Diğer Fanatik Sports&Business Summit'in 6'ncısı gerçekleştirildi!

Fanatik Sports&Business Summit'in 6'ncısı gerçekleştirildi!

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fanatik Sports&Business Summit’in 6.’sı dün yapıldı. Açılış konuşmasında sporculara verilecek desteğe değinen TMOK Başkanı Uğur Erdener, "Ne kadar çok elit sporcuyu destekleyebiliyorsak, olimpiyatlarda o kadar var olma şansımız var" diye konuştu.

Fanatik Sports&Business Summitin 6ncısı gerçekleştirildi

Daha önceki yıllarda beş defa düzenlenen Fanatik Sports&Business Summit bu yıl da Ataköy Olimpiyat Evi’nde yapıldı. Fanatik Gazetesi ev sahipliğinde, Bitexen, Petrol Ofisi, Qnet, Türkiye İş Bankası, Ülker ve Vestel sponsorluğunda düzenlenen etkinlik Türk sporunu ileri taşıyan sporcular ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

‘Petrol Ofisi ile Kadın Futbolu’, ‘Vestel ile Sporda Sürdürülebilirlik’, ‘Bitexen ile Basketbol’, ‘Türkiye İş Bankası ile Olimpiyat Yolunda’, ‘Ülker ile Geleceğin Yıldız Kızları ve Kadın Futbolu’, ‘Paralimpik Sporlar’ ve ‘QNET ile Olimpik Branşlar’ oturumlarının yer aldığı etkinliğin açılış konuşmasını ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener yaptı.

Erdener, “Buradaki temel amaç, futbolun gölgesinde kaldığı düşünülen spor dallarımızın sesini kamuoyuna duyurmak, sporcularımızın bilinirliğini artırıp onların yaşadığı sorunları gündeme getirmek. Özellikle elit sporcuları markalarla buluşturmak. Dolayısıyla onların geleceklerini planlarken gerekli desteklere sahip olmalarını sağlamak. Bu yüzden Fanatik Gazetemize ve değerli yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Uğur Erdener şöyle devam etti: “Ne kadar çok elit sporcuyu destekleyebiliyorsak, olimpiyat oyunlarında o kadar var olma şansımız var. Daha fazla kota, daha fazla madalya demek. Ülkemiz için kotayı artırmak bu yüzden önemli. 85 milyonu aşkın bir nüfusa sahip olduğumuzu düşünürsek şu anda yaklaşık 100 civarında kota kazanabileceğimiz gerçeğinden hareketle, spora vereceğimiz desteğin artması önem taşıyor. Biz büyük, güçlü ve spora yatırım yapan bir ülkeyiz. Ancak olimpiyat oyunlarındaki temsiliyetimizi mutlaka artırmak zorundayız.”

Yazarlar