Fenerbahçe Fenerbahçe'de sakin hava hakim! Jorge Jesus yok ama Joao de Deus var

Fenerbahçe'de sakin hava hakim! Jorge Jesus yok ama Joao de Deus var

01.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonluk yarışının kaderini belirleyecek Beşiktaş maçı öncesi Samandıra’da futbolcuların moralli ve sakin olmaları dikkat çekiyor. Jorge Jesus cezalı olsa da yardımcı antrenör Joao de Deus ile takım arasındaki sıcak ilişki sayesinde hiç telaş yapılmıyor.

Fenerbahçede sakin hava hakim Jorge Jesus yok ama Joao de Deus var

Süper Lig’de zirve yolunda önemli bir viraj olan Beşiktaş derbisine hazırlanan F.Bahçe’de keyifler yerinde... Kadıköy’de taraftarlarının önünde bu sezonki ilk derbi galibiyetini almak isteyen sarı-lacivertliler, tamamen 3 puana odaklandı.

Haberin Devamı

Her ne kadar Jorge Jesus’un cezası nedeniyle kulübede yer alamayacak olması canları sıksa da yardımcı antrenör Joao de Deus’un tecrübesine de güven duyuluyor. Aynı zamanda Portekizli antrenörün futbolcularla olan yakın ilişkisi ve başarılı iletişimi derbi öncesi telaş yapılmamasını sağlıyor.

JESUS'U İYİ TANIYOR

Takımdaki tüm futbolcular Joao de Deus’u hem çok seviyor hem de sezon başından bu yana geliştirdikleri iyi bir iletişimleri var. Zaten takımla Jorge Jesus arasında da çoğu zaman köprüyü kuran isim olan Deus, oyuncular İngilizce ve Türkçe iletişim kurabiliyor. Jorge Jesus’un taktik disiplini ve çalışmalarını da yakından tanıyan 46 yaşındaki çalıştırıcı, Beşiktaş derbisinde önemli bir görev üstlenecek.

Haberin Devamı

VALENCIA SAHADA OLMAK İSTİYOR

Dizindeki sakatlık nedeniyle Can Bartu Tesisleri’nde son 10 gündür yoğun bir tedavi programından geçen Enner Valencia derbide sahada olmayı çok istiyor. Sezon başından bu yana her zaman fedakarlıklarıyla öne çıkan Ekvadorlu forvet, Beşiktaş maçında mutlaka oynamayı hedefliyor. Bu sezon 35 resmi maçta 29 gol, 4 asiste imza atan ve Fenerbahçe’nin en önemli hücum kozu olan Valencia, yarınki derbiye kadar hem çalışmalarını sürdürecek hem de tedavi programını aksatmayacak.

FERDİ EN DEĞERLİ 11'DE

Bu sezon performansıyla dikkat çeken Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu ve Feyenoord’un başarılı orta sahası Orkun Kökçü, İspanya’da yayın yapan Marca’nın en değerli ilk 11’inde yer aldı. Avrupa’nın 5 büyük ligi dışında yer alan liglerdeki oyunculardan kurulu ‘en değerli 11’de’ Ferdi Kadıoğlu sol bek olarak yazıldı. Orkun Kökçü de orta sahada yer buldu.

ARDA GÜLER'DEN EŞSİZ DENEYİM

Türk futbolu ve Fenerbahçe’nin gelecek vaat eden yıldızı Arda Güler, kariyerinde önemli tecrübeler edinmeye başladı. Bilhassa son 15 günlük süreçte hem Fenerbahçe’de hem de A Milli Takım’da arka arkaya büyük maçlara çıkan Arda, kendi mevkiisindeki yıldızlarla karşılıklı oynama fırsatı buldu. Hırvatistan’ın iki tecrübeli yıldızı Luka Modric ve Ivan Rakitic’e karşı oynayan 18 yaşındaki yıldız henüz bu yaşında eşsiz deneyimler kazandı.

Haberin Devamı

İlk olarak Fenerbahçe formasıyla Avrupa Ligi son 16 turunda Kadıköy’deki rövanşta Sevilla’nın orta sahası Ivan Rakitic’le karşılıklı oynayan Arda Güler, daha sonra A Milli Takım ile de Hırvatistan mücadelesine çıktı. Bursa’da oynanan karşılaşmada Luka Modric gibi çok değerli bir yıldıza karşı süre alan Arda, performansıyla da dikkat çekti. Daha önce televizyonda izlediği yıldızlara artık rakip olan genç isim, uluslararası arenaya adım attı.