Fenerbahçe Fenerbahçe'de teknik direktör kararı verildi! İşte en güçlü aday

Fenerbahçe'de teknik direktör kararı verildi! İşte en güçlü aday

20.06.2023 - 10:25 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un ardından yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu oldu. Sarı-lacivertlilerde İsmail Kartal, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu gibi isimler güneme gelirken en güçlü aday belli oldu.

Fenerbahçede teknik direktör kararı verildi İşte en güçlü aday

Fenerbahçe yeni teknik direktörünü bekliyor. Jorge Jesus ile yollarını ayıran sarı-lacivertlilerde en büyük soru işaretlerinin başında yeni teknik direktörün kim olacağı konusu geliyor. Fenerbahçe'de Jesus sonrası yerli teknik direktöre dönülecek. Gündemdeki isimler ise İsmail Karta, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu... Fenerbahçe'de teknik direktör adayları belirlendi. Sarı-lacivertlilerde en güçlü aday belli oldu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

JESUS İLE YOLLAR AYRILDI

Fenerbahçe büyük beklentilerle teknik direktörlük koltğunu emanet ettiği Jorge Jesus ile yollar ayrıldı. Portekizli teknik adam Fenerbahçe ile Türkiye Kupası kazanma başarısı gösterdi.

Jorge Jesus yönetiminde Fenerbahçe, Süper Lig'i ezeli rakibi Galatasaray'ın arkasında ikinci olarak tamamlarken UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda Sevilla ile karşılaştı ve elendi.

Portekizli teknik adam 2022-2023 sezonunda Fenerbahçe'nin başında 52 maçta görev alırken 35 galibiyet 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Jesus bu süreçte 2.21'lik puan ortalaması tutturdu.

Fenerbahçede teknik direktör kararı verildi İşte en güçlü aday

MONTELLA İDDİALARI YALANLANDI

Jorge Jesus'un ardından Fenerbahçe'nin Montella ile prensip anlaşmasına vardığı iddia edilmişti. Montella'nın İtalya'dan bazı oyuncuları da beraberinde Fenerbahçe'ye getireceği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Montella ile anlaşma sağlandığı yönündeki haberleri resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla yalanladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı medya organları tarafından ortaya atılan kulübümüzün Teknik Direktör Vincenzo Montella ile anlaşmaya vardığı ve sonrasında vazgeçtiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Yeni sezonda takımımızın başına geçecek teknik adam konusundaki açıklama ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Fenerbahçede teknik direktör kararı verildi İşte en güçlü aday

ALİ KOÇ'TAN YERLİ TEKNİK DİREKTÖR KARARI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2022 Olağan Mali Genel Kurul'da yeni teknik direktör konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Koç, camiayı ve Samandıra'nın havasını bilen yerli bir teknik direktör düşündüklerini açıklamıştı.

Ali Koç şu açıklamada bulunmuştu:

"Hocayı merak ediyorsunuz herhalde. Türkiye'yi hiç bilmeyen bir hocayla sezona başlamamızın çok büyük bir risk olduğuna karar verdik. Camiayı bilecek ve Fenerbahçe'nin DNA'sını ve ruhunu aşılayacak bir isim olsun düşüncesi var. Böyle iki hoca çıkıyor önümüze. Anlaşmadan isim vermem doğru değil. Bizim bu seneki tercihimiz önümüzdeki sezon camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmak olacak."

Fenerbahçede teknik direktör kararı verildi İşte en güçlü aday

İŞTE FENERBAHÇE'NİN GÜNEMİNE GİREN İSİMLER

Haberin Devamı

Ali Koç'un yerli teknik direktörü işaret etmesinin ardından gözler İsmail Kartal, Aykut Kocaman, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Sergen Yalçın ve Abdullah Avcı gibi isimlere çevrildi.

Ali Koç'un yaptığı açıklamaların hemen ardından İsmail Kartal, TRT spor'a "Eşimle beraber Başkan Ali Koç'un konuşmalarını izledim. Benimle şu ana kadar temasa geçilmedi. Ancak önümüzdeki günler ne gösterir, bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman da TRT Spor'a açıklamalarda bulunarak "Gelişmelerden haberim yok. Şu anlarda Turgutreis'teyim, olanlardan bihaberim." sözlerini kullandı.

Volkan Demirel, Sabah'a konuşurken "Siz sormadan ben konuşayım. Hiçbir şey söyleyemem şu anda. Hayırlısı olsun." dedi.

Fenerbahçede teknik direktör kararı verildi İşte en güçlü aday

EN GÜÇLÜ ADAY İSMAİL KARTAL

Ajansspor'da yer alan habere göre  ibre İsmail Kartal'dan yana dönmeye başladı. Yönetimdeki ağırlıklı görüş Kartal'ın tercih edilmesinden yana. Bir diğer seçenek ise Volkan Demirel. Ancak teknik direktörlük kariyerinin henüz başında olması nedeniyle Demirel'den yana olan teveccüh Kartal'a göre daha düşük.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir Teknim Direktörü Emre Belözoğlu da masaya gelen ilk isimlerdendi. Özellikle Koç'un danışmanlarının tavsiye ettiği Belözoğlu ile resmi bir temas ise başlatılmadı.

Fenerbahçede teknik direktör kararı verildi İşte en güçlü aday

SERGEN YALÇIN, AZERBAYCAN YOLCUSU

Fenerbahçe'nin gündeminde yer aldığı iddia edilen Sergen Yalçın ise rotayı Azerbaycan'a kırıyor. Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası F.Bahçe'yle adı anılan Sergen Yalçın'ın geleceği netleşiyor. 50 yaşındaki çalıştırıcı, Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yle el sıkıştı. Yalçın'ın kısa süre içinde Azerbaycan'a giderek yeni takımıyla 2 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Böylece Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Yalçın'ın adı teknik direktör listesinden çıkmış oldu.

Fenerbahçede teknik direktör kararı verildi İşte en güçlü aday

Yazarlar