Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan Sevilla maçında sürpriz tercihler! İşte muhtemel 11

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan Sevilla maçında sürpriz tercihler! İşte muhtemel 11

16.03.2023 - 16:27 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Sevilla'yı bu kez kendi sahasında konuk edecek. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus, bu akşam oynanacak maç öncesi planını yaptı. Portekizli teknik adam sürpriz bir 11 sahaya sürecek.

Fenerbahçede Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercihler İşte muhtemel 11

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe bu akşam Sevilla ile kozlarını paylaşacak. Heyecan dolu maç Ülker Stadyumu'nda oynanacak. Portekizli teknik adam bu karşılaşmada kadroda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. İşte Fenerbahçe - Sevilla karşılaşması öncesi son gelişmeler...

Haberin Devamı

Sevilla ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Turu geçmek için gol atmaları gerektiğine dikkat çeken Portekizli çalıştırıcı, "İlk maç, ilk 45 dakika düşündüğüm gibi geçti. Taktiksel olarak iyi ve güçlü görüntü sergiledik. İlk yarı rakipten daha iyiydik. İkinci yarı taktiksel olarak iyi olmayı beceremedik. Pozisyonları değerlendiremedik. Rakip 2 pozisyon buldu, 2 gol attı. Maç boyunca girdikleri 3 pozisyon vardı. 2’sini gol yapmayı başarabilirdiler. Sevilla gibi başarılı takıma karşı oynayınca fatura ağır oluyor. Turu geçebilmemiz için gol atmak gerekiyor. Bunun için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"İLK GOLÜ BULMAK İDEAL SENARYO OLUR"

Turu geçmek için ilk golü atmaları gerektiğini vurgulayan Jesus, "Hala şansımızın olduğuna inanıyoruz. Bu turu geçebilecek gücümüz olduğuna inanıyoruz. İlk maça kıyasla işimiz daha zor. Turnuvanın başında ilk maçtan önce beklentimiz vardı işlerimiz zor ama inancımız var. İnanmak ve çok istemek bunları yapmamız gerekiyor. Riskin limitlerinde oynamamız gerekiyor. Ancak bu şekilde turu geçebiliriz. İlk golü atmak bizim için ideal senaryo olur" diye konuştu.

Fenerbahçede Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercihler İşte muhtemel 11

"ŞANSA İHTİYACIMIZ OLACAKTIR"

Rakip takım oyuncularının karşılaşmanın her anında oyunu kontrol edebileceğini dile getiren Jorge Jesus, "Sevilla gerekince maçı çok iyi kontrol edebilen takım. Çok tecrübeli oyuncuları var. Yüksek seviyede oyuncuları var. Onlar baskı altındayken titremezler. Maçta gelişen olaylar onları germez. Sakin kalıp maçı kontrol etmeyi beceren oyuncular. Biz onlara problem üretebileceğimizi biliyoruz. Onlar da bize üretecekler. Yarın maç içinde şansa ihtiyacımız olacaktır ama şans için çok çalışmanız ve peşinden gitmeniz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"LINCOLN'ÜN YOKLUĞU BÜYÜK KAYIP"

Sol ön çapraz bağlarında yırtık tespit edilen ve operasyon geçireceği açıklanan Lincoln Henrique’nin yokluğunun takım için büyük bir kayıp olduğunu işaret eden Jesus, “Lincoln’un durumu bizi üzdü. Sezonun geri kalanında oynayacak mı bilmiyorum ama yokluğu büyük kayıp. O benin sevdiğim tipte oyuncu birden fazla pozisyonda oynuyor. Oynadığı her pozisyonda da elinden geleni yaptı. Yokluğu dezavantaj olacak" şeklinde konuştu.

Zorlu müsabaka öncesi Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, İspanya’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

'BASKILI OYNAMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Maçlara zayıf bir tempoda başladıklarına dikkat çeken Sampaoli, “Ama maçın ilerleyen dakikalarında adapte oluyoruz. Tepki gücümüzü arttırmamız gerekiyor. Rakibin bize yapmış olduğu baskıya tahammül etmemiz gerekiyor. Rakibin güç kaybetmesiyle biz atağa geçiyoruz. Oyuna yapmış olduğum müdahalelerle de takımı canlı tutmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercihler İşte muhtemel 11

'BASKIYA DAYANMAK ZOR'

Arjantinli teknik adam, Fenerbahçe taraftarının oluşturacağı atmosferi baskılı oyunlarıyla kırmak istediklerini söyleyerek, “İyi bir sonuç elde ettik ilk maçta. Bunu korumaya çalışacağız. Ama avantajı korurken baskılı oynamaya da çalışacağız. Onlar da baskılı oynama yapısına sahipler. Sahanın içinde olan her şey çok önemli. Baskıya dayanmak zor aynı zamanda takımın da baskılı oynamasını sağlamalıyız. Atmosfer onların lehine gibi görünse de bu desteğe baskılı oyunumuzla cevap vermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL

İlk maçı 2-0 kaybeden Fenerbahçe, bugün en az 3 farkla kazanmak zorunda... Sarı-lacivertlilerin 2 farklı galibiyetinde ise maç uzatmalara gidecek. Sarı-lacivertlilerin tek farklı kazanması, beraberliği ve yenilgileri ise İspanyol ekibini çeyrek finale çıkaracak.

Fenerbahçede Jorge Jesustan Sevilla maçında sürpriz tercihler İşte muhtemel 11

EN AZ ÜÇ GOL OLSUN

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda bugün İspanya’nın Sevilla takımını ağırlayacak olan Fenerbahçe, bugün zorlu bir maça çıkacak. Ülker Stadı’nda taraftarının da desteğini arkasına alacak olan sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmadaki 2-0’lık mağlubiyetin dezavantajını ortadan kaldırmak için uğraş verecek. Temsilcimizde Luan Peres ve ilk maçta sakatlanan Lincoln Henrique, bugün forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yanı sıra, isimleri UEFA listesinde yer almayan Nazım Sangare, Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski ve Serdar Dursun da görev yapamayacak.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ

Fenerbahçe'nin zorlu mücadeleye şu ilk 11'le çıkması bekleniyor: Altay Bayındır, Serdar Aziz, Samet Akaydın, Szalai, Osayi, Ferdi Kadıoğlu, Arao, Zajc, Rossi, Valencia, Batshuayi

Sevilla'nın muhtemel 11'i ise şöyle: Dmitrovic, Gudelj, Bade, Acuna, Telles, Navas, Fernando, Jordan, Ocampos, Suso, En-Nesyri

Yazarlar