Fenerbahçe Fenerbahçe yeni yıldızını Juventus'ta buldu! Ters köşe transfer hamlesi

Fenerbahçe yeni yıldızını Juventus'ta buldu! Ters köşe transfer hamlesi

13.08.2023 - 18:25 | Son Güncellenme:

Orta saha kurgusuna Fred'i dahil eden Fenerbahçe, bir transfer için daha harekete geçti. Sarı-lacivertlilerin, Juventus'ta forma giyen genç oyuncuyu kadrosuna katmak istediği iddia edildi. İtalyan futbolcuya 4 takımın teklifte bulunduğu aktarıldı.

Fenerbahçe yeni yıldızını Juventusta buldu Ters köşe transfer hamlesi

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı. Cengiz Ünder ve Fred'i İstanbul'a getiren sarı-lacivertliler, sürpriz bir isme kanca attı. Süper Lig devinin, Juventus'ta forma giyen İtalyan yıldızı kadrosuna dahil etmek istediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin durumunu yakından takip ettiği genç futbolcu için 4 takımın teklifte bulunduğu vurgulandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

FRED'İN MALİYETİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe, Manchester United'dan yıldız futbolcu Fred'i renklerine bağladı. Sarı-lacivertliler, 30 yaşındaki orta saha ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı. Fred'in maliyeti KAP'a bildirildi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Frederico Rodrigues de Paula Santos'un transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Manchester United FC kulübüne toplam transfer bedeli olan 9.743.589,5 Avro 4 sene içerisinde 8 eşit taksitle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yeni yıldızını Juventusta buldu Ters köşe transfer hamlesi

FRED'DEN ALEX VE CARLOS VURGUSU

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Fred, imza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Alex de Souza ile Roberto Carlos'un Fenerbahçe tarihinde önemli oyunculardan olduğunu vurgulayan Fred şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin en büyük kulübüne ve büyük bir tarihe sahip kulübe geldiğim için çok mutluyum. Ben de bu tarihin bir parçası olmak istiyorum. Umarım herkes de mutlu olmuştur. İlk izlenimlerim çok güzel ve olumlu. Kulüpteki herkes beni çok iyi karşıladı. Bunun için de ekstra mutlu oldum. Fenerbahçe tarihinde çok önemli oyuncular var. Brezilyalı olarak da Alex de Souza ve Roberto Carlos bu oyunculardan bazıları. Ben de elimden gelenin fazlasını yaparak büyük oynamak ve bütün kupaları kazanıp, tüm başarılarda katkım olmasını istiyorum. Tabii ki de taraftarları mutlu etmek istiyorum. Brezilya milli takımında 9 yıl önce ilk olarak bu sahada oynamıştım. Şimdi ise buradaki bu sahada Fenerbahçe taraftarı için oynayacağım. Bunun için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe taraftarı daha buraya gelmeden beni desteklemeye başladı. Onlara buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Başkana, Mario Branco’ya, Okan Özkan’a ve bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kazanmak için sabırsızlanıyorum."

Haberin Devamı

Fenerbahçe yeni yıldızını Juventusta buldu Ters köşe transfer hamlesi

TRANSFERDE TERS KÖŞE HAMLE

Fred'i orta saha kurgusuna dahil eden Fenerbahçe'nin sürpriz bir plan içerisinde olduğu ortaya çıktı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Sarı-lacivertliler, Juventus forması giyen Nicolo Rovella'nın durumunu sordu.

Genç orta saha için Serie A'nın önde gelen takımlarının da talip olduğu aktarıldı. Juventus ve Nicolo Rovella'ya şu ana kadar 4 resmi teklifin ulaştığı kaydedildi.

Fenerbahçe yeni yıldızını Juventusta buldu Ters köşe transfer hamlesi

Genoa altyapısında yetişen Nicolo Rovella, 2020-2021 sezonunda Juventus'a 26 milyon euro karşılığında transfer oldu. Genç futbolcu, 2020-2021 sezonunun ikinci yarısını Genoa'da tamamladı. İtalyan orta saha, 2022-2023 sezonunda ise kiralık olarak Monza'da oynadı.

Juventus ile sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Nicolo Rovella'nın güncel piyasa değeri 18 milyon euro.