Beşiktaş Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında kazandı! 3 penaltı kararı

Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında kazandı! 3 penaltı kararı

09.12.2023 - 21:04 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında Fenerbahçe'ye 3-1'lik skorla mağlup oldu.

Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında kazandı 3 penaltı kararı

Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında derbi heyecanı yaşandı. Beşiktaş, dev maçta Fenerbahçe'yi konuk etti. Kritik karşılaşma Tüpraş Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu müsabakada Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Atilla Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Cevdet Kömürcüoğlu üstlendi. Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanından 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta fileleri 24'üncü dakikada penaltıdan Alex Oxlade Chamberlain havalandırdı. Fenerbahçe'nin gollerini 10'uncu dakikada Edin Dzeko, 63'üncü dakikada penaltıdan Dusan Tadic ve 90+6'da Sebastian Szymanski havalandırdı. Sarı-lacivertlilerde Dusan Tadic, 90+2'nci dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı.

Beşiktaş'ta 75'inci dakikada Tayfur Bingöl'ün gördüğü kırmızı kart, VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 40'a yükseltti ve yeniden zirveyi devraldı. Beşiktaş ise 26 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE: 1-3

GOLLER: 10' Edin Dzeko, 24' Alex Oxlade Chamberlain (P), 63' Dusan Tadic (P), 90+6' Sebastian Szymanski

KAÇAN PENALTI: 90+2' Dusan Tadic

İLK 11'LER

Haberin Devamı

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Bailly, Amartey, Umut Meraş, Necip Uysal, Gedson, Chamberlain, Rebic, Muleka, Cenk Tosun

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Samet Akaydin, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Crespo, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

MAÇTAN DAKİKALAR

5’inci dakikada sol kanatta topla buluşan Rebic, Osayi’yi geçtikten sonra ceza sahasına ortaladı. Ceza sahası içindeki Gedson’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

8’inci dakikada İrfan Can Kahveci’nin sağ kanattan ortasına arka direkte Dzeko kafayı vurdu. Top uzak direğin yanından auta gitti.

10’uncu dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Tadic pasını kale önündeki Dzeko’ya aktardı. Dzeko’nun yakın mesafeden vuruşunda top ağlara gitti: 0-1.

Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında kazandı 3 penaltı kararı

21’inci dakikada sağ kanatta topu kazanan Cenk ceza sahasına ilerledi. Cenk Tosun ceza sahasına girdikten sonra Samet’in müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.

24’üncü dakikada penaltı vuruşunda topun başına geçen Chamberlain, topu ağlara gönderdi: 1-1.

Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında kazandı 3 penaltı kararı

37’nci dakikada sol kanattan Ferdi Kadıoğlu’nun ortasına ceza sahasındaki İrfan Can gelişine vurdu. İrfan Can’ın yakın mesafeden vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

45+6’ncı dakikada orta alanda topla buluşan Szymanski pasını savunma arkasına koşan İrfan Can’a aktardı. İrfan Can’ın ceza sahasına kadar sürdükten sonra yaptığı vuruşta kaleci Mert gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi.

46’ncı dakikada soldan ceza sahasına giren Ferdi pasını penaltı noktasına çıkardı. Yaşanan karambolün ardından topu önünde bulan Fred’in vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

60’ıncı dakikada Crespo’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Szymanski, Bailly’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan oyunu devam ettirirken VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu yeniden izledi ve penaltı noktasını gösterdi.

63’üncü dakikada penaltı vuruşunda topun başına geçen Tadic, kaleci Mert’i ve topu ayrı köşelere gönderdi: 1-2.

70’inci dakikada köşe vuruşunu kullanan İrfan Can ortasını Djiku’ya yaptı. Djiku’nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

75’inci dakikada Hakem Atilla Karaoğlan ceza sahasına girmek üzere olan Szymanski’yi düşüren Tayfur Bingöl’e kırmızı kart gösterdi. Pozisyonu VAR’dan gelen uyarı sonrası tekrar izleyen hakem Atilla Karaoğlan kırmızı kartı iptal etti ve Tayfur’a sarı kart verdi.

Haberin Devamı

87’nci dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Tadic’in ortasında top Bailly’nin eline çarptı. Oyunu devam ettiren hakem Atilla Karaoğlan, VAR’dan gelen uyarının ardından pozisyonu tekrar izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

90+1’inci dakikada sarı-lacivertli ekibin kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Mert Günok, Tadic’e geçit vermedi.

90+6’ncı dakikada ceza sahası içindeki Batshuayi’nin topuk pasının ardından topla buluşan İsmail Yüksek’in ceza sahası yayına çevirdiği topa sol ayağıyla iyi bir vuruş yapan Szymanski meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-3.

Mücadele Fenerbahçe’nin 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 15’inci haftasında derbi maçta Beşiktaş sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Tüpraş Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu üstlendi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig’in 14’üncü haftasında deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalınan karşılaşmanın 11’inde 5 değişiklik yaparak Fenerbahçe derbisinde takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam; Colley, Hadziahmetovic, Salih Uçan, Zaynutdinov ve Aboubakar’ın yerine Bailly, Amartey, Chamberlain, Rebic ve Cenk Tosun’u 11’de oynattı.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Çalımbay, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Bailly, Amartey ve Umut Meraş’tan oluşturdu. Orta sahada Necip Uysal, Chamberlain ve Gedson’u sahaya süren Çalımbay; hücum hattının sağında Muleka, solunda ise Rebic’i görevlendirdi. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Cenk Tosun oldu.

BAILLY 4 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Beşiktaş’ta sakatlığı atlatan Eric Bailly, ilk 11’deki yerine döndü. Son olarak Antalyaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada ilk 11’de görev yapan Bailly, daha sonra sakatlığı nedeniyle 4 maçta forma giyememişti. Ligde; Başakşehir, Samsunspor ve Ankaragücü, Avrupa Konferans Ligi’nde ise Club Brugge maçında görev alamayan deneyimle stoper, 4 maçlık aranın ardından 11’deki yerine döndü.

NECİP BU KEZ ÖN LİBERO

Beşiktaş’ta takım kaptanı Necip Uysal, Fenerbahçe karşılaşmasında orta sahada görev aldı. Bu sezon sakatlıklar nedeniyle büyük oranda savunmanın göbeğinde görev alan tecrübeli futbolcu, bu kez orta alanda forma giydi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, savunmanın ortasında Bailly ve Amartey’i sahaya sürerken, Necip Uysal’a savunmanın hemen önünde görev verdi.

RIZA ÇALIMBAY 18 YIL SONRA DERBİDE

Siyah-beyazlı ekipte teknik direktör Rıza Çalımbay, 6 bin 657 gün sonra Beşiktaş’ın başında bir derbi maçta görev yaptı.

Beşiktaş’ta Burak Yılmaz’ın ardından göreve getirilen Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra Beşiktaş’ın başında bir derbide görev yaptı. Tecrübeli teknik adam, son olarak 2005-06 sezonunda iç sahada oynanan Fenerbahçe derbisinde Beşiktaş’ın başında yer almıştı. 18 Eylül 2005 tarihinde oynanan derbide Çalımbay ve öğrencileri sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrılmıştı.

YENİ YÖNETİMİN İLK MAÇI FENERBAHÇE DERBİSİ

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulda göreve gelen Hasan Arat, derbi heyecanı yaşadı. 3 Aralık Pazar günü yapılan seçimde başkan olan Hasan Arat, siyah-beyazlı ekibin aynı gün Ankaragücü ile oynadığı karşılaşmada henüz başkan olmamıştı. Seçim sonuçlarının ardından başkan olan Hasan Arat, Beşiktaş Başkanı olarak ilk karşılaşmasına Fenerbahçe karşısında çıktı.

QURESMA VE ATIBA’YA PLAKET

Siyah-beyazlı ekibin yeni başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri, Ricardo Quaresma ve Atiba Hutchinson’u onurlandırdı. Başkan Hasan Arat, 2’nci Başkan Hüseyin Yücel ve geçtiğimiz Pazar günü yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olan Serdal Adalı, iki futbolcuya plaket verdi. İki oyuncuda yoğun tezahüratlarla yeşil zeminde yer aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligin 14’üncü haftasında Sivasspor ile oynanan maçın 11’inde tek değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam Oosterwolde’nin yerine Djiku’ya görev verdi. Kartal, Beşiktaş derbisine şu 11’le çıktı: “Livakovic, Osayi, Samet, Djiku, Ferdi, Crespo, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko.”

DJIKU FORMASINA KAVUŞTU

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı sona eren Alexander Djiku, Beşiktaş maçında ilk 11’de yer aldı. Fenerbahçe’nin evinde 26 Ekim 2023 tarihinde Ludogorets ile oynadığı maçta sakatlanan Djiku’nun sakatlığı sona erdi. Ganalı futbolcu, 45 gün sonra Beşiktaş maçında ilk 11’de görev aldı. Öte yandan sakatlığı sona eren Mert Hakan Yandaş ise yedekler arasında yer aldı.

SARI LACİVERTLİLERDE 3 EKSİK

Fenerbahçe'de Beşiktaş karşılaşmasına 3 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc’ın yanı sıra hazır olmayan Serdar Aziz teknik ekip kararıyla Beşiktaş maçında forma giyemedi.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş derbisinde deplasman tribününde yer aldı. İstanbul Valiliği, İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla sarı-lacivertli bin 814 taraftarın Beşiktaş deplasmanında olacağını açıklamıştı. Bu kararla sarı-lacivertli taraftarlar 5 yıl aranın ardından Beşiktaş deplasmanında takımlarına destek oldu.

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş deplasmanında en son 2018-2019 sezonunun 23'üncü haftasında 25 Şubat 2019 tarihinde takımını desteklemişti.

SAMET İLE CRESPO CEZA SINIRINDA

Fenerbahçe'de 2 oyuncu sarı-kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertli ekipte Samet Akaydın ile Miguel Crespo, Beşiktaş maçında sarı kart görmeleri halinde ligin 16'ncı haftasında oynanacak Konyaspor mücadelesinde yer alamayacak.

BAKAN BAK TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tribünden takip etti. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise Tüpraş Stadı’nda yer almadı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Tüpraş
HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Cevdet Kömürcüoğlu
BEŞİKTAŞ: Mert Günok- Onur Bulut (Dk. 80 Zaynutdinov), Bailly, Amartey, Umut Meraş (Dk. 46 Tayfur Bingöl), Necip Uysal, Gedson (Dk. 39 Salih Uçan), Chamberlain, Muleka (Dk. 80 Ghezzal), Rebic (Dk. 64 Aboubakar), Cenk Tosun
FENERBAHÇE: Livakovic- Osayi (Dk. 90+8 Mert Müldür), Samet Akaydin, Djiku (Dk. 84 Oosterwolde), Ferdi Kadıoğlu, Crespo, Fred (Dk. 90+3 İsmail Yüksek), İrfan Can Kahveci (Dk. 84 Cengiz Ünder), Szymanski, Tadic, Dzeko (Dk. 90+3 Batshuayi)
GOLLER: Dk. 24 Chamberlain (P) (Beşiktaş)- Dk. 10 Dzeko, Dk. 63 Tadic (P), Dk. 90+6 Szymanski (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Rebic, Salih Uçan, Mert Günok, Tayfur Bingöl, Necip Uysal (Beşiktaş)- Samet Akaydin, Dzeko, Fred, İrfan Can Kahveci, İsmail Kartal (Teknik direktör) (Fenerbahçe)