Fenerbahçe Fenerbahçe'de olağanüstü kongre zor gözüküyor!

Fenerbahçe'de olağanüstü kongre zor gözüküyor!

07.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de tüm camianın gündemi olağanüstü kongre olsa da mevcut şartlarda zor gözüküyor. Hem Ali Koç’un görev süresinin bitmesine 1 yıl kalması hem yeni sezonun kısa sürede başlayacak olması hem de aday çıkmaması dikkat çekiyor.

Fenerbahçede olağanüstü kongre zor gözüküyor

Galatasaray derbisinin 3-0 kaybedilmesinin ardından Fenerbahçe camiasında yaşanan sıkıntılar sürüyor. Başkan Ali Koç’un resmi siteden yaptığı açıklama da sarı-lacivertli camianın gündeminde önemli bir yer tuttu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de olağanüstü kongre talebi olsa da mevcut şartlarda bu ihtimal kolay gözükmüyor. Zira şu anda Başkan Ali Koç’un görev süresi 2024’te bitecek. Yani olağanüstü kongre olsa bile yeni gelecek bir başkan 1 sene sonra yeniden seçime gitmek zorunda.

Aynı zamanda sezon 11 Haziran’da bitecek, olağanüstü kongrenin de en erken 1 ay içinde yapılabileceği biliniyor. Bu sebeple 2023-24 sezon hazırlıkları dar bir takvime sıkışacak ve takım oluşturma planları çok zor olacak. Ali Koç şu anda normal yol haritasını sürdürmenin en doğru olduğuna inanıyor. Bu doğrultuda 2023-24 sezonu futbol planlaması yapılıyor.

Başkan Ali Koç, açıklamasında eğer bir aday çıkarsa olağanüstü kongreye gidebileceklerini vurgulamıştı. Fakat sarı-lacivertli camiada şu anda resmi olarak bir başkan adayı bulunmuyor. Zaten genel görüş olarak Ali Koç’un aday olacağı yerde kimsenin adaylığa sıcak bakmayacağı yönünde. Öte yandan 2024’teki olağan kongrede eğer Fenerbahçe’yi taşıyacak güçlü ve güvenilir bir aday çıkarsa Ali Koç’un da aday olmayacağı fikri hakim.

Haberin Devamı

DÜĞÜNE GİDECEKLER

Sezonun en önemli maçlarından birinde Başakşehir’le kupa finalinde karşılaşacak Fenerbahçe’de Joshua King ve Miguel Crespo forma giyemeyecek. Yıldız isimlerin düğünleri olduğu için finalde oynayamayacağı kaydedildi. Yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle sezona ara verilmiş ve ligin bitmesi uzamıştı. Sezonun uzaması sebebiyle çok önceden düğün tarihi alan Crespo ve King’in böyle bir sıkıntı yaşadığı bildirildi.

BİLETLER SATIŞTA

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir ile 11 Haziran Pazar akşamı İzmir’de Gürsel Aksel Stadı’nda karşılaşacak Fenerbahçe’de bilet satışı başladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada dün itibariyle kongre üyelerine satışa sunulan biletlerin bugün de genel satışa çıkacağı belirtildi. Passo.com üzerinden satışa sunulan bilet fiyatları 200 lira ve 400 lira olarak belirlendi. Gürsel Aksel Stadı’nda Fenerbahçe’ye doğu ve kuzey tribünleri, Başakşehir’e de batı ve güney tribünleri verildi.

Yazarlar