Fenerbahçe Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü için harekete geçti! İşte transferin önündeki tek engel

Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü için harekete geçti! İşte transferin önündeki tek engel

29.03.2024 - 08:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Atletico Madrid’den sezon sonuna kadar kiraladığı Çağlar Söyüncü hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Sarı-lacivertli ekibin kurmayları, milli futbolcuyu takımda tutmak için harekete geçtiği kaydedildi.

Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü için harekete geçti İşte transferin önündeki tek engel

Fenerbahçe Kulübü 2 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul’a kilitlenmiş durumdayken, sportif direktör Mario Branco yeni sezonun kadro planlaması için çalışmalarını sürdürüyor. Portekizli futbol adamı, Karagümrük’ün sol beki Levent Mercan için girişimlere başladı.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR İÇİN İLK GÖRÜŞME YAPILACAK

Branco’nun diğer hedefi ise ocak ayında Atletico Madrid’den sezon sonuna kadar kiralanan Çağlar Söyüncü’yü takımda tutmak. İspanyol ekibiyle yakında ilk görüşmenin yapılması bekleniyor.

MAAŞ SIKINTISI

Ancak ilk olarak Çağlar Söyüncü’nün önemli bir fedakarlıkta bulunması gerekiyor. Milli savnumacı, bonservisi elindeyken geçtiğimiz yaz İspanyol deviyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Çağlar, Atletico Madrid’den senelik 2.5 milyon Euro maaş ve 1 milyon Euro imza parası alıyor. Fenerbahçe için bu rakamların ödenmesi mümkün değil.

Çağlar’ın, kulüplerin anlaşması halinde, kariyerine Sarı-Lacivertliler’de devam etmek adına maaşında indirime gitmeye hazır olduğu öğrenildi.

İLK HEDEF KİRALIK

Haberin Devamı

Başarılı oyuncunun yeşil ışık yakmasının ardından Mario Branco’nun, önümüzdeki haftalarda İspanya’ya giderek Atletico Madrid ile masaya oturması bekleniyor. İlk hedef, başarılı oyuncuyu satın alma opsiyonuyla bu kez 1 sezonluğuna kiralamak.

Kırmızı-Beyazlılar’ın satışta ısrarcı olması halinde ise Fenerbahçe’nin yapacağı satışlara göre bu transfer konusunda bir adım atmayı planladığı kaydedildi.

Çağlar, ara transfer döneminde geldiği Sarı-Lacivertliler’de 7 resmi maçta forma giydi ve 1 asist yaptı.