Fenerbahçe Fenerbahçe'de tarihi Nisan! Yok böyle fikstür

Fenerbahçe'de tarihi Nisan! Yok böyle fikstür

23.03.2024 - 12:56 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe önümüzdeki nisan ayında, kulüp tarihinin en önemli anlarından bazılarını yaşayacak. Futbol takımının ligden çekilip çekilmeyeceği 2 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul’da görüşülecek. Ardından da 7 Nisan’da Galatasaray ile Süper Kupa Finali oynanacak.

Fenerbahçede tarihi Nisan Yok böyle fikstür

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, maç içerisinde ve sonrasında büyük olayların yaşandığı Trabzonspor karşılaşmasının ardından 2 Nisan tarihinde Olağanüstü Genel Kurul’a gitme kararı almıştı. Yeterli çoğunluğun sağlanması halinde kongrenin gündemi, sezon boyu yaşanan olaylar nedeniyle futbol takımının ligden çekilmesi de dahil olmak üzere kulübün bundan sonra izleyeceği yol haritasının tartışılması olacak. Çoğunluk sağlanamazsa genel kurul 9 Nisan’da yeniden toplanacak. Kongrede, yönetim kuruluna takımın ligden çekilmesi konusunda yetki verilebilir.

Haberin Devamı

3 NİSAN ADANA DEMİRSPOR

Sarı-Lacivertliler eğer Süper Lig’de mücadele etmeye devam kararı alırsa, ilk rakibi Adana Demirspor olacak. Milli ara ve yerel seçimler nedeniyle lig 2 hafta oynanmamış olacak. Fenerbahçe, 17 Mart’taki Trabzonspor mücadelesinden tam 17 gün sonra ilk kez sahaya çıkacak. Bu karşılaşmada Sarı-Lacivertli taraftarların, olaylı Trabzonspor maçı sonrası ilk kez karşılarına çıkacak olan futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulunmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Fenerbahçede tarihi Nisan Yok böyle fikstür

7 NİSAN GALATASARAY

Süper Kupa tam anlamıyla yılan hikayesine dönmüştü ancak TFF'den bu karşılaşma için son karar geldi. TFF, yaptığı açıklama ile birlikte Süper Kupa maçının 7 Nisan tarihinde oynanacağını duyurdu. Kanarya, bu sezondaki ilk kupasını kazanmak için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

11 NİSAN OLYMPIAKOS

Fenerbahçe, yaptığı transferler sonrası Konferans Ligi’nin iddialı takımlarından bir haline gelmişti. Sarı-Lacivertliler grubu lider bitirdi, son 16 turunda St.Gilloise’yı eledi. Kanarya, çeyrek finalde Olympiakos ile eşleşti. Yunan deviyle ilk karşılaşma deplasmanda, Atina’da oynanacak. Hedef, aynı St.Gilloise eşleşmesindeki gibi ilk maçtan iyi bir skor alarak rövanşa çok daha rahat bir şekilde çıkmak.

15 NİSAN FATİH KARAGÜMRÜK

Sarı-Lacivertliler’in Trabzonspor karşılaşmasının ardından ligde çıkacağı ilk deplasman Karagümrük olacak. Atarük Olimpiyat Stadı’ndaki mücadele, Konferans Ligi’nde iki Olympiakos müsabakasının arasında oynanacak. Bu nedenle İsmail Kartal’ın rotasyona gitme ihtimali yüksek. Diğer yandan şampiyonluk yarışında artık son düzlüğe girilirken, her karşılaşma gibi Karagümrük sınavı da hayati bir öneme sahip olacak.

Fenerbahçede tarihi Nisan Yok böyle fikstür

18 NİSAN OLYMPIAKOS

Sarı-Lacivertliler’in 2012-13 sezonunda Avrupa Ligi’ndeki başarsının ardından tarihinde ikinci kez adını Avrupa’da yarı finale yazdırmasının önündeki son engel bu karşılaşma olacak. İlk maçta alınacak sonuç tabii çok kritik. Ancak olası bir yenilgide bile Kadıköy’de 50 bin taraftarını arkasına alacak olan İsmail Kartal ve öğrencileri, tarih yazmak için sahaya çıkacak. Fenerbahçe’nin, bunu başarması halinde final yolundaki son rakibi, Aston Villa-Lille eşleşmesinin galibi olacak.

Haberin Devamı

19-22 NİSAN SİVASSPOR

İsmail Kartal ve öğrencileri Karagümrük’ün ardından ligde bir kez deplasmana, bu kez Sivas’a gidecek. Fenerbahçe için en önemli avantaj, Yiğido’ya kış ortasında değil nisan ayında konuk olmak. Sarı-Lacivertliler ayrıca bu maça ya Avrupa’da yarı finale uzanıp tarih yazmanın verdiği mutluluk ve moralle çıkacak ya da Olympiakos’a elenmenin üzüntüsüyle Sivasspor karşısında 3 puanı almaya çalışacak.

Fenerbahçede tarihi Nisan Yok böyle fikstür

26-29 NİSAN BEŞİKTAŞ

Sarı-Lacivertliler, tarihi nisana yakışacak bir şekilde bu ayı bir derbiyle sonlandıracak. Fenerbahçe, Tüpraş Park’ta 3-1 mağlup ettiği Beşiktaş’ı Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Bu karşılaşmaya kadar alıncak sonuçlara da bağlı olacak şekilde dev derbi, şampiyonluk yarışındaki en kritik sınavlardan biri olacak. Beşiktaş ise Kadıköy’e, hayal kırıklığıyla geçen sezonda en azından bir derbi galibiyeti alma hedefiyle çıkacak. Kara Kartal için bu maç, duruma göre 3.’lük yolunda önemli bir engel de olabilir.

Haberin Devamı