Galatasaray Emre Taşdemir damga vurdu! Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

Emre Taşdemir damga vurdu! Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

28.10.2022 - 22:03 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Fatih Karagümrük, Galatasaray'la karşı karşıya geldi. Zorlu müsabakada VAR'ın tavsiyeleri dikkat çekti. Sarı-kırmızılıların formasıyla uzun süre sonra ilk kez forma şansı bulan Emre Taşdemir, gösterdiği performansla uzun süre sonra bir ilke imza attı.

Emre Taşdemir damga vurdu Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Zorlu mücadele Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. Kritik müsabakada Bahattin Şimşek düdük çaldı, VAR hakemi olarak Serkan Tokat görev aldı. Galatasaray'da uzun süre sonra ilk kez forma şansı bulan Emre Taşdemir gösterdiği performansla maça damga vurdu.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı'nın cezası nedeniyle savunma hattında Emin Bayram süre aldı. Sarı-kırmızılılarda sol bekte Kazımcan Karataş'ın yerine sol bekte Emre Taşdemir görev buldu. Emre Taşdemir bu sezon Galatasaray formasıyla ilk kez bir resmi maçta forma şansı yakaladı. Okan Buruk, Fatih Karagümrük deplasmanında ilk 11'de şu isimlere şans verdi: Muslera, Dubois, Nelsson, Emin Bayram, Emre Taşdemir, Torreira, Oliveira, Rashica, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

DIAGNE TARAFTARLARI SELAMLADI

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra sezon başında Fatih Karagümrük'e imza atan Mbaye Diagne müsabaka öncesinde Bafetimbi Gomis'le uzun süre hasret giderdi. Eski takım arkadaşıyla yedek kulübesinde sohbet eden Senegalli golcü için sarı-kırmızılı taraftarlar tezahüratlarda bulundu. Mbaye Diagne, Galatasaray taraftarlarını selamlayarak karşılık verdi. Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar zorlu müsabakada kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Haberin Devamı

HALİT KIVANÇ UNUTULMADI

Türk spor basınının unutulmaz isimlerinden Halit Kıvanç, Fatih Karagümrük - Galatasaray maçında unutulmadı. Geçtiğimiz gün vefat eden efsane isim için kritik müsabaka öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Emre Taşdemir damga vurdu Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

Haberin Devamı

VİVİANO'DAN ŞIK KURTARIŞ

Zorlu mücadelenin 17'nci dakikasında Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Fatih Karagümrük savunması topu uzaklaştırmak istedi. Ceza alanının hemen dışında Milot Rashica meşin yuvarlağı kontrol etti. Rashica topu kontrol ettikten sonra yakın köşeye doğru sert bir şut gönderdi. Fatih Karagümrük kalecisi Emiliano Viviano topu son anda kornere çeldi.

Haberin Devamı

Emre Taşdemir damga vurdu Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

ADNAN UĞUR'DAN TORREIRA'YA FAUL

Kritik karşılaşmanın 30'uncu dakikasında Fatih Karagümrük'te Adnan Uğur, Lucas Torreira'nın bileğine doğru sert bir faul yaptı. Müsabakanın hakemi Bahattin Şimşek pozisyonu avantaja bıraktı. Sarı-kırmızılılar avantajdan yararlanamadı. Pozisyonun durmasının ardından müsabakanın hakemi Bahattin Şimşek, Adnan Uğur'a sarı kart gösterdi.

VAR DEVREDE, İLK KIRMIZI KART

Bahattin Şimşek'in sarı kart göstermesinin ardından VAR devreye girdi. VAR hakemi Serkan Tokat pozisyonu inceledikten sonra Bahattin Şimşek'e izleme tavsiyesinde bulundu. Bahattin Şimşek pozisyonu VAR'da izledikten sonra oyun alanına geri döndü. Bahattin Şimşek ardından sarı kartı iptal etti ve Adnan Uğur'a 33'üncü dakikada doğrudan kırmızı kart gösterdi. Fatih Karagümrük'te Adnan Uğur kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü.

Emre Taşdemir damga vurdu Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

BORINI CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Zorlu müsabakanın 42'nci dakikasında Fatih Karagümrük'te Fabio Borini orta alanda Victor Nelsson'a faul yaptı. Mücadelenin hakemi Bahattin Şimşek pozisyonda avantaja bıraktı. Oyunun durmasının ardından müsabakanın hakemi Bahattin Şimşek sarı kartına başvurdu. Fabio Borini bu kart sonrası çok sinirlendi ve hakeme tepki gösterdi. Fabio Borini gördüğü sarı kartla birlikte Antalyaspor deplasmanında cezalı duruma düştü.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu ikinci yarının başında yerini Barış Alper Yılmaz'a bıraktı.

TOP AĞLARDA, VAR DEVREDE

Kritik karşılaşmanın 51'inci dakikasında Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda Victor Nelsson kafa vuruşunu yaptı. Fatih Karagümrük file bekçisi Emiliano Viviano topu son anda çizgi üzerinde çelmek istedi. Meşin yuvarlak direğe çarptıktan sonra Emiliano Viviano kontrol etti. Bu sırada Emin Bayram topa dokunmak isterken Emiliano Viviano'ya çarptı. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Fatih Karagümrük cephesi gol sonrası itirazlarda bulundu.

Karşılaşmanın VAR hakemi Serkan Tokat pozisyonu inceledikten sonra bir izleme tavsiyesinde bulundu. VAR'da pozisyonu inceleyen Bahattin Şimşek bir faul tespit etti ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Emre Taşdemir damga vurdu Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

EMRE TAŞDEMİR FİLELERİ HAVALANDIRDI

Galatasaray'da 6 Şubat 2021'den sonra ilk kez bir maçta şans bulan Emre Taşdemir, 60'ıncı dakikada sahneye çıktı. Sergio Oliveira'nın ortasında meşin yuvarlağı kontrol etmek isteyen Milot Rashica topu içeri çevirdi. Fatih Karagümrük kalecisi Emiliano Viviano'nun kalesini terk ettiği pozisyonda meşin yuvarlağı altıpas içinde önünde bulan Emre Taşdemir bir kafa vuruşu yaptı. Steven Caulker'ın üstünden geçen top ağlarla buluştu ve Fatih Karagümrük 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Emre Taşdemir, Aralık 2016'da Bursaspor'da oynarken Beşiktaş'a karşı attığı golden sonra Spor Toto Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Emre Taşdemir damga vurdu Galatasaray formasıyla bir ilk yaşadı

JUAN MATA FİLELERİ HAVALANDIRDI

Zorlu mücadelenin 85'inci dakikasında Galatasaray'da Emre Taşdemir sol kanatta ceza sahasına girmeden pasını verdi. Juan Mata topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı. Dresevic'ten seken top bir kez daha Mata'nın önünde kaldı. İspanyol oyuncunun şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Galatasaray bu golle birlikte 2-0'lık üstünlüğünü yakaladı.

Yazarlar