Fenerbahçe Fenerbahçe transfer dönemini rekorla kapattı!

Fenerbahçe transfer dönemini rekorla kapattı!

16.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de transfer dönemi dün gece tamamlanırken, sarı-lacivertliler harcadığı 56.8 milyon euronun yanında, elde ettiği 55.45 milyonluk gelirle de rekor kırarak yaza damgasını vurdu.

Fenerbahçe transfer dönemini rekorla kapattı

Futbol ekonomisi üzerine araştırmalar yapan İsmail Şayan’ın paylaşımına göre Fenerbahçe yaz transfer dönemine her anlamda damga vurmayı başardı.

Haberin Devamı

Sezona Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Konferans Ligi’nde şampiyonluk hedefiyle başlayan ve ona göre önemli adımlar atan sarı-lacivertliler, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Fred, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder, Dominik Livakovic, Becao ve Ryan Kent gibi yıldız isimlerin yanında Mert Müldür, Henrique, Bartuğ Yılmaz, Djiku, Umut Nayir’i de kadrosuna katıp Fenerbahçe toplamda transfere 56,8 milyon euro harcayarak rekor kırdı. Daha önceki rekor ise 2022-23 sezonunda 46.9 milyon euro ile Galatasaray’a aitti.

Sarı-lacivertlilerin transferdeki hamleleri bununla da bitmedi. Harcama rekorunun yanında oyuncu satışından 55,45 milyon euroyu kasasına koyan sarı-lacivertliler Süper Lig’de bir rekor daha kırmayı başardı. Arda Güler’i 20 milyon euroya Real Madrid’e yollayan Fenerbahçe, Attila Szalai’yi ise 12.3 milyona Hoffenheim’a gönderdi. Bu iki satış sarı-lacivertlilerin en göze çarpan hamleleri oldu. Fenerbahçe bunun yanında Bruma, Rossi, Altay Bayındır, Berisha, Arao’dan da gelir elde etti.

Haberin Devamı

 

Yazarlar