Fenerbahçe Fenerbahçe'de Alex de Souza, Jorge Jesus'un teklifini reddetti!

Fenerbahçe'de Alex de Souza, Jorge Jesus'un teklifini reddetti!

03.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u getirdi. Büyük ses getiren anlaşma sonrası sarı-lacivertli kulübün eski hocası Zico mesaj yayınlarken Alex de Souza ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Alex ayrıca Fenerbahçe gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçede Alex de Souza, Jorge Jesusun teklifini reddetti

Fenerbahçe, Jorge Jesus'a kavuştu. Sarı Lacivertliler, İstanbul'a getirdiği Portekizli teknik direktörü KAP'a bildirdi. Sarı-lacivertli kulüp ile ilgili sürpriz Alex gelişmesi yaşanırken Portekiz basınına önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

SIRADA TRANFSER VAR
Jorge Jesus'un öncelikle İsmail Kartal'ın raporuna göre hareket edecek. Transfer yapılacak bölgeleri belirleyen Kartal'ın raporunu Jesus'a bıraktığı ve transfer raporunun beğenildiği ifade edilmişti. Transferde sol bek, forvet ve orta sahaya odaklanan Sarı Lacivertliler bu yönde çalışmalarını sürdürüyor.

JESUS'TAN AÇIKLAMA: FENERBAHÇE BENİM İÇİN MEYDAN OKUMA
Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Jesus, kulübün büyüklüğüne vurgu yaparak şu sözleri sarf etti: Fenerbahçe tutkudur. Yaşa Fenerbahçe olan tecrübeli teknik direktör, Fenerbahçe taraftarından binlerce mesaj aldım. Fenerbahçe tutkudur. Ben de hayatınızın bir parçası olacağım. Sizlerin bu kulübe olan aşkınızı ve yaptığınız fedakarlığı ben de göstermek istiyorum. Sizler bana bu duyguları göstereceksiniz. Yaşa Fenerbahçe. Hep dünya çapında takımlar çalıştırdım. Şimdi Fenerbahçe'deyim. Fenerbahçe'nin dünya çapındaki büyük takımlar seviyesinde imkanları var. Şimdi bu şartların karşılığını sahada almaya ve kupalar kazanmaya başlamalıyız. Fenerbahçe benim için yeni bir meydan okuma.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Alex de Souza, Jorge Jesusun teklifini reddetti

ZICO'DAN JESUS'A: FENERBAHÇE HARİKA BİR KULÜP
Arthur Zico, Jorge Jesus’un eski kulübü Fenerbahçe ile anlaşmasının ardından tebrik mesajı yazdı, sarı-lacivertlilere övgüde bulundu. Brezilya futbolunun efsanesi Zico, Jesus’un sosyal medya hesabındaki fotoğrafının altına bir yorum bıraktı ve Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte çalışacağını ifade etti. Zico, “İyi şanslar Mister. Yeni görevinde başarılar dilerim. Çalışmak ve başarılı olmak için harika bir yapıya sahip kulüptesin” diye yazdı.

ALEX JESUS'UN TEKLİFİNİ REDDETİ
Portekiz basını Record, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus'un Alex de Souza'ya teklif götürdüğünü Brezilyalı yıldızın bunu reddettiğini yazdı. Alex ayrıca gazeteye sarı-lacivertli gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"JESUS MÜKEMMEL BİR KULÜP GÖRECEK"
"Jesus, Fenerbahçe'de mükemmel bir kulüp görecek. Muazzam bir stadyumu ve eşi bulunmaz bir atmosferi yaşayacak. Sadece dünyanın sayılı büyük kulüplerinde görebileceği tesisleri görecek. Jesus, kulüpten ne isterse istesin imkanlar ölçüsünde yerine getirileceğine inanıyorum. Bunun için ellerinden geleni yapacaklardır."

Haberin Devamı

Fenerbahçede Alex de Souza, Jorge Jesusun teklifini reddetti

"Jorge Jesus'un Türkiye'de de başarılı olacağına inanıyor musun?" sorusuna Alex de Souza, "Başarı, çeşitli faktörlerin birlikteliğinden gelir. Kulübün, taraftarların ve toplumun Fenerbahçe'den beklentilerinin farkında olması gerek. Yaptığı analizler sonrasında çalışmalarına başlayacaktır. Ancak, Fenerbahçe ile başarılı olmak için tüm kaliteye ve deneyime sahip biri. Jesus'un sahip olduğu özelliklerle birlikte birkaç faktör daha eklenirse büyük başarılar elde edecektir." cevabını verdi.

ŞAMPİYONLUK HASRETİNİ BİTİRMESİ İÇİN GETİRİLDİ
Fenerbahçe, 8 sezondur Süper Lig'i kazanamıyor. Jorge Jesus, bu hasreti bitirmesi için göreve getirildi. Baskı olması doğaldır. Ancak, bu baskıyı Benfica'da, Flamengo'da ve çalıştığı diğer yerlerde de yaşadı.

"TÜRKİYE'DE YAŞAM DAHA FARKLI"
Farklı kültürlerde yaşamaya alışmak için açık fikirli olmak ve orada yaşayan insanların kültürlerine saygı duymak gerekir. Türkiye'de yaşam, Brezilya ve Portekiz'den daha farklı. Türkler çok misafirperverdir ve futbola olan tutkuları da çok büyüktür. Bu nedenle Jesus ve ekibinin mümkün olan en kısa sürede alışması için ellerinden geleni yapacaklardır. Kültürel açıdan Türkiye gerçekten farklı bir yer ama hem Jesus'un hem Fenerbahçe'nin kısa süre içerisinde birbirlerine alışacaklarına inanıyorum.

Haberin Devamı

Yazarlar