Fenerbahçe Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in maliyetini KAP'a bildirdi!

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in maliyetini KAP'a bildirdi!

13.08.2023 - 20:51 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Marsilya'dan milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler tecrübeli futbolcunun maliyetini KAP'a bildirdi. Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci ile ilgili bir itirafta bulundu.

Fenerbahçe, Marsilya forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler, tecrübeli futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Cengiz Ünder'in bonservisi için Marsilya'ya 15 milyon euro bonservis bedelinin 4 taksit halinde ödeneceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder'in transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Olympique de Marseille kulübüne toplam transfer bedeli olan 15.000.000 Avro 4 sene içerisinde ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından ödenecektir. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."

SAĞLIK KONTROLLERİNDEN GEÇTİ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Cengiz Ünder, sarı-lacivertliler için sağlık kontrollerinden geçti. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüzün yeni transferi Cengiz Ünder, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti" denildi.

İlk olarak kan tetkikleri yapılan oyuncu; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Futbolcunun sağlık kontrolleri, akciğer ve efor testlerinin yapılmasıyla tamamlandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Cengiz Ünderin maliyetini KAPa bildirdi

"GURURLU VE MUTLU HİSSEDİYORUM"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Cengiz Ünder, 4 yıllık sözleşmeyi imzaladıktan sonra açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertlilere transfer olduğu için gururlu olduğunu belirten Cengiz Ünder, "Uzun uğraşlar sonucu burada olmak gerçekten benim için mutluluk verici, gurur verici bir şey. Sürekli menajerimle konuşmalarımızda kulüpteki yöneticilerimizle birlikte geçen bu süreçte herkesin bana karşı duruşu çok güzeldi. Şu an Fenerbahçe'deyim, çok mutluyum. Kendimi çok gururlu ve mutlu hissediyorum. Bir an önce takım arkadaşlarımla antrenmana, sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

İRFAN CAN İTİRAFI

Marsilya forması giydiği dönemde İrfan Can Kahveci ile konuştuklarını vurgulayan Cengiz Ünder, "Marsilya'dayken İrfan Can ile çok konuştum. Edin ile konuştum ki onunla konuştuğumuzda da 'Ne zaman geliyorsun?' tarzında olmuştu. Ben de biraz daha sabırlı olmamız gerektiğini söylemiştim. Ondan sonra tekrar konuşmuştuk. Bunun sonucunda artık buradayım. İrfan ile zaten sürekli, her gün konuşuyoruz. Milli takımdan arkadaşım, sevdiğim birisi ve şimdi onunla aynı takımdayım. Çok mutluyum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli taraftarlara ayrı bir parantez açan Cengiz Ünder, "Buraya gelmeden önce taraftarın desteğini çok fazlasıyla hissettim. Bu beni gerçekten derinden etkiledi. Türkiye'ye ayak bastığım andan itibaren de hepsi yanımda oldu. Sağ olsunlar havalimanına geldiler, bu benim için çok önemli. Onlar için, bu formayı giyeceğim için çok mutluyum. Bir an önce onların karşısında formayı giymek istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki ve Sportif Direktör Mario Branco da yer aldı.