Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un zirve direnci!

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un zirve direnci!

01.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de bu sezonun en büyük artısı alınan yenilgiler ve kötü sonuçlardan sonra takımın kırılmaması oldu. Jorge Jesus döneminde geçmiş yıllardan farklı olarak sarı-lacivertliler zirveden kopmadı, olumsuzluklara rağmen bir şekilde geri döndü.

Fenerbahçede Jorge Jesusun zirve direnci

Süper Lig’de bu sezon zirve yolunda önemli kayıplar yaşayan Fenerbahçe’nin en büyük artısı yarıştan kopmaması oldu. 2014’ten beri şampiyonluk yaşayamayan sarı-lacivertliler son yıllarda kötü sonuçların ardından toparlanmakta zorlanıyordu.

Haberin Devamı

Hatta son 5 yıllık süreçte sadece bir kez 2. sırada kalabilen Fenerbahçe, bu sezon farklı bir görüntü çizdi. Derbilerde Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş’a kaybeden, küme düşme hattındaki takımlara 7 puan kaptıran Fenerbahçe, buna karşın halen daha yarışın içinde duruyor.

Jorge Jesus’un bu sezonki en büyük artısı takımı yarış içinde tutabilmesi oldu. Dünya Kupası sonrası Trabzonspor’a kaybeden Fenerbahçe, hemen akabinde 2 maç kazandı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun zirve direnci

Haberin Devamı

Evinde Galatasaray’a 3-0 yenilen sarı-lacivertliler, bu kötü mağlubiyete karşın kırılmadı, çıktığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik aldı.

Yine 4-2 kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra Fenerbahçe yine ligde kopmadı ve son 5 maçının 4’ünü galip tamamladı. Hatta geçen hafta büyük hayal kırıklığı yaratan 3-3’lük İstanbulspor beraberliğinden sonra kritik Sivasspor deplasmanında takım hata yapmadı, 3-1’lik net bir galibiyet aldı. Geçtiğimiz yıllarda bilhassa derbi kayıplarından sonra hem duygusal hem de performans olarak dağılan Fenerbahçe, bu sezon ise zirve yarışına tutunmasını bildi. Her kötü sonuçtan sonra bir şekilde galibiyet serileri alındı.

Haberin Devamı

PERES ÇOK BEĞENİLDİ

Süper Lig’de 3 Eylül 2022’den sonra ilk kez önceki gün Sivasspor karşısında maça çıkan Luan Peres tam not aldı. İlk 11’de sahaya çıkan Brezilyalı savunmacı, 90 dakika sahada kaldı.

Takımının en iyilerinden olan Peres, maçtan sonra Jorge Jesus’tan da takdir topladı. Tecrübeli stoperin 3’lü savunmada da 4’lü savunmada da oynayabilmesi, geriden oyun kurabilmesi, sol taraftan hücumlara katılabilmesi Sivasspor maçında takıma artı kattı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun zirve direnci

Attila Szalai’den bu denli verim alamayan sarı-lacivertliler Peres’in dönüşüyle rahatladı. Ligde ve kupada kalan maçlarda 28 yaşındaki futbolcunun forma giymesi planlanıyor.

Haberin Devamı

GOLCÜ KİMLİK

Bu sezon Süper Lig’de 13 maçta 3 ve daha fazla gol atan sarı-lacivertli takım skorer bir görüntü çizdi. Fenerbahçe böylesi bir gol ortalamasını daha önce şampiyon olduğu 2010-11 sezonunda yakalamış, tam 14 lig maçında 3 ve daha fazla gol kaydetmişti. Jorge Jesus ve ekibinin bu sezon ligde 75 golü bulunuyor.

DEPLASMANIN KRALI

Fenerbahçe adına bu sezon en başarılı konu deplasmanda elde edilen sonuçlar oldu. Ligde son 9 deplasmanda 8 galibiyet, 1 beraberlik alan Fenerbahçe, 28 puan topladı.

Teknik direktör Jorge Jesus da ligde son 5 deplasman maçını kazanarak 2007’de Arthur Zico’nun elde ettiği başarıyı tekrarladı. 2022-23 sezonunda Süper Lig deplasmanlarında oynadığı 15 maçın 11’ini kazanan Fenerbahçe, lig tarihinde sadece iki sezonda daha yüksek galibiyet oranı yakaladı. OPTA’nın araştırmasına göre sarı-lacivertliler her ikisinde de şampiyon olduğu 1959’da yüzde 75, 1995-96’da yüzde 76’lık deplasman galibiyet oranları elde etti.

Haberin Devamı

İç sahada bu sezon 13 puan kaybeden Fenerbahçe, deplasmanda ise önemli puanlar topladı, lig yarışında tutundu.

İRFAN CAN ÖZÜR DİLEDİ

Sivasspor deplasmanında ilk yarının son anlarında kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci, maçın ardından arkadaşlarından ve teknik heyetten özür diledi. Tecrübeli futbolcunun hatasını kabul ettiği ve bir özür konuşması yaptığı bildirildi.

Fenerbahçede Jorge Jesusun zirve direnci