GEORGINIO WIJNALDUM

Çıktığı maçta talihsiz bir sakatlık geçiren Georginio Wijnaldum, bu sene Dünya Kupası'nı saha dışından takip edecek bir diğer isim oldu. Kaval kemiği kırılan Hollanda Milli Takımı yıldızı, 2022 Dünya Kupası kadrosunda yer alamayacak. Serie A takımlarından Roma'nın orta sahası bu sezon ligde 1 karşılaşmaya çıktı ve 12 dakika süre alabildi.

PAULO DYBALA

Arjantin Milli Takımı'nın yıldızı Paulo Dybala, bu sene Dünya Kupasında boy gösteremeyecek. Sezon başında sürpriz bir şekilde Roma'ya imza atan Dybala, geçirdiği sakatlık dolayısıyla Arjantin Milli Takımı'nda yerini alamayacak. Sakatlığı süren yIldız için Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Dybala'nın durumu kötü değil, çok kötü" açıklamasını yapmıştı.

28 yaşındaki futbolcu bu sezon 11 resmi müsabakaya çıktı. Çıktığı maçlarda 7 gol attı ve 2'de asist yaptı. Dybala'nın piyasa değeri 35 milyon euro olarak gösteriliyor.

Dünya Kupasını kaçıracak yıldız isimler Katar öncesi kötü haber

DIOGO JOTA

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen Diogo Jota, geçirdiği sakatlık yüzünden Portekiz'in 2022 Dünya Kupası kadrosuna giremeyen bir diğer isim oldu. Sezona iyi başlayan Jota, Manchester City ile oynan maçın uzatma bölümünde sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalmıştı. Maç sonrası teknik direktör Klopp, "Diogo için haberler iyi değil. Dünya Kupası’nı ne yazık ki kaçıracak" ifadelerini kullanmıştı. Portekizli yıldız, bu sezon çıkmış olduğu 8 maçta 5 asist yapmayı başardı. Tecrübeli futbolcunun piyasa değeri 55 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

PAUL POGBA

Fransa Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Paul Pogba, Dünya Kupası'nı sakatlığı nedeniyle kaçıracağını menajeri Rafaela Pimenta açıkladı. Fransız yıldız, sezon başında Manchester United'dan ayrıldı ve parladığı ekip olan Juventus'a döndü. Pogba, bu sezon 27 resmi maçta çıktı. Söz konusu maçlarda 1 gol attı ve 9 kez asist yaptı. Fransa Milli Takımı'nda ise 91 maçta 11 gol atmayı başardı.

Dünya Kupasını kaçıracak yıldız isimler Katar öncesi kötü haber

N'GOLO KANTE

Son Dünya Kupası şampiyonu Fransa'nın yıldızları bu sezon sakatlık nedeniyle kötü bir sezon geçiriyor. Paul Pogba'nın ardında bir kötü haberde N'golo Kante'den geldi. Chelsea ile son maçına 14 Ağustos’ta Tottenham karşısında çıkan 31 yaşındaki Fransız futbolcunun geçtiğimiz haftalarda sakatlığının nüksettiği ifade edildi. Yıldız oyuncu, Katar'daki Dünya Kupası'nı saha dışından izleyeceği belirtildi. Kante, bu sezon Chelsea forması ile 2 maça çıktı. N'Golo Kante'nin piyasa değeri 30 milyon euro olarak gösteriliyor. 

Haberin Devamı

Dünya Kupasını kaçıracak yıldız isimler Katar öncesi kötü haber

BOUNA SARR 

Senegal'in en önemli isimlerinden Bouna Sarr da diz ameliyatı oldu. Bayern Münih'in 30 yaşındaki kanadı da Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nı evinden izleyeceği belirtildi. Bouna Sarr, bu sezon resmi müsabakalarda forma şansı bulamadı. 

RONALD AROUJO

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'nın Uruguaylı stoperi Ronald Araujo, Dünya Kupası'nı kaçıracak oyuncular arasında. Uruguay ile İran arasındaki hazırlık maçında sakatlanan 23 yaşındaki savunma oyuncusunun ameliyat olacağı açıklanmıştı. Yıl sonuna kadar yeşil sahalardan uzak kalması beklenen Araujo'nun Dünya Kupası'nda mücadele etmesi mümkün gözükmüyor.

Haberin Devamı

ARTHUR MELO

2020'de Barcelona'dan, Juventus'a 76 milyon Euro'ya transfer olan Brezilyalı oyuncu sezon başında Liverpool'a kiralanmıştı. Şanssız bir sakatlık yaşayan başarılı orta saha oyuncusu, Brezilya Dünya Kupası kadrosuna giremeyecek. Melo, bu sezon sadece 3 maça çıkabildi.

PEDRO NETO

Portekiz'in yıldızlarında Pedro Neto, Katar'da oynanacak 2022 Dünya Kupası'nı kaçıracak. Sakatlığı nedeniyle Avrupa Şampiyonası'nı kaçıran Wolverhampton'un kanadı şimdi de Dünya Kupası'nda ülkesini yalnız bırakacak. 22 yaşındaki tecrübeli futbolcu, bu sezon Wolverhampton formasıyla 9 maça çıktı. Çıktığı maçlarda gol ve asist katkısı gösteremedi. Neto'nun piyasa değeri 32 milyon euro olarak gösteriliyor.

Dünya Kupasını kaçıracak yıldız isimler Katar öncesi kötü haber

BOUBACAR KAMARA 

Fransa'da orta sahanın yıldız ikilisi Kante ve Pogba'nın yokluğunda Kamara'ya şans verilebilirdi. Ancak Aston Villa'nın 23 yaşındaki yıldızı da sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası'nda boy gösteremeyecek.

KYLE WALKER

Manchester City'nin tecrübeli futbolcusu Kyle Walker sakatlığı nedeniyle ameliyat oldu. İyi bir sezon geçiremeyen Kyle Walker, Katar'da oynanacak Dünya Kupası'nda sakatlığı dolayısıyla İngiltere'nin kadrosunda yerini alamayacak. Walker, bu sezon 8 resmi maça çıktı fakat herhangi bir katkı veremedi.

REECE JAMES

Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi’nde Milan’ı yendiği maçta sakatlanarak oyuna devam edemeyen Reece James'ten kötü haber geldi. Premier Lig ekibi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada başarılı futbolcunun 8 hafta sahalardan uzak kalacağını duyurdu. Dizinden sakatlanan Reece James'in 8 haftalık tedavi sürecinden erken dönememesi durumunda Dünya Kupası'nda yer alması beklenmiyor. 

KEPA ARRIZABALAGA

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin file bekçisi Kepa Arrizabalaga, Brighton ile oynan maçta sakatlandı ve müsabakanın devre arasında oyundan çıkmak zorunda kaldı. Chelsea'nin baş antrenörü Potter, oynanacak olan Dünya Kupası'na yetişmesinin zor olduğunu söyledi. Kepa İspanya Milli Takımı toplam 41 maça çıktı.

Dünya Kupasını kaçıracak yıldız isimler Katar öncesi kötü haber