Beşiktaş Everton'dan flaş Dele Alli açıklaması! 'Burada değil'

Everton'dan flaş Dele Alli açıklaması! 'Burada değil'

13.04.2023 - 18:32 | Son Güncellenme:

Sezon başında büyük umutlarla Beşiktaş'a kiralık olarak transfer olan yıldız futbolcu Dele Alli, siyah-beyazlı forma ile bekleneni veremedi. Büyük hayal kırıklığı yaratan İngiliz futbolcu, sakatlığı sebebi ile ülkesi İngiltere'ye dönmüştü. Kulübü Everton'un Teknik Direktörü Sean Dyche, Dele Alli hakkında açıklamalarda bulundu.

Evertondan flaş Dele Alli açıklaması Burada değil

Bir dönem dev bonservis bedeli ile tüm dikkatleri üzerine çeken Dele Alli, sezon başında Everton'dan Beşiktaş'a kiralık olarak transfer oldu. Yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle ülkesi İngiltere'ye giden yıldız futbolcu için Everton Teknik Direktörü Sean Dyche açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

SEZON BAŞINDA KİRALANDI

Siyah-beyazlılar, Everton'dan Dele Alli'yi sezon başında transfer etti. Beşiktaş'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Bamidele Jermaine Alli'nin geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 25.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2022-2023 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Everton FC Kulübü'ne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Sezon sonuna kadar kullanılmak koşulu ile oyuncunun satın alma opsiyonu Şirketimizde bulunmaktadır. Oyuncuya 2022-2023 sezonu için net 2.200.000 Avro garanti ücrete ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir" denilmişti.

Evertondan flaş Dele Alli açıklaması Burada değil

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Beşiktaş forması giyen Dele Alli, bu sezon siyah-beyazlı forma ile toplam 15 resmi müsabakaya çıktı. İngiliz futbolcu söz konusu maçlarda 3 kez rakip fileleri sarsmayı başardı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE'YE GİTTİ

Sky Sports'ta yer alan habere göre, Dele Alli, sakatlık durumunun incelenmesi için ülkesine gitti. İngiliz oyuncu, Everton doktorlarına muayene olacak ve ülkesinde ne kadar kalacağı, geri dönüp dönmeyeceği henüz belli değil.

Everton Teknik Direktörü Sean Dyche, Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Dele Alli için gelen soruya cevap verdi.

Tecrübeli teknik adam Dyche, "Açıkçası Dele Alli burada değil. Onu bir süre sahalardan uzak tutacağı sakatlığı var. Nihayetinde oyuncuların da seçimleri var. Elbette iyi seçimler yapmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Evertondan flaş Dele Alli açıklaması Burada değil

AHMET NUR ÇEBİ'DEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, geçtiğimiz günlerde katıldığı iftarda Dele Alli ile ilgili konuşmuştu. Çebi, "Dele Alli iyi niyetli bir oyuncu ama burada olmadı. Ceyhun Bey'e talimat verdim, 'Ekonomisi uygun olursa ben devam etmek isterim, sıfır bonservisle oynamak istiyorsa gelsin şansımızı deneyelim.' dedim." ifadelerini kullanmıştı.